Strašák jménem ADHD

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
16557
22.6.16 13:26

Strašák jménem ADHD

:mavam: Zdravím maminky a prosím o radu, názor, zkušenost…Synovi budou na podzim 3 roky, do MŠ ho nevzali pro velký počet dětí s tím, že by ho vzali během roku, kdyby se uvolnilo místo. Bohužel nám dětská do přihlášky napsala, že je syn živé dítě, absolvovali jsme s ním psychologické vyšetření, kde nám lékařka řekla, že synovo chování je nevyzpytatelné, je to velmi náročné dítě a že by bylo dobré na pár dní v týdnu navštěvovat dopol. MŠ, ale tam je potřeba individuální přístup a neustále syna zaměstnávat. Řekla nám, že ho vzhledem k věku ještě nechce škatulkovat, ale že to s největší pravděpodobností u diagnozy ADHD skončí, jdeme ještě za půl roku na kontrolu.Dnes jsem byla s papírem od psycholožky za paní ředitelkou v MŠ, ta mi doporučila ještě jednu poradnu, která by nám napsala asistenta a že by ho od ledna mohli vzít s tím, že by nejprve začínal chodit pouze dvě hodiny dopol. než se adaptuje. Když jsem nesla papíry dětské doktorce, řekla mi, že je to blbost, že k synovi aistenta nedostanu, ale že školku kde mi ho s tímhle posudkem vezmou pravděpodobně neseženu a navrhla, ať jsem se synem do 6 let doma a dám ho do MŠ až poslední rok před školou, který je povinný. Zvažuju obě varianty, ale upřímně mě děsí, mít syna ještě 3 roky doma, co s ním? Já si taky občas potřebuju vyřídit doktory, úřady, ráda bych šla cvičit…což je se synem vzhledem k jeho chování a hyperaktivitě téměř nemožné. Maminky co doma máte dítě s ADHD, měli jste nějaký problém se školkou? Měli jste asistenta? Je to pro mě nová informace, tak nevím jak jí zpracovat a co dál, samozřejmně chci pro syna to nejlepší, ale zatím nevím co to je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
738
22.6.16 13:36

Být do šesti doma je blbost. V první třídě bude jak spadlý z višně. Měl by do kolektivu, tím spíš, že je „jiný“ a potřebuje se naučit fungovat i mimo rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
22.6.16 13:39

Syn chodí do klasické školky, asistenta nemá a zvládají v pohodě. Chodí tam moc rád a naopak se vyblbne, jinak i my jsme měli v posudku doporučení dát od 3 let dítě do MŠ. Ono na ty děti tam jednak působí „davový efekt“, což doma nikdy nedokážu a jednak se taky seznámí s jinými autoritami a naučí se pracovat v kolektivu atd. atd. Syn tedy půjde teď do speciální třídy od září, ale to je kvůli řeči a vývojové dysfázii, důvodem není ADHD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
22.6.16 13:39

No mě to přišlo taky jako sci fi. Navíc jsem asi působila jako matka, která chce syna odložit do školky a ať se stará někdo jinej. Mě jde spíš o to, že syn má rád společnost, děti…tak aby nebyl jen se mnou doma, i když podnikáme různý akce, výlety, chodím s ním na hřiště…Vidím, že potřebuje děti a sám říká, že chce do školky. Ale jak ho do ní dostat? Má šanci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
22.6.16 13:40

Pracuji v poradne. Asistent do MS je pro fakt neuvaladatelne děti, když tam ještě vůbec nebyl tak je těžké říct, ze to nezvládne. Někdy děti v cizím prostředí, kde me jasný rad a pravidla fungují dobře. Pokud by to ale nešlo je vhodné se synem navštívit dětskou psychiatrii, kde ti tu diagnózu potvrdí a můžou i napsat, ze syn potrbuje asistenta a s tim pak jdeš do pedagogicko-psychologické poradny a ti vypisou všechny papíry pro školou aby si o asistenta mohla požádat. V prvé řadě bych ale zkusila skolku samotnou a asistenta tam dávala az když to fakt nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
22.6.16 13:41
@mahdalka píše: :mavam: Zdravím maminky a prosím o radu, názor, zkušenost…Synovi budou na podzim 3 roky, do MŠ ho nevzali pro velký počet dětí s tím, že by ho vzali během roku, kdyby se uvolnilo místo. Bohužel nám dětská do přihlášky napsala, že je syn živé dítě, absolvovali jsme s ním psychologické vyšetření, kde nám lékařka řekla, že synovo chování je nevyzpytatelné, je to velmi náročné dítě a že by bylo dobré na pár dní v týdnu navštěvovat dopol. MŠ, ale tam je potřeba individuální přístup a neustále syna zaměstnávat. Řekla nám, že ho vzhledem k věku ještě nechce škatulkovat, ale že to s největší pravděpodobností u diagnozy ADHD skončí, jdeme ještě za půl roku na kontrolu.Dnes jsem byla s papírem od psycholožky za paní ředitelkou v MŠ, ta mi doporučila ještě jednu poradnu, která by nám napsala asistenta a že by ho od ledna mohli vzít s tím, že by nejprve začínal chodit pouze dvě hodiny dopol. než se adaptuje. Když jsem nesla papíry dětské doktorce, řekla mi, že je to blbost, že k synovi aistenta nedostanu, ale že školku kde mi ho s tímhle posudkem vezmou pravděpodobně neseženu a navrhla, ať jsem se synem do 6 let doma a dám ho do MŠ až poslední rok před školou, který je povinný. Zvažuju obě varianty, ale upřímně mě děsí, mít syna ještě 3 roky doma, co s ním? Já si taky občas potřebuju vyřídit doktory, úřady, ráda bych šla cvičit…což je se synem vzhledem k jeho chování a hyperaktivitě téměř nemožné. Maminky co doma máte dítě s ADHD, měli jste nějaký problém se školkou? Měli jste asistenta? Je to pro mě nová informace, tak nevím jak jí zpracovat a co dál, samozřejmně chci pro syna to nejlepší, ale zatím nevím co to je :nevim:

Zrovna včera mi na rehabkach řekla, že za ADHD si rodiče můžou z 90% samí 8o tak jsem se ptala proč a prý protože jim od dětství vše dovolíme, n neřeknete to nesmíš, to se nedělá atd…a tím to začíná a projeví se to po třetím věku :think: tak nevím co si o tom myslet. A co soukromá školka? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
22.6.16 13:42

@mahdalka Nebo můžeš i zvážit soukromou školku, mají tam na děti mnohem víc času, protože jich tam mají jen pár.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
22.6.16 13:42

Na syna musí neustále někdo dávat pozor, má nevyzpytatelné chování. Když je zaměstnanej, tak funguje, ale hračkyho moc nebaví, sám se nezabaví, rád s něčím pomáhá, připravuje na stůl příbory, vyklízí na stůl myčku apod. Když není zaměstnanej, nebo ho něco nebaví, tak vymejšlí blbosti :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
22.6.16 13:44
@tajnaorient píše:
Zrovna včera mi na rehabkach řekla, že za ADHD si rodiče můžou z 90% samí 8o tak jsem se ptala proč a prý protože jim od dětství vše dovolíme, n neřeknete to nesmíš, to se nedělá atd…a tím to začíná a projeví se to po třetím věku :think: tak nevím co si o tom myslet. A co soukromá školka? :nevim:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: docela mě to pobavilo, vyloženě odbornice :zed: nicméně je fakt, že nevychované děti mohou působit stejným dojmem a rozlišit to dokáží jen lékaři :nevim:

Příspěvek upraven 22.06.16 v 13:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
22.6.16 13:45
@mahdalka píše:
Na syna musí neustále někdo dávat pozor, má nevyzpytatelné chování. Když je zaměstnanej, tak funguje, ale hračkyho moc nebaví, sám se nezabaví, rád s něčím pomáhá, připravuje na stůl příbory, vyklízí na stůl myčku apod. Když není zaměstnanej, nebo ho něco nebaví, tak vymejšlí blbosti :zed:

v jakém směru?.. co by vyvedl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847

@ixule Ahoj prosimte tez mam maleho 3.5 let a doktori maji podezreni na vyvojovou dysfazii (logoped, foniatr) chci se jen zeptat jak jste na tom s mluvou a jak se vam zlepsuje? desim se ze se snad malej nikdy nenauci mluvit uz jsem z toho vyrizena je mi ho moc lito.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557

@tajnaorient To je ale pěkná blbost :zed: ADHD je způsobená mimo jiným např. i stresem matky v těhotenství a hlavně nerovnoměrným dozráváním nervové soustavy dítěte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
22.6.16 13:48
@mahdalka píše:
@tajnaorient To je ale pěkná blbost :zed: ADHD je způsobená mimo jiným např. i stresem matky v těhotenství a hlavně nerovnoměrným dozráváním nervové soustavy dítěte

No však říkám, že jsem na ni koukala 8o nevím to máj asi z nějakého průzkumu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
22.6.16 13:50

Na soukromou školku nemáme. Syn chodil do soukromé miniškoličky 1× dopol. týdně na 3 hod. a tam ho taky moc nezvládali. Např. při rozcvičce se jim vytratil do umývárny a šel si prát bryndák, vyplácal jim celé tekuté mýdlo a byl celej mokrej :nevim: Proto píšu, že na něj neustále musí dávat někdo pozor, mít ho na očích.
Učitelka to prej poznala už při zápisu a dni otevřených dveří, že je hyperaktivní, nesoustředěnej…Jediná výhoda je, že se s ním dá pracovat bez emočních výkyvů, když se mu něco zakáže apod.tak nereaguje podrážděně ani pláčem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
22.6.16 13:53
@aspagi píše:
@ixule Ahoj prosimte tez mam maleho 3.5 let a doktori maji podezreni na vyvojovou dysfazii (logoped, foniatr) chci se jen zeptat jak jste na tom s mluvou a jak se vam zlepsuje? desim se ze se snad malej nikdy nenauci mluvit uz jsem z toho vyrizena je mi ho moc lito.

Hele v září mu bylo 3,5, nastupoval do školky (státní a klasické), uměl tak max. mama, tata, ham a dneska už skládá věty o 3-4 slovech, sice nečasuje, neskloňuje (jen něco občas), ale už se alespoň trošku domluvíme, navíc začal i mnohem lépe rozumět co mu říkáme my, od ledna hodně začal rozšiřovat slovní zásobu, takže určitě super progres :palec: výslovnost teda katastrofální, ale to prý není důležité v této fázi :nevim: Jinak tedy od září bude nastupovat do logopedické třídy, bylo mi řečeno, že tak bude šance, aby nastoupil do normální školy a včas, navíc ho i trochu naučí to, že v určitou dobu se dělá to a to, na což v klasické školce úplně nemají čas, protože tam je těch dětí hodně a prostě mlaďas si dělá často co chce a ve škole by s tím pak byl velký problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí