Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mimochodem syn nezvládne vyšetření nikdy! Ale jsou to odborníky a jsou na to zvyklí. Podle mě by jsi nějakou lehčí medikaci unesla ty, tvůj mozek je vyvinut a klidně můžeš a třeba by to pomohlo (i když těžko říct jak s tou epilepsií). Já se tam nesesypávám, na situaci by to totiž nezměnilo nic. Prostě to tak je. Nikdy mi na to nikdo neřekl že je to velký problém. Prostě si s ním nepokecají a jenom sledují. I jeho záchvat je diagnosticky důležitý aby viděli. Jsou horší nemoci, chápu že jsi neštastná ale chce to jiné řešení než zblbnout dítě. Chápu že je stížení to že máš epi a taky určité změny na mozku, ale chce to hledat jak na něj. Speciální škola/asistent krásně pomůžou a ty si oddychneš aspoň na pár hodin. Je velký, do školky ideál.
@Anonymní píše:
Mimochodem syn nezvládne vyšetření nikdy! Ale jsou to odborníky a jsou na to zvyklí. Podle mě by jsi nějakou lehčí medikaci unesla ty, tvůj mozek je vyvinut a klidně můžeš a třeba by to pomohlo (i když těžko říct jak s tou epilepsií). Já se tam nesesypávám, na situaci by to totiž nezměnilo nic. Prostě to tak je. Nikdy mi na to nikdo neřekl že je to velký problém. Prostě si s ním nepokecají a jenom sledují. I jeho záchvat je diagnosticky důležitý aby viděli. Jsou horší nemoci, chápu že jsi neštastná ale chce to jiné řešení než zblbnout dítě. Chápu že je stížení to že máš epi a taky určité změny na mozku, ale chce to hledat jak na něj. Speciální škola/asistent krásně pomůžou a ty si oddychneš aspoň na pár hodin. Je velký, do školky ideál.
Zdravím anonym.
ja si taky myslím ze tyhle léky se vyrobily jen pro to aby to ostatní lidé žijící s někým takový k v rodine měly asi jednodušší a tím teď nechci nikoho hlavně urazit nebo nastvat…vím ue jsou určitě lidé s ADHD kteří se bez těchto léků neobejdou jako třeba ja nemůžu být bez Antiepileptik i prez to ze moje EEG je už několik let normální…na otázku doktora proč teda musím bratdal léky mi dr. odpověděl ze i když na EEG ni není nebo jisté ze ryby mi otevřely lebku a naplnily EEG přímo na mozek ze by se tam epilepsie neprokázala…záchvaty mohou probíhat hluboko v mozku a EEG je prez lebku nezaznamena…syn hodí do spec. školky po půl roce znovu…ale do lepsi…ucitelkysi ze začátku stěžovaly na synovi těžko zvladatelne chování a říkaly at tu medikaci nasadim ze se akorát takhle trápí on i my…ale myslím si ze šlo je o to aby si zase zvykl…po 14cti dnech ve školce ve zkráceném režimu Aljaška chvaleji a toco dělal u nedela…a ja ki jen kvůli sobě léky cpát nebudu abych měla klid…sama si s nim musím poradit…i když je to někdy těžké…takové léky jako mu napsaly mu nejspíš tedy nedám…nelíbí se mí to ue me doktork z psychiatrie neupozornil na rizika, ue to jsou léky od 6sti let speed užíváním by měl podstoupit lékařské vyšetření u obvodního lékaře…na které by měl chodit pak po nasazení pravidelně protože je zvýšené riziko změn tk, trpí atd…nelíbí se mi to obzvlášť uz jen kvůli tomu ze je z mojí strany genetická zátěž na onemocnění epilepsie…nemám ji od dětství ale od puberty…a ostatním těm co ji v rodu e mají taky přišlo toto o enocbebi v průběhu života. Léky na ADHD nebral dosud tak nevim ná jednu stranu proč mů je začít dávat teď když se na to nedávno přišlo ze ADHD je…tak sna se to nějak zvládne o bez pecky. Držte palce a dekujubza podporu ![]()
@JarčaDc Problém proč je většina léků pro starší děti je ten, že nemůžou garantovat že se něco nestane a tímhle se kryjí. Kdyby se tedy synovi něco stalo následkem medikace, nemůže za to firma vyrábějící lék a nehrozí jim žaloba. Proto to tam je. Prostě ví že se něco může pokazit a tak si to pojistí takto.
Upřímně, léky působí na mozek, vyvíjející se mozek. A můžou tam udělat bordel. Na dospělý mozek je to jedno, ten nezakrní. Ale dítě se potřebuje vyvíjet.
Syn má 4 roky, ADHD, autismus, sociální fóbie a nikdy bych tak malému prášky nedala. Jsem na něj úplně sama, bez chlapa ale prostě jsem zjistila jak na něj. Žádné dítě tě neposlechne na slovo, jsou to děti! Upřímně místo výčtu toho proč to nejde to chce hledat cesty a řešení a ne ho chemicky utlumit. Na to je ještě opravdu malý. Pokud by byly problémy na ZŠ, tak možná ale ne dítěti které má právo být takový a není to takový problém jako třeba na základce kde je potřeba aby tu hodinu seděl.
Určitě dávejte omega3, to je na mozek balzám.
(anonym kvůli informacím o dítěti)