Strašák jménem ADHD

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
16557
22.6.16 13:56
@ixule píše:
v jakém směru?.. co by vyvedl?

Např, když mu byl ani ne 1,5 roku, tak jsem vařila a než jsem nakrájela cibuli, tak si malej vlez oblečenej do vany, nalil na sebe sprch.gel a jen tak tak, že nepustil sprchu.Ale příklad:Jde s dětma ven, drží se s někým za ruku, uvidí dítě na kole a odběhne za ním, bude chtít půjčit kolo a svézt se, nebo stačí když uvidí někoho se psem na vodítku, to zas bude chtít půjčit pejska, že ho povede. Učitelka se bojí, že by si moh ublížit a že se něco stane. Upřímně toho se taky bojím když vím, že je ve školce 28 dětí, je mi jasný že na kluka nebudou upírat pozornost celou dobu.Je schopnej se vytratit ze třídy a jít si hrát v umyvadle s vodou, vzít dětem kartáčky a čistit si s nima botymyslím že je schopnej i utéct v netřežené chvíli ze zahrady - ne pokaždý maminky zavřou vrátka :zed: Je opravdu nevyzpytatelnej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
22.6.16 13:56
@mahdalka píše:
Na soukromou školku nemáme. Syn chodil do soukromé miniškoličky 1× dopol. týdně na 3 hod. a tam ho taky moc nezvládali. Např. při rozcvičce se jim vytratil do umývárny a šel si prát bryndák, vyplácal jim celé tekuté mýdlo a byl celej mokrej :nevim: Proto píšu, že na něj neustále musí dávat někdo pozor, mít ho na očích.
Učitelka to prej poznala už při zápisu a dni otevřených dveří, že je hyperaktivní, nesoustředěnej…Jediná výhoda je, že se s ním dá pracovat bez emočních výkyvů, když se mu něco zakáže apod.tak nereaguje podrážděně ani pláčem

No ale tak to není nic neobvyklého, je to prostě malé dítě, zvlášť v soukromé školce, nechápu, v čem byl problém :nevim: malý chodil do soukromé 3× týdně a v pohodě, pak až nastoupil do státní. Tyhle diagnozy hned ve dveřích mám ráda teda :roll: jako já vím, že ve školce s ním paní učitelky mají víc práce, než s jinými, ale prostě je takový a ony to tak berou a já jsem jim vděčná, a to malej má i hodně afektivní stavy, měl to i ve zprávě od doktorky a přesto byl přijat prakticky na všechny školky, kam jsme ho hlásila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12858
22.6.16 13:59

Do práce na omezený počet týdne nemůžeš? Ty jsi dělala chůvu nebo tak něco, ne? Že by pak bylo více peněz. Ne každý potřebuje chůvu na plný úvazek a agentury by ti pár hodin týdně mohly zařídit…
Pak by třeba zbylo na soukromou školku.
Kolik dětí bylo v miniškoličce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
22.6.16 14:00
@mahdalka píše:
Např, když mu byl ani ne 1,5 roku, tak jsem vařila a než jsem nakrájela cibuli, tak si malej vlez oblečenej do vany, nalil na sebe sprch.gel a jen tak tak, že nepustil sprchu.Ale příklad:Jde s dětma ven, drží se s někým za ruku, uvidí dítě na kole a odběhne za ním, bude chtít půjčit kolo a svézt se, nebo stačí když uvidí někoho se psem na vodítku, to zas bude chtít půjčit pejska, že ho povede. Učitelka se bojí, že by si moh ublížit a že se něco stane. Upřímně toho se taky bojím když vím, že je ve školce 28 dětí, je mi jasný že na kluka nebudou upírat pozornost celou dobu.Je schopnej se vytratit ze třídy a jít si hrát v umyvadle s vodou, vzít dětem kartáčky a čistit si s nima botymyslím že je schopnej i utéct v netřežené chvíli ze zahrady - ne pokaždý maminky zavřou vrátka :zed: Je opravdu nevyzpytatelnej

Naprosto chápu, malej je stejnej.. jen jsem chtěla vědět, oč jde, jestli nemá nějaké agresivní záchvaty nebo tak, to je pak asi jiné. Naše učitelky to řeší tak, že ho mají u sebe většinou, je to vidět i z fotek, nebo když ho vyzvedávám, tak on pomáhá paní učitelce, na vycházce jde vpředu, prostě si ho víc hlídají. Je jasné, že kdyby byly takové všechny děti, tak se učitelky zblázní, ale prostě některé jsou takové a jiné naopak hodné a v klidu. Jinak ty vrátka - no nevím jak u vás, ale u nás se školky po raním odevzdání dětí zamykají a budovy mají těžké dveře, v nové školce, kam nastupuje od září se nedostane ani z budovy, je zamčeno a bzučák dosažitelný jen pro dospělé. Tohle si učitelky musí umět ohlídat a vysvětlit. Hele u nás je i problém v tom, že nemluvil vůbec, navíc i nerozuměl a přesto si poradily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
22.6.16 14:05

@ixule No jo, ale já už mám papír od psycholožky, že je to náročné hyperaktivní dítě permanentně v pohybu a s tímhle mi ho do žádný MŠ asi nevezmouI kdybych dávala někam novou přihlášku, dětská mi do ní napíše žeje malej hodně živý dítě, ředitelka se mě zeptá co to znamená, že chce nějaký papír od psychologa a jsem tam kde teď :nevim:
Ještě jsem teda kousek od nás našla školku, která je integrační, asi mají tyhle děti přednost, ale řeeditelka mi řekla, že berou děti až od 4 let :nevim: Ale mají třídy po 16 dětech a k učitelceještě k dispozici asistenta pedagogaTu školku o které jsem psala výše, máme hned před domem, vzali by ho už od ledna, ale pouze s aistentem :think:
V tý druhý školce maj k dispozici svýho asistenta, takže bych ho nemusela vyřizovat, ale kluk by byl ještě rok doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
22.6.16 14:11

@ixule Ne ne, agresivní neni vůbec, je zlatej, v tomhle směru teda. Jespontánní, každýho si umí získat, milej, povídavej, sice mu ne všichni rozuměj, ale mluví všechno, v kratších větách a všemu rozumí, je aktivní. Dá se s ním myslím pracovat. Občas kousne dítě, který mu něco vezme nebo naopak nechce dět, občas ho plácne nebo zatahá za vlasy, ale není to pravidlem, spíš když se mu něco děje a on si v tý situaci neumí poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
22.6.16 14:14

Jo a v naší školce jsou venkovní vrátka na takovou západku, bohužel ne vždycky je nahoře zaklapnutá, ne všichni rodiče jí zavíraj a pak stačí vzít za kliku a otevřít, dítě je na ulici, kde je hned silnice - sice tudy projede asi 10 aut denně, ale i tak, náhoda je blbec :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
22.6.16 14:15
@mahdalka píše:
@ixule No jo, ale já už mám papír od psycholožky, že je to náročné hyperaktivní dítě permanentně v pohybu a s tímhle mi ho do žádný MŠ asi nevezmouI kdybych dávala někam novou přihlášku, dětská mi do ní napíše žeje malej hodně živý dítě, ředitelka se mě zeptá co to znamená, že chce nějaký papír od psychologa a jsem tam kde teď :nevim:
Ještě jsem teda kousek od nás našla školku, která je integrační, asi mají tyhle děti přednost, ale řeeditelka mi řekla, že berou děti až od 4 let :nevim: Ale mají třídy po 16 dětech a k učitelceještě k dispozici asistenta pedagogaTu školku o které jsem psala výše, máme hned před domem, vzali by ho už od ledna, ale pouze s aistentem :think:
V tý druhý školce maj k dispozici svýho asistenta, takže bych ho nemusela vyřizovat, ale kluk by byl ještě rok doma

Však já to měla v papírech taky a problém nebyl, jak jsem už psala, dostal se tu do 4 školek a nebyl s tím problém :nevim: je to spíš o ochotě ředitelky MŠ. Jinak pokud máš někde takhle tu speciální třídu, tak bych to doporučovala, i když by to bylo za cenu nějakého rozumné dojíždění. Jen je divné, že berou od čtyř let :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
22.6.16 14:17
@Sany80s píše:
Do práce na omezený počet týdne nemůžeš? Ty jsi dělala chůvu nebo tak něco, ne? Že by pak bylo více peněz. Ne každý potřebuje chůvu na plný úvazek a agentury by ti pár hodin týdně mohly zařídit…
Pak by třeba zbylo na soukromou školku.
Kolik dětí bylo v miniškoličce?

Ano, dělám chůvu a v součaný době 2× týdně na 5 hod. dopol. přes známou a malýho hlídá babička, respektive si ho bere domu a já si ho tam po práci vyzvedávám. V miniškoličce bylo zhruba 7-8 dětí mezi 1-3 lety

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
22.6.16 14:20

Tak to slyším takovou story prvně, že by dítě něchteli vzít kvůli ADHD do školky, moje dcera má ADHD - strašák to vážně není jen je to trochu náročnější i výchova, normálně nastoupila ve 3 letech do školky a v 5 letech za pochodu jsme zjistily, že ma ADHD. Moje mala miluje kolektiv a školku, vyblbne se tam, je kamarádská ale ani školka ji k unavě nestačí :mrgreen:, ve školce ví, že je ADHD a nemají s tím sebemenší problém co se takhle ohlédnout po více školkách to určitě není důvod proč dítě nevzít do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12858
22.6.16 15:01

@mahdalka Ty lidi v miniškoličce museli stát za…
Aby nezvládaly uhlídat dítě mezi tak malým počtem, to je fakt umění nebo to flákají.
Já nepoznám rozdíl mezi dítětem, které má ADHD nebo je nevychované nebo je nesoustředěné. To, co popisuješ mi přijde prostě jako roztěkané a emocionální dítě, které je možná trošku pozadu v chápání určitých věcí.
Třeba si úplně neumím představit situaci s tvým synem, ale tak jak to popisuješ, tak by podle mě měl stačit zvýšený dozor a zaměstnávání, čehož lépe dosáhneš v soukromém zařízení s menším počtem dětí.
Dnešní školky jsou při počtech dětí na jednu osobu fakt jen trošku lepší odkladiště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
22.6.16 15:06
@mahdalka píše:
V tý druhý školce maj k dispozici svýho asistenta, takže bych ho nemusela vyřizovat, ale kluk by byl ještě rok doma

tak pokud ma 3 do klasicke skolky ti ho stejne prijmou az behem roku, tak neni zas tak velky problem ho dat ve 4 do te intergacni, ne?
i kdyz podle toho, co pises, tak bych taky zkusila proste dat do te klasicke skolky jako „normalni“ dite a resila az pripadne, kdyz si s nim nebudou vedet rady.

jak ho popisuje, tak mi pride jak „postrach ulice“, ale zas ne nejaky extremni pripad. je mozne, ze v kolektivu opravdu bude fungovat daleko lepe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
22.6.16 15:26

@Sany80s ja si nemyslím, že dítě s ADHD musí být pomalu chápající nám řekla psycholožka, že je nadprůměrně inteligentní, myslí jí vše dobře a dite s ADHD vychované se umí chovat daleko lépe než rozežrané bez ADHD. :palec: takže v tom rozdíl poznat jde a také, když vidím rodiče jak na dítě laxně reagují nechají ho dělat co chce a sedí a datlují do mobilu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
22.6.16 15:59
@Ali-Ali píše:
tak pokud ma 3 do klasicke skolky ti ho stejne prijmou az behem roku, tak neni zas tak velky problem ho dat ve 4 do te intergacni, ne?
i kdyz podle toho, co pises, tak bych taky zkusila proste dat do te klasicke skolky jako „normalni“ dite a resila az pripadne, kdyz si s nim nebudou vedet rady.jak ho popisuje, tak mi pride jak „postrach ulice“, ale zas ne nejaky extremni pripad. je mozne, ze v kolektivu opravdu bude fungovat daleko lepe.

to není pravda, mladšími bude nastupovat do klasické školky a 3 mu ještě nebudou a naopak právě u nás se děti během roku neberou, pouze od září.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
22.6.16 17:29

On taky není pozadu, v ničem, všechny úkoly formou hry zvládnul, bavilo ho to.jen když se ho psycholožka zeptala, jestli bude až vyroste maminka nebo tatínek, tak odpověděl že maminka :mrgreen: a když se ho ptala jestli bude paní nebo pán, tak řekl že kluk :mrgreen: Jinak má napsaný, že odpovídá věku, je sponttání a sám se zapojuje do hovoru, bystrý. On třeba před 2 rokem ještě nemluvil a už si sám zvládnul koupit v zoo zmrzlinu, myslím tím, sám si vzal s naším dovolením peníze z peněženky co byla v tašce, sám si to domluvil s prodavačem. V zimě mu stejně starej kluk nechtěl půjčit sáňky, on měl boby, tak si to sám bez pomoci domluvil s někým jiným :lol: v tomhle je šikovnej.
Jenže jak mám teď, když už je po zápisu schánět nějakou školku? Mám tam rovnou přiznat, že je syn živej? I kdyby ho někde vzali, tak stejně budu trnout, jestli se mu tam něco nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí