Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, vy co máte holčičky, prosím poradte.
Je to asi měsíc co jsem zjistila že moje roční holčička ma jakoby lehce přilepený malé stydké pysky k těm velkým, ale jen dole u poševního vchodu asi 2mm, nevím jak to ma vypadat vůbec, pravidelně jsem roztahovala sem tam promazla olejíkem, a ted koukam a ma to dole u toho vchodu jakoby přichycene a nejde to odendat když promazavam
ted pujdeme za cca 1 měsíc na 15m očko MMR ukažu to mudr a nebo tam mam jít co nejdříve? jinak to ma dobré ale vůbec nevím jak to tam ma vypadat jestli toto je ještě v normě
je to tak malé že fakt nevím ![]()
Jenom bych promazávala - ono to časem povolí. Nic drastického bych nedělala, ani nenechala dělat.
Maž to olejíčkem, občas se to prý stává a mělo by se to zase samo spravit, s tím mazáním. My měli olejíček přímo na genitálie, od sebamedu.
Nám teda u starší dcerky nepomohlo, takže jsme museli na gynekologii pro děti.
Zkuste lehce zatáhnout, nebát se. U dcery to vždycky luplo. Promazat a roztáhnout, jestli se bojíte, tak si kupne v lékárně hygienické rukavice (stačí z nich ustřihnout dva prsty na vaše ukazováčky).
Ahoj, také jsme měli a byli jsme s tím na dětské gynekologii, kde to paní doktorka rozrušila (měla jsem z toho strach, jak to bude dělat a aby nemusela na operaci a než jsem jí sundala plínku tak paní doktorka sáhla a roztrhla to - malá ani nezabrečela, jen paní doktorku počůrala ![]()
Doma bych se bála to sama udělat. Ale musí se to rozrušit dříve než to úplně sroste.
Tak ja to budu promazavat protřu jí to gazovým čtverečkem a pak 1× za den dam olejík i na tyčinku na uši a projedu mezi těmi malými a velkými pysky a pravě ke konci je to takové spojené, tak budu furt mazat a počkam na srpen, případně kdyby se to zhoršilo zajdu ihned..děkuji
Tak treba zkuste dr. zavolat. Urcite vam rada poradi popr. si vas pozve. Neni to sice nic akutniho, ale za telefonat nic nedate ![]()
@Caborina jestli muzu poradit, tak si zajdete na detskou gyn..od kamaradky mala take mela stejny problem, a detska doktorka vzdy mavla rukou a ze kdyz se to nespravi, tak ji pozdeji posle na leaser…kamaradka se objednala na gyndu a tam ji pani doktorka to dala do poradku..ted chodi na kontroly a vzdy ji to zacina zase srustat…doktorka se take zminila, ze by uz v porodnici meli maminkam ukazovat jak se starat o holcicky, ne jen jak pretahovat predkozku u chlapecku…
ja osobne jsem se setkala na preventivce ze pani doktora se koukla male jestli to nema srostle…ale co jsem se tak ptala tak doktorky to nejak nesleduji..
@kornelije píše:
@Caborina jestli muzu poradit, tak si zajdete na detskou gyn..od kamaradky mala take mela stejny problem, a detska doktorka vzdy mavla rukou a ze kdyz se to nespravi, tak ji pozdeji posle na leaser…kamaradka se objednala na gyndu a tam ji pani doktorka to dala do poradku..ted chodi na kontroly a vzdy ji to zacina zase srustat…doktorka se take zminila, ze by uz v porodnici meli maminkam ukazovat jak se starat o holcicky, ne jen jak pretahovat predkozku u chlapecku…
ja osobne jsem se setkala na preventivce ze pani doktora se koukla male jestli to nema srostle…ale co jsem se tak ptala tak doktorky to nejak nesleduji..
já mám tedy zkušenost, že doktoři to sledují.. jak v porodnici (Hořovice) tak u dvou dětských doktorek. Možná mám štěstí? Dcera už má pět let a slepuje se jí to pořád, nic s tím už nedělám, jen monitoruju a zasahuju, když to má moc. Počítám, že s přívalem hormonů si tělo samo poradí nebo běhá po světě milion ženských se srostlou pipkou?:-)
@kornelije píše:
U malých chpapečků se přetahovat předkožka nemá. To mnohdy způsobí více škody než užitku.