Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky potřebuji radu kdo máte zkušenosti s antibiotiky Ospen 750.Má skoro čtyřletá dcera má pneumokokovou angínu, ATB bere třetí den a má je brát celkem 10 dní, tudíž do pátka, pak máme jít na kontrolu, již nyní je bez příznaků. Po tuto dobu s ní určitě nepůjdu na slunce, ale za další týden v pondělí odjíždíme na chatu a ráda bych věděla zda i po dobrání ATB se nesmí na slunce a když tak za jak dlouho. Pokud jste užívali tyto ATB, chodili jste s prckama ven, třeba jen do stínu? Děkuji za odpovědi ![]()
Po dobu brani urcite ve stinu + cca dva dny po dobrani, by se nemelo.
Právě dobíráme také Ospen po angíně, tak jem se ptala doktorky na to samé..ven může do stínu a po dobrání 1-2 dny prý..
Moje prvorozené dítko též dobírá Ospen po angíně. Na slunko záměrně nechodíme, ale úplně se mu nevyhneme, protože v našem krásném městečku není dopo a odpoledne stín téměř nikde. Nebo né aspoň na místech, vhodných pro dítě. Takže jsme vylezli ven poprvé včera ráno po osmi dnech totálního sezení doma a potom kolem 17h. odpoledne, kdy už je teda aspoň na jednom hřišti stín díky stínění paneláku. Kluka jsem pro jistotu namazala 50 faktorem a dobrý. Reakce žádná. Dneska dopoledne jsme zabrousili do knihovny a následně do cukrárny a ven vyrazíme zase po 17h. jako včera.
Ospen beru momentálně já a chodím do práce, takže cesta tam i zpět plus vyzvednutí dětí ze školky se bez pobytu na slunci zvládnout nedá. Zatím se mi nic nepřihodilo.