Jet s bolavým uchem?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4099
26.6.16 19:48

Jet s bolavým uchem?

Dotaz na zkušenější… jeli byste s bolavým uchem ještě teď na pohotovst, nebo počkat do rána???

Včera v podvečer jsme byli na pohotovosti s jedním uchem… máme dávat Nurofen 2X denně a KO v úterý, zánět tam něměl (měl něco na bubínku, jako puchýřek). Druhé ucho měl včera naprosto klidné, jen huhlal přes nos, rýma nula.

Dneska ho začalo bolet druhé ucho, až teď večer, ca. před hodinkou. Dostal Nurofen (který máme dávat)… pořád tu fňuká, že ho to ucho (to co bylo včera OK) hrozně bolí… teplotu má mírnou, 37,1°. Rýmu furt nemá, trochu ucpáno na té straně kde ho to teď bolí.

Jeli byste na pohotovst? nebo počkat s Nurofenem do zítra rána?
(Pohotovost je 40min. v krajském městě, naše ambulance je tady blízko zítra ráno)

ještě tu mám Otobacid, který jsem dostala před měsícem já. Dát mu to třeba na spaní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4099
26.6.16 19:49

Jo, nenapsala jsem — jedná se o kluka 5,5roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
26.6.16 19:55

Rozhodně pohotovost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210

Ucho chladit a pokud to pujde, tak bych vydrzela do rana.

Dcera mela zanet, po ATB jsme byly na kontrole a pry ze dobre a vecer ji to zacalo znova bolet, rano jsme prisly na ORL a zanet byl znova :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680

Nakapat do ucha otipax nebo lihovy kapky nebo slivovici, dat kapky do nosu, nurofen a vypodlozit hlavu na spani, dat fenistil kapky -splasknou sliznice-kdyz to nepomuze, tak jet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
26.6.16 19:56

Zkusila bych ten otobacid kápnout, jen on vydrží otevřený myslím 40 dní, ale nejsem si jista.
Jinak uši se rozjíždí hlavně v noci. Kápni kapky, pokud jsou ještě O. K. a zkus vyčkat. Třeba se to uklidní. Nenatekla mu tam voda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
26.6.16 19:56

Kapky do nosu nejaky Olynth, Nasivin nebo podobny, kapnout do nosu a lehnout si na stranu bolaveho ucha, jestli mu to povoli. Nurofen by mel od bolesti taky pomoci, Otobacid bych na noc klidne riskla, aspon pro ulevu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
26.6.16 19:57

@budi rozhodně pohotovost…nečekala bych do rána ani omylem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
26.6.16 19:57

Nečekala bych a jela hned. My byli ve čtvrtek ráno s bolestí v uchu, nález nijaký přes noc se to zhoršilo a v pátek mu propíchli obě uši..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
26.6.16 19:59

Já bych teda dítě s bolavým uchem nenechala trpět celou noc. Normálně se s uchem jezdí i v noci. Navíc pokud tam zánět je, riskuje se samovolné prasknutí bubínku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
26.6.16 20:02

Zanet by mohl vytahnout cesnek, strouzek dat do kapesnicku a zkusit dat do ucha, asi ho trochu rozmacnout, zmensit. Nebo na platky cibuli, prilozit v necem na ucho, na tu noc. Zavazat kolem hlavy, sby to tam drzelo.

• Citovat
  • Upravit
4455
26.6.16 20:03

Na noc se uši většinou horší, my raději pokaždé jedeme na pohotovost. Posledně jsme byli bez auta, tak jsem dala Otobacid a Nurofen a v klidu jsme vydrželi do rána. Doktor říkal, že jsem to udělala nejlépe, jak jsem mohla. Ještě je fajn dát něco jako Aeriu, Zodac, Fenistil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
26.6.16 20:10

Jo a jeste ty lihovy usni kapky nakapat na kousicek obvazu a nebo vaty a strcit do ucha a dalsi kapky dokapavat na to… po 24 hodinach vytahnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
26.6.16 20:14

Jestli se mu chce spát, tak bych dala na kraj ucha na vatičku slivovici nebo česnek a počkala, jestli se to zhorší. Když ano, jela bych v noci…Ale já nejsem okamžitý plašan, nechávám si vždy trochu chvilky, když to fakt není akutní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4455
26.6.16 20:19

Nám právě říkali, že na uši žádné babské rady jako česnek a cibuli nezkoušet, jsou agresivní a můžou podráždit zvukovod a zánět ještě zhoršit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí