Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jo a jeste ty lihovy usni kapky nakapat na kousicek obvazu a nebo vaty a strcit do ucha a dalsi kapky dokapavat na to… po 24 hodinach vytahnout.
Jestli se mu chce spát, tak bych dala na kraj ucha na vatičku slivovici nebo česnek a počkala, jestli se to zhorší. Když ano, jela bych v noci…Ale já nejsem okamžitý plašan, nechávám si vždy trochu chvilky, když to fakt není akutní.
Nám právě říkali, že na uši žádné babské rady jako česnek a cibuli nezkoušet, jsou agresivní a můžou podráždit zvukovod a zánět ještě zhoršit.
@JayLee jako taky ti to přijde takové divné? Dítě bolí ucho i po podání nurofenu, má lehulinko zvýšenou teplotu po nurofenu a hodně lidí tady radí kapky do uší a podobně a přitom se dítě bude trápit až do rána jen proto že pohotovost je 40 min autem…
@JayLee doufám, že zakladatelka jela a dítěti pomůžou. Jako já chápu, že se člověku nechce, ale já po svých zkušenostech bych teda jela. Ale jako jo, každý ať si dělá co chce no…
Určitě jet. Oni i když ucho nepíchnou tak napíšou kapičky (máme zkušenost s octobacit) a ty jsou úplně super, jsou protizánětlivé a obsahují i dost umrtvovadla -takže supr na bolest. Na velký zánět nepomohou ale u ouška, které ještě není na píchnutí dělají skoro zázraky.
Já bych také raději jela, co když se mu to v noci zhorší. U nás pokud si syn stěžoval na bolest ouška, tak to pak bylo rovnou na propíchnutí. Takže za mně určitě jet.
Jela bych. V noci je to nejhorší. Hlavně se to podchytí včas a nerozjede se nic horšího
Máme bohaté zkušenosti. Neváhala bych…
Tak nejlepsi by bylo tam zavolat.. Jejich rady budou nejlepsi a malého uz možná viděli ne?
@budi vykapej ucho slivovicí, zkusila bych vydržet zítra k pediatrovi.
@adam75 a pediatr s tím zítra udělá co? Co mám zkušenosti tak 99% pediatrů (ty co jsme za eru uší poznali a to je opravdu velké číslo) nepozná ani obrovský zánět, kdy už je bubínek pod velký tlakem.
Kolikrát jsem se musela dohadovat o žádanku na ORL a kde dle lékaře pediatra nebyl důvod a ejhle uši byly ve stavu kdy se musely píchat…
Každopádně pokud jet tak raději hned nez v noci, treba u nas je v noci zavrena lékárna akdyz vam lékař napise recept treba na kapky stejne musíte do rána cekat.. Jenze většinou dávají otobacit pokud nepíchají a ten mate.
@Vermun dá žádanku na ORL a pro dítě je to mnohem menší stres než tahat ho na pohotovost… A že mu to ucho píchnou - a co? Vždyť je to nejlepší řešení, já měla uši píchané mnohokrát a nic mi z toho není.
@adam75 ano píchnou a o to jde. Tomu dítěti se může ulevit už teď večer, ale ne, my budeme čekat do rána, dítě se nevyspí, protože ho to bude bolet celou noc, ale dle tebe to bude méně stresujicí…hmmm zajímavá logika
Kdyz nezabral nurofen - dostatecna davka nurofenu - tak bych asi jela, kvuli uleve od bolesti. Jinak tedy kdyby to prasklo samo, tak taky dobre, udajne se to v rade zemi bezne nechava samo prasknout. Pokud bych se z provoznich duvodu rozhodla zustat doma, dala bych diteti jeste paracetamol oboji v maximalnich davkach, kapky do nosu. Otobacid se nema kapat na praskly bubinek a protoze lze predpokladat, ze se to chysta prasknout, bych asi zvazila.