Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jinak tedy predpokladam, ze mluvime o ORL pohotovosti a ORL bezne ambulanci v miste, pediatry bych z toho vynechala.
Tak jsme nejeli…
jak jsem to napsala, tak za chvíli říkal, že už to nebolí tolik a dokonce si pletl které ucho to bylo a které ho bolí a které ne (prohodil je).
Volala jsem na tu pohotovost, zvedl to ten stejný člověk co tam včera byl a pamatoval si nás. Řekl mi, že mám dát Nurofen a kdyby se to v noci zhoršilo tak přijet. Otobacid že mám taky nakapat.
Kluka jsem uložila a před kapáním Otobacidu mi zase ty uši spletl… tak snad bude spát.
Díky všem za cenné postřehy.
Myslím ale, že příště pojedeme hned jak to řekne… dneska jsme se rozhodovali ještě podle dalších věcí, které nebudu všechny vypisovat… snad chápete, že uškodit rozhodně nechceme ![]()
Tak držte palce ať spinká.. nicméně jsme ready jet v noci.
ještě jednou díky
@budi tak přeji klidnou noc. Ono ho totiž mohou klidně bolet obě uši. Já dokonce pamatuji několik situací, kdy dítě říkalo jedno ucho a potom na ORL píchali to druhé…
díky za rady.
ten Otobacic jsem tam dala, když mi to z pohotovosti poradili
Ano, s tím samovolným prasknutím jsem to už taky slyšela… jednou se nám to tak i stalo, že večer ucho bolelo, bylo pozdě a svátek (a my měli oba pivo), dali jsme Nurofen. Celou noc spal a ráno měl z ucha vytečeno, hned jsme jeli a doktor nás pochválil, že jsme to udělali správně a že mu to prasklo a jen mu to vyčistil a předepsal ATB.
a ano, o pediatrovi vůbec neuvažuju, — ráno plánuju jít do „naší“ ORL ambulance, kluk stejně denně vstává hrozně brzo, tak tam budeme v klidu první
@Vermun ty jsi mi ale jasnovidec, že už teď víš, že se kluk nevyspí a že ho to bude bolet celou noc
přitom kluk momentálně zjevně spí…
@budi Ten otobacic nám dali na pohotovosti a řekli nám že se to píchat nemusí, ty kapky prý určitě pomůžou, buď to přejde nebo to ouško samo praskne. Ale je lepší dávat ho déle i když si už nebude stěžovat na bolest.
@adam75 píše:
@Vermun ty jsi mi ale jasnovidec, že už teď víš, že se kluk nevyspí a že ho to bude bolet celou nocpřitom kluk momentálně zjevně spí…
tak prvni informace byla, ze leky nezabraly a kluk ma stale silne bolesti.
Pro informaci jak to dopadlo
celou noc spal, po probuzení ho to nebolelo, ani jedno ucho, teplota vůbec.
doktorka při prvním pohledu do ucha kluka uklidnila, že na píchání to určitě není… nakonec nedala ani celková ATB, že to nevypadá až tak. rýmu má teď slabou, střídavě mívá ucpané dírky.
takže jsme odešli s Pamyconem a Otobacidem (ten co jsem měla doma byl už starý)
máme dávat Nurofen a za dva dny na kontrolu
@Pudloslava píše:
tak prvni informace byla, ze leky nezabraly a kluk ma stale silne bolesti.
no, po půlhodině od Nurofenu jsem to psala a to ho pořád hodně bolelo, pofňukával.
Po hodině už pletl které ucho ho vlastně bolelo a otravoval ségru jakoby nic.
Jak vlastně dlouho trvá, než Nurofen zabere? Nemám s tím moc zkušenosti, jak dlouho vyčkávat
U sebe čekám cca 2 hodiny, některé léky mi zaberou za 4-6hodin, ale to je nesmysl, tak dlouho čekat (pokud je člověk paralyzován bolestí)
@budi píše:
no, po půlhodině od Nurofenu jsem to psala a to ho pořád hodně bolelo, pofňukával.
Po hodině už pletl které ucho ho vlastně bolelo a otravoval ségru jakoby nic.Jak vlastně dlouho trvá, než Nurofen zabere? Nemám s tím moc zkušenosti, jak dlouho vyčkávat
zalezi, co je v zaludku, nalacno by to melo byt tak max. za tu pulhodinu, do plneho zaludku tak hodina, kdyz je cloveku nevolno, tak i nekolik hodin, zaludek nepracuje.
@Pudloslava
dík za info.
Nurofen (a vše s ibuprofenem) dávám zásadně s větším jídlem, snažím se minimalizovat dopad na žaludek… teda když nejde o rychlé sražení vysoké horečky…
takže tu hodinu budu asi počítat jako „nejdřív“
@budi když chceš rychle, tak dej čípek. Jinak paralen žaludku nevadí. Tekutina žaludkem taky prochází přčednostně, takže když chci nějaký lék dostat brzo z plného žaludku do střev, tak dát ve vodě.