Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Ahoj,
máte prosím někdo zkušenost, že dítě má jeden den horečku, dva dny nic, pak zas celý od už od probuzení horečku (srážet šlo), čtyři dny nic a pak zas horečka už od rána… Jinak jen rýma, někdy větší, někdy menší… Co to může být, stává se to dětem při viróze?? Co udělat u Dr. za testy? Jinak mu nic není, má plno energie…
Děkuju
covid? jinak co udělat u Dr za testy, snad rozhoduje Dr, ne ty
![]()
Jestli nema vyloženě 40 tak bych teplotu nesražela.. horečka má svůj důvod, tělo ji nevyvolává jen tak bez důvodu a asi s něčím bojuje.. když mu ji hned srazis tak nemá jak bojovat
Myslím nesrazela pomocí léků:)
@Ellen-Robin Srážela jsem 38,5-39+. On se probudil a měl 38,5, srazila jsem a neměl dva dny ani zvýšenou… A pak znovu…
Tohle dělá dost často covid. Ale klidně to může být i něco jiného.
Pokud jste nebyli někde v exotice, tak bych to viděl na nějakou virózu. Pokud nejsou setrvalé horečky v trvání 72 hodin, na ATB to prozatím nevypadá.
@Doctus Nebyli jsme nikde. Jak má tu rýmu přes týden, tak jsme byli jen doma, takže to ani nemůže být tak, že by chytil něco dalšího. A co by bylo dobrý udělat za testy nebo ještě počkat, jestli to nevymizí? Má 2 roky.
@Anonymní píše:
@Ellen-Robin Srážela jsem 38,5-39+. On se probudil a měl 38,5, srazila jsem a neměl dva dny ani zvýšenou… A pak znovu…
Osobně se snažím srážet až od 39,5+ (Podle ditete).. 38,5 pořád není horečka a bacily to nezabije
@Anonymní píše:
Nebyli jsme nikde. Jak má tu rýmu přes týden, tak jsme byli jen doma, takže to ani nemůže být tak, že by chytil něco dalšího. A co by bylo dobrý udělat za testy nebo ještě počkat, jestli to nevymizí? Má 2 roky.
Kolísavé horečky mohou být po COVIDu ještě i 2 týdny. Nemuseli jste nikam chodit, ale určitě někdo přišel k vám (byť třeba jen s nákupem). Virus se z nosohltanu vylučuje i u lidí s minimálními příznaky.
My se ted hrabeme z virozy. Ryma, kasel, bolesti hlavy, horecka. Deti (8, 6, 5 a necele 2 roky) mely prakticky shodne 2 dny 39,5, 1 den pod 37, 2 dny 39,5, 2 dny pod 37, 1 den 39, 1 den pod 37, 0,5 dne 38,5, 0,5 dne pod 37, pak vzdycky po par hodinach bez teploty a pak zvysenou. Horecku jsem nesrazela nikomu z nas.
Nikdo u nas nebyl, ani nakup, jime ze zasob. Ale porad dost kasleme. A ja mam pocit, ze na me leze neco dalsiho, zase me po par dnech boli hlava. Je to proste nejaka viroza.
@Janča6 zdravím. To samé je i nás. Už se v tom placame dva týdny. První začal syn. Asi tři dny teplota a trochu rýma. Pak týden klid. Potom přítel kašel rýma zvýšená teplota. Za dva dny já to samé. A za další dva dny tříletá dcera. Horečku první den okolo 38 a další dva dny lehce zvýšená. A teda dost dráždivý kašel k tomu. A rýma… byli ste i u lékaře?
@Kikisa311 Nebyli jsme u lekare. Jsme nemocni od 16. 12., ale posledni zvysenou teplotu jsme meli myslim 25. 12. A celkove se nemoc zlepsuje. I kdyz porad kasleme dost, stale vykaslavame. Pro pripad nejistotu mame doma CRP testy, ale pri teto nemoci jsme je ani nepouzili.
@Janča6 jj já také ještě vyčkávám..my už sme celkem lepší a dcerka to chytla v neděli. Pondělí bylo úplně nejhorší včetně noci..ale den ode dne je to o kapánek lepší. Ale ten kašel jí dost dráždí. Nasadila sem stoptusin a uvidíme. A hlásek má jak konipásek. Ale i já sem sípala několik dnů…ach jo to je opravdu bomba ty viry teď že?.
. Je to šílené.
@Kikisa311 píše:
@Janča6 jj já také ještě vyčkávám..my už sme celkem lepší a dcerka to chytla v neděli. Pondělí bylo úplně nejhorší včetně noci..ale den ode dne je to o kapánek lepší. Ale ten kašel jí dost dráždí. Nasadila sem stoptusin a uvidíme. A hlásek má jak konipásek. Ale i já sem sípala několik dnů…ach jo to je opravdu bomba ty viry teď že?.. Je to šílené.
My spime v sede
Jinak to nejde. Nas to teda chytlo vsechny najednou. Nejhorsi byly dny (a noci), kdy jsem mela 39,2, 22mesicni 39,6 a porad chtela byt na prsu, bolela me hlava, svaly a klouby, starsi deti porad mely zizen, hromadily se kolem nich kapesniky, pozdeji uz se zacaly nudit a hadat se mezi sebou. Taky porad vylevam nocnik, protoze na WC se u nas chodi pres studenou chodbu, takze i ta 5leta, 6leta a 8leta chodi na nocnik. No je to radost, to teda jo.
Asi jsou ted takove virozy, mladsi dcera mela 2 dny horecku (nizsi teda, okolo 38.5), 1 den ne, pak zas 2 dny jo, ted uz dva dny ne… Starsi dcera mela 1 den horecku, 4 dny nic, dneska lezi totalne chcipla, ale bez teploty, taky nevim co to je (klasicky vymyslim zapal plic
), ale asi se ji to jen nejak vratilo.
Jo, a je k tomu drazdivej kasel a dutiny. Covid jsme meli a to vypadaly deti vyrazne lepe.
Ahoj,
máte prosím někdo zkušenost, že dítě má jeden den horečku, dva dny nic, pak zas celý od už od probuzení horečku (srážet šlo), čtyři dny nic a pak zas horečka už od rána… Jinak jen rýma, někdy větší, někdy menší… Co to může být, stává se to dětem při viróze?? Co udělat u Dr. za testy? Jinak mu nic není, má plno energie…
Děkuju