Dítě je mimo

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7257
16.9.21 10:08

..

Příspěvek upraven 16.09.21 v 11:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
16.9.21 10:10

Smarja jsou mu 3 roky. Je to maly kluk. Ja mam 3 letou a je to takovy zviratko jeste, az ted zacina mluvit, byla jsem s ni na cviceni a taky neco delat nechtela. Do skoly nechodi. Prvni dcera 7 let, ta je ve svem svete, nekdy opakuji i 5 krat, taky z toho nedelam vedu. Ve prvni tride, dostala 3 z diktatu( myslela na kone), od te doby si na to dava pozor a ve skole se soustredi. Doma to pak dohani. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
16.9.21 10:11
@Emiminick píše:
Tak mě by zase tolik nevadilo, že si hraje na kočku vadí mi že jsou jiné matky našvané a nadávají mě že můj syn zlobí a kazí jim děti. :nevim: O to mi jde. Mně nevadí že je mimoň ale bojím se že to bude mít těžský s ostatníma lidma a jak ho budou příjmat a jak s nima bude spolupracovat. Prostě že to bude mít těžké.

Ostatní matky pošli do říti. Tak ať si svoje dítě vychovají, aby nedělali to, co jim vadí. :lol:

Fakt miluju matky, co mají obrazně receno klidne přihlouplé babovky, takže v podstatě nikdy vychovávat nemusely (a tudíž to ani neumí) a myslí si, jak sve dítě zdatné a vzorně vychovaly, protože jejich Pepíček by nikdy…
Pak přijde první výchovná výzva a jediné co umí, je na dítě ječet, naflákat mu, nebo to svest na okolí, že jim děcko kazí. :roll:

Příspěvek upraven 16.09.21 v 10:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.21 10:18

@Emiminick
To mi teda přijde v rámci úplně normálního chování dětí, že si hrají na zvířátka, že zkoumají svět a něco je zaujme, tak na to čučí dokud třeba nepochopí jak to funguje. Neříkej že ty ostatní děti jsou pořád hodné a plní příkazy, to by bylo něco špatně s nimi. A ty, které nic nezajímá a nenapadne rozhodně nemusí být nejšikovnější, i když pro dospělé je dítě bez nápadu nejjednodušší na hlídání. To mi přijde v pohodě. Ale rozumím, že jako mám máš své dítě na očích každý den a intuice ti říká, že je něco jinak.

Aby zvládal co se po něm někde chce a neměl problémy, prostě bych nacvičovala jak píšeš, ale s láskou, abys mu pomohla se začlenit. Je to dobře, aby nenarážel u jiných lidí víc, než je nutné. Buď pyšná na to, na co je zvědavý a že možné o věcech přemýšlí víc/jinak, než jiné děti. Podporuj ho v tom, co ho zajímá. Třeba bude v něčem výjimečný :). Prostě neber individualitu svého dítěte jako problém, ale jako fakt. Mě se snažili spravit celé dětství a já dodnes nechápu proč. Jsem jaká jsem, ale nevidím na sobě nic špatného. Mám hezké vztahy s lidmi, kteří mě mají rádi, mám manžela, studijně a pracovně jsem dosáhla to, co jsem chtěla, umím se o sebe postarat, i o svojí rodinu. Tak koho zajímá, že jsem byla divné dítě? Nebylo to vůbec důležité, to co se tehdy řešilo jako hrozný problém mi přijde úplně k smíchu. Nebylo nakonec pro život důležité ani to, že jsem nebyla schopná napsat diktát, tak jsem na střední místo nich chodila za školu na rande :P. Za to jsem dokázala vymyslet propracovaný způsob, jak z toho nemít neomluvené hodiny (pro odlehčení :).

• Citovat
  • Upravit
123
16.9.21 10:23
@Emiminick píše:
On teď začal chodit do školky budou mu teď tři roky. Doma jsem to tolik nepozorovala. Respektive dříve jsem zde řešila že mi přijde autistický. Každopádně teď mám srovnání s jinýma dětma jak se chovají ve školce a ona je prostě mimo. Učitelky řeknou jdeme si kreslit s křídama on vezme křídu a začne do ní dloubat klackem. Případně si hraje na vaření a zásadně nedělá to co po něm učitelka chce. Přitom kreslí rád na hřišti se shání po křídách a když nejsou tak si aspon „kreslí“ kamenem. Rozumí velice dobře. Nebo mám alespon ten dojem. Možná nerozumí. To byl jen příklad je to pořád. První dny ve školce byl prý očistec pak se to zlepšilo (nebo mi učitelky nechtěli říkat špatné zprávy) a včera jsem přišla dřív a koukala jak tam funguje přes plot (byli venku) a viděla jsem realitu. Tak jsem se ptala určitelky a ta mi to potvrdila že se nezapojuje, nechce dělat program jede si jen svoje nebo si to dělá jinak. Stydím se za něj a za sebe že nejsem schopná vychovat dítě tak aby fungovalo.

Ahoj, muj byl na tom prvni rok skolky taky tak. Navic nesnasel zmeny, vztekal se. Trvalo to cely skolni rok. Na jare nas ucitelka poslala do ppp, ze ma podezreni na aspergera. V poradne mi ale rekli, ze o poruchu nejde, jen je proste vic ve svem svete. Prestala jsem se stresovat a je pravda, ze casem se to hodne zlepsilo, skolku koncil jako chytry zvidavy kluk, ktery se do vseho nadsene zapojoval a od ostatnich se v nicem nelisil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
16.9.21 10:23

@Svistice On právě na tom hřišti pořád něco vymýšlí - sbírá klacky a dělá táborák, „vyrábí“ sochu tím že strká klacky a kytky do mříže (ostatní děti to pak chtějí dělat taky), snaží se lézt na stromy, někdy si jen tak lehne na zem a řekne že kouka na mraky. Má už asi ty prolejzačky ohrané a už ho to nějak extra nebaví. Včera jsem mu dala bublifuk tak si chvilku dělal bubliny pak ho samozřejmě vylil tak si vymyslel že musí s bublifukem vylézt na prolejzačku když se musel držet strčil si bublifuk do pusy aby měl volné ruce a mohl se držet a pak ho pustil ze skluzavky dolů a hrozně se smál jak jel dolů a to x krát dokola. No jenže jiný dítě mělo taky bublifuk tak si ho taky začalo strkat do pusy. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
16.9.21 10:27

@7654 Díky já vím že má čas do školky bude chodit ještě celé 4 roky než půjde do školy takže je to strašně dlouhá doba. Vlastně delší než je celou dobu na světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
16.9.21 10:28

@Emiminick A co je na tom špatného? Krom teda klouzání se s předmětem v ústech, tam je bezpečnostní riziko.
Tak ať si matka druhého dítěte své dítě poučí a hlídá.
Podle mě máš naopak moc šikovného kreativního chlapecká.

Nasazuje s mu zbytečně psi hlavu a hledáš na něm jen ti špatně. Jako fakt chudák dítě a jeho sebevědomí, když pro vlastní mámu není dost dobrej a nechová se a nehraje si tuctoidne.
Toho psychologa fakt potřebuješ ty, ne dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
16.9.21 10:31

@Svistice On ho měl v puse jen když se musel držet rukama pak si ho hned vyndal a poslal po skluzavce dolů samotné a pak jel on.

S psychologem bych neměla problém jen teda nevím jestli by mě vzal když až zase tak velký problém nemám jen se bojím zda je kluk OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37121
16.9.21 10:38
@Emiminick píše:
Tak mě by zase tolik nevadilo, že si hraje na kočku vadí mi že jsou jiné matky našvané a nadávají mě že můj syn zlobí a kazí jim děti. :nevim: O to mi jde. Mně nevadí že je mimoň ale bojím se že to bude mít těžský s ostatníma lidma a jak ho budou příjmat a jak s nima bude spolupracovat. Prostě že to bude mít těžké.

Na jiné matky kašli, kdyby dětem nějak ubližoval, je to jiná situace, ale takhle jim můžeš říct, ať si teda svoje děti vychovají tak, aby nenapodobovali každou blbost a neřeš. Všechno je jenom v tvé hlavě, tvému synovi bude úplně jedno jak ho kdo bere, holt okolí bude muset přijmout, že není úplně tabulkový a i to se může změnit časem.

Příspěvek upraven 16.09.21 v 10:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
16.9.21 10:39
@Emiminick píše:
@Svistice On ho měl v puse jen když se musel držet rukama pak si ho hned vyndal a poslal po skluzavce dolů samotné a pak jel on.S psychologem bych neměla problém jen teda nevím jestli by mě vzal když až zase tak velký problém nemám jen se bojím zda je kluk OK.

Ale ty más problém. Sama ze sebou. Co je špatného na tom, že si tříleté dite lehne na zem a kouká na mraky, strká klacky do plotu nebo si umí poradit a uvolnit si ruce, když je má plné? Co je špatného na pusteni bublifuku po klouzacce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
16.9.21 10:45

@Svistice špatné na tom není nic mně to přijde i zajímavé. Jen na mě jiné matky koukají jako na krávu že pak jejich děti napodobují to moje a místo toho aby si hraly „normálně“ tak napodobují to moje a distancují se od nás. Jedna přímo řekla s… si nehraj je to hloupý zlobivý kluk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
16.9.21 10:51
@Emiminick píše:
@Svistice špatné na tom není nic mně to přijde i zajímavé. Jen na mě jiné matky koukají jako na krávu že pak jejich děti napodobují to moje a místo toho aby si hraly „normálně“ tak napodobují to moje a distancují se od nás. Jedna přímo řekla s… si nehraj je to hloupý zlobivý kluk.

Což potvrzuje, že problém máš ty ;) Jinak by tě to nechalo v klidu.
A mas okolo sebe asi nějaké divné matky. :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3956
16.9.21 11:21
@Svistice píše:
Což potvrzuje, že problém máš ty ;) Jinak by tě to nechalo v klidu.
A mas okolo sebe asi nějaké divné matky. :lol: :mrgreen:

No já si spíš myslím, že si jen zakladatelka namlouvá, že ji okolní matky propichují pohledem… Čímž ti dávám za pravdu, že má problém (sama se sebou) a měla by ho řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
16.9.21 12:49

Zakladatelko, chápu tě, taky mám lehce nestandardní dítě a pořád s tím ještě trochu bojuju. Ale za prvé: teď jsou mu tři, za dva tři roky může být úplně jinde. Za druhé: buď ráda, že NENÍ agresivní a že zcela zjevně JE inteligentní. Všechno ostatní se časem poddá. A za třetí: nauč se filtrovat názory ostatních na tebe a tvoje dítě, bude se ti to velmi hodit :-)
Pokud bys chtěla názor odborníka, můžeš zkusit klinického psychologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí