Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojda,náš 16ti mesicni syn jí neustále papír
zacalo to v tu dobu,kdy zacal lezt a papir se mu dostal do ruky.
Papir na kresleni,letaky,ruzne brozury,krabice,proste jakykoliv papir se mu dostane do ruky,on trha na kousky a jí je ![]()
Zadne vysvetlovani nepomaha.Sice se snazime davat veskery papir z jeho dosahu,ale prece jen obcas na neco prijde a sup s tim do pusy.Vetsinou pak i nachazim stopy papiru v plince.
Je to normalni??
No,zatim to zadne nasledky nemelo,ale zdrave to asi taky rozhodne nebude ![]()
u NÁS TO SAMÍ
ŽVEJKÁ HO NĚKDY SPOLKNE, ALE VĚTŠONOU MALÉ VYŽVEJKANÉ KOUSKY VYPLYVÁVÁ A UKUSUJE DALŠÍ
MÁ TO JAK ŽVÝKAČKU
VYSVĚTLOVÁNÍ????? tO NEPOMÁHÁ
![]()
Tohle tema jsem zalozila,protoze zrovna dneska jsme si s pritelem rikali,co mu na tom jako chutna
nechapem.
papirove obaly od CD mame okousane jako kdyby tu bylo hejno mysi ![]()
ahoj,
to je jako kdybys mluvila o našem Tobíkovi. Jakmile vidí toaleťák, letáky, noviny, program, dokonce i obal na petce, tak všechno okouše a sní. Okousal papír i z konzervy pro psa, kouše ho prostě všude. Jsem zvědavá, jestli někdo poradí, protože už nevím, co s ním ![]()
Ja ochutnavala papir v peti letech
A byl dobrej… Jako mimino jsem zase slizala nater ze zdi v jednom miste za postylkou, slizala jsem asi tri nebo ctyri vrstvy ruznych starych nateru ![]()
Takze si myslim, ze mu papir neublizi, kdyz ho trochu spolkne, akorat bych si dala bacha na kartony a hlavne na barevny letaky a tak, ta barva z toho, to neni nic moc…
Ja jedla cisty bily A4 ![]()
tak to je ještě dobrý, má dcera když jí bylo asi 15 měs, tak strkala do pusi vajgly, co našla venku. Já byla úpln hotová z toho, ale potom to samo přwšlo. Naštěstí jí nic nebylo. Ale jak ho viděla, hned ho měla v ruce…nevim jak na to přišla, já jsem nekuřák.
radeklucka píše:
tak to je ještě dobrý, má dcera když jí bylo asi 15 měs, tak strkala do pusi vajgly, co našla venku. Já byla úpln hotová z toho, ale potom to samo přwšlo. Naštěstí jí nic nebylo. Ale jak ho viděla, hned ho měla v ruce…nevim jak na to přišla, já jsem nekuřák.
bulina píše:radeklucka píše:
tak to je ještě dobrý, má dcera když jí bylo asi 15 měs, tak strkala do pusi vajgly, co našla venku. Já byla úpln hotová z toho, ale potom to samo přwšlo. Naštěstí jí nic nebylo. Ale jak ho viděla, hned ho měla v ruce…nevim jak na to přišla, já jsem nekuřák.to dělala moje ségra a ještě si je strkala do kapsy, aby měla zásobu
Jojo, to jsem prý dělala taky, tak celé osazenstvo paneláku pečlivě uklízelo dvorek, abych tam mohla být vypuštěna ![]()
Jestli jí jenom papír, tak si nestěžuj
![]()
Moje dítě jí totálně všechno, co se mu dostane pod ruku… počínaje smetím na podlaze, přes jehličky z vánočního stromečku, papír a další dobroty a konče kamínky z rohožky ![]()
A jelikož moje tříapůlletá dcera si nedávno strčila do pusy hadici od vysavače a zaujatě ji ožižlávala (na dotaz, proč to dělá, odpověděla, že „to ještě neochutnala“
), musím se Tvé stížnosti usmívat…
![]()
BohunkaP píše:
Jestli jí jenom papír, tak si nestěžuj![]()
![]()
Moje dítě jí totálně všechno, co se mu dostane pod ruku… počínaje smetím na podlaze, přes jehličky z vánočního stromečku, papír a další dobroty a konče kamínky z rohožky
A jelikož moje tříapůlletá dcera si nedávno strčila do pusy hadici od vysavače a zaujatě ji ožižlávala (na dotaz, proč to dělá, odpověděla, že „to ještě neochutnala“), musím se Tvé stížnosti usmívat…
![]()
Promiň,ale to mě hrozně rozesmálo
![]()
Třeba mu ten papír chutná
Mě chutnala zeď. Vždycky jsem tu barvu slízala nebo seškrabávala. ![]()
Jo tak to Samik jednou snedl celou cigaretu(tatinek je nedal dost vysoko) a taky se pak pekne zeblil(tabak,filtr sel ven i s obsahem zaludku)A kdyby se nepoblinkal,ani by jsme na to neprisli…