Dítě - karanténa

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
101498
23.10.21 23:13
@jitka 11 píše:
Také to máme takhle teď doma. Syn i vnuk mají aspoň jednoho spolužáka nemocného, tak jsou oba doma.
Pro Tebe se nic nemění, pokud jsi naočkovaná.

Nic se pro ni nemění ani když není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
23.10.21 23:21
@j.a.n.i1 píše:
Nic se pro ni nemění ani když není.

Děkuji za připomenutí. Nevěděla jsem to přesně, protože každý člověk z hygieny mi říkal něco jiného. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.21 23:25
@jitka 11
@Nickjmeno píše:
Hygiena ji nařídí a my ji máme telefonicky oznámit praktickýmu lékaři, po testech - výsledky oznámit lékaři, ten to oznámí hygieně - hygiena ukončí karanténu…
Teda alespoň takhle jsme instrukce dostali my

Mně právě řekla praktická doktorka, že mi nařizuje karanténu na základě jednoho z příznaku covidu přestože jsem měla negativní test (antigenní) a zaslala mi žádanku na pcr test a že do té doby než půjdu musím jít do karantény. Tak mě zajímalo, jestli ona mi vůbec může něco nařizovat…

• Citovat
  • Upravit
101498
23.10.21 23:25
@Anonymní píše:
Mně právě řekla praktická doktorka, že mi nařizuje karanténu na základě jednoho z příznaku covidu přestože jsem měla negativní test (antigenní) a zaslala mi žádanku na pcr test a že do té doby než půjdu musím jít do karantény. Tak mě zajímalo, jestli ona mi vůbec může něco nařizovat…

Nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.21 00:05

Já teda s pozitivním spolužákem rovnou volala děské dr., po zkušenostech z loňska, kdy jsme na telefonát z hygieny čekali… no vlastně čekáme dodnes :mrgreen: Tak jsem chtěla mít s jistotou tu žádanku vypsanou do chvíle, než se na ten test 7. den vypravíme. A dr. vypsala žádanku a poslala dítě do karantény (teda nevím, jak technicky, ale prostě nám tu karanténu oznámila), z hygieny volali asi dva dny poté. Vlastně kdybych čekala na oficiální oznámení z hygieny, tak si mé dítě vesele lítá celý víkend po hřištích. Ovšem hygiena dítě zaškatulkovala do kategorie příznakové na základě informace „dva dny trošku ucpanej nos“. Naopak když volal manžel obvoďačce, že má doma pozitivní dítě, tak ta řekla, že už se tím nezabývá, nevypisuje žádanky, karantény, prostě ať si počká na telefonát z hygieny, který byl opět za další dva dny. Takže kdyby nebyl manžel slušnej a čekal na ofiko telefonát z hygieny, tak si ty dva dny klidně chodí do práce.
Moment, vlastně hygiena nevolala jemu, ale mně, jakožto nahlášenému zákonnému zástupci pozitivního dítěte. Já jako očkovaná ji nezajímala, ale když zjistila, že je doma neočkovanej tatínek, tak se mě zeptala - jo a manželovi tu karanténu vyřídíte, že jo? Na což jsem jí teda řekla, že fakt nevyřídím, že když už to teda neposílaj písemně, tak snad nemyslej vážně, že karanténu vlastně oznamuje manželovi jeho žena u večeře se slovy - hele, zrovna mi volali z hygieny, že máš bejt jako čtrnáct dní zavřenej doma a příští týden jít na test. Takže toliko k oficialitám :mrgreen: (muž samozřejmě doma byl již od pozitivního testu dítěte, jen jsme tedy čekali, co z nich vypadne)
Pardon za anonym, už jsem to párkrát kolem vykládala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.10.21 09:27
@Anonymní píše:
Já teda s pozitivním spolužákem rovnou volala děské dr., po zkušenostech z loňska, kdy jsme na telefonát z hygieny čekali… no vlastně čekáme dodnes :mrgreen: Tak jsem chtěla mít s jistotou tu žádanku vypsanou do chvíle, než se na ten test 7. den vypravíme. A dr. vypsala žádanku a poslala dítě do karantény (teda nevím, jak technicky, ale prostě nám tu karanténu oznámila), z hygieny volali asi dva dny poté. Vlastně kdybych čekala na oficiální oznámení z hygieny, tak si mé dítě vesele lítá celý víkend po hřištích. Ovšem hygiena dítě zaškatulkovala do kategorie příznakové na základě informace „dva dny trošku ucpanej nos“. Naopak když volal manžel obvoďačce, že má doma pozitivní dítě, tak ta řekla, že už se tím nezabývá, nevypisuje žádanky, karantény, prostě ať si počká na telefonát z hygieny, který byl opět za další dva dny. Takže kdyby nebyl manžel slušnej a čekal na ofiko telefonát z hygieny, tak si ty dva dny klidně chodí do práce.
Moment, vlastně hygiena nevolala jemu, ale mně, jakožto nahlášenému zákonnému zástupci pozitivního dítěte. Já jako očkovaná ji nezajímala, ale když zjistila, že je doma neočkovanej tatínek, tak se mě zeptala - jo a manželovi tu karanténu vyřídíte, že jo? Na což jsem jí teda řekla, že fakt nevyřídím, že když už to teda neposílaj písemně, tak snad nemyslej vážně, že karanténu vlastně oznamuje manželovi jeho žena u večeře se slovy - hele, zrovna mi volali z hygieny, že máš bejt jako čtrnáct dní zavřenej doma a příští týden jít na test. Takže toliko k oficialitám :mrgreen: (muž samozřejmě doma byl již od pozitivního testu dítěte, jen jsme tedy čekali, co z nich vypadne)
Pardon za anonym, už jsem to párkrát kolem vykládala.

No o hygieně mi nemusíš vyprávět. Syn už je během roku počtvrté v karanténě. Poprvé to byla karanténa/nekarantena, meli spolužáka s příznaky, ale na test šel až asi za 7 dní ( loni v září), takže výsledky byly az 11 den od kontaktu, takže karanténa byla nepovinná, třída byla odjela od ostatních, my syna radši nechali doma. Podruhé na Vánoce, to je si 23.12. zajistili testy u dr a když volala hygiena, tak už jsme měli výsledky. V březnu volali docela brzo, to jsme si kovidem prošli všichni, dcera podruhé.
Naštěstí teď můžeš jít na pcr test i bez indikace lékařem ( a nemusíš platit), takže uvidíme, kdy zavolají.
No nic no, tak „prázdniny“ strávíme zavřený doma, jsem zvědavá, jak to dopadne, jak moc mu vydržely přirozené protilátky.

• Citovat
  • Upravit
3398
31.10.21 09:37

Můžu se zeptat, jak dlouho trvá, než se hygiena ozve? V pátek odpoledne jsme dostali email ze školky, že děti byly v pondělí 25.10. v kontaktu s pozitivní osobou, telefonát zatím žádný. Zítra je tedy 7. den po kontaktu, kdy by měly jít na test. (Budu volat dětské dr.)A je tento test povinný? Nebo když bude dcera doma 14 dní, tak na test nemusí vůbec? Jsem na rodičovské s nemocným dítětem (covid to není), takže jsme stejně doma, máme zahradu.
A pak mám ještě dotaz, když by byla dcera pozitivní, jdeme do karantény všichni v rodině, i když jsme s manželem očkovaní? Kamarád měl pozitivní dceru a musel, ale všude čtu, že nemusí, tak nevím, jestli to v rodině funguje jinak.
Omlouvám se za dotazy, ale padlo to na nás poprvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101498
31.10.21 09:41

@Dadda8 Ockovani nemusi ani fo karanteny, ani na testy, pokud nemaji priznaky. Ale upřímně, prijde mi slusnost na ty testy jit, jak dcera, tak vy.

Edit: Vy samozřejmě az v případě, ze by dcera vysla pozitivně, jinak je to u vas zbytečné.

Příspěvek upraven 31.10.21 v 09:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64932
31.10.21 09:45
@Dadda8 píše:
Můžu se zeptat, jak dlouho trvá, než se hygiena ozve? V pátek odpoledne jsme dostali email ze školky, že děti byly v pondělí 25.10. v kontaktu s pozitivní osobou, telefonát zatím žádný. Zítra je tedy 7. den po kontaktu, kdy by měly jít na test. (Budu volat dětské dr.)A je tento test povinný? Nebo když bude dcera doma 14 dní, tak na test nemusí vůbec? Jsem na rodičovské s nemocným dítětem (covid to není), takže jsme stejně doma, máme zahradu.
A pak mám ještě dotaz, když by byla dcera pozitivní, jdeme do karantény všichni v rodině, i když jsme s manželem očkovaní? Kamarád měl pozitivní dceru a musel, ale všude čtu, že nemusí, tak nevím, jestli to v rodině funguje jinak.
Omlouvám se za dotazy, ale padlo to na nás poprvé.

Na testy se chodí i při 14 denní karanténě, co tak vím. V každém případě je to slušnost, kdyby byla pozitivní, můžete být i vy. I když nemáte povinnost jít v tom případě do karantény. Ale opět, slušnost je si na test zajít. Jako očkovaní to máte stále zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
31.10.21 09:59

Při čtrnáctidenní karanténě na test nemusíš, také jsem s dítětem nesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3398
31.10.21 10:07

@j.a.n.i1 @vokishka Holky díky, to byla varianta, že dvě mladší děti a já samokaranténa, když budeme ještě týden stejně doléčovat nejmladší, a manžel s nejstarší dcerou na testy. Bez toho by určitě do práce/školy nešli. Spíš mi šlo o to, jestli je to vůbec možné, když je v karanténě, na test s ní vůbec nejít. Z hygieny zatím nevolali a dr. bude až zítra. Ale spíš to vidím tak, že ji na ten test na zítra objednám i bez žádanky a bude to mnohem jednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101498
31.10.21 10:08
@hulala píše:
Při čtrnáctidenní karanténě na test nemusíš, také jsem s dítětem nesla.

A byla si tedy poctivě v karantene ty taky, plus jeste o tyden dele?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3398
31.10.21 10:08

@hulala Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101498
31.10.21 10:09

@Dadda8 Určitě a hlavně si nejsem vubec jista tim, ze by u 14denni karanteny na test nemusela… Spis lidi hresi na to, ze hygiena opet nestiha, nez ze by se nemuselo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
31.10.21 10:15

@j.a.n.i1 nebyla. Jsem očko, z hygieny říkali dva týdny od kontaktu. Je to i na webovkach, nehodlám dodržovat nic navíc, než to nutné zlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí