Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@kytkalenka Znam i dospele po plastice a jsou spokojeni. Ona ta rekonvalescence je pomerne kratka. A jak jsem proti augmentacim prsu a podobne silenosti, tak tohle mi prijde tak nejak adekvatni, pokud se clovek neciti ok.
Ideální je operovat v zimě před nástupem do školy. Jak pro rekonvalescenci tak pro psychiku dítěte. Čepičky ani čelenky nepomůžou, izolepa je k zblití. Taky mám takovou holčičku a vypadá moc roztomile. Maskovat nic nehodlám, prostě půjde na plastiku.
No ja mam predskolaka a fakt ho nehodlam zatezovat vykonem v nemocnici, kdyz si ani nevsiml, ze mu odstavaji uši. Rozhodně si nemyslím, že je pro psychiku dítěte nejlepší absolvovat výkon v nemocnici, když ani neví proč. Je to zbytečný stres. Syn půjde na plastiku až a když bude sám chtít.
@Anonymní píše:
Dobrý den. Mám dítě 1 rok a má odstáty ouška, jsme tozhodnuty k operaci až to bude možné ale chtela sem se zeptat jestli má někdo skusenosti. Třeba s čelenka atd. Když budeme chodit na hřiště
Pry je nejlepší operovat odstáté uši v předškolním věku, já osobně bych to pro své dítě udělala, lepší než aby se v pubertě trápila kvůli uším… Zase na druhou stranu, děti rostou mění se i tvar hlavy, naprostou vlasy a za nějaký ten rok ouška vůbec nemusí odstavat. Nevlastní syn měl jako malý kluk docela odstavaci uši a teď v 16letech nemá vůbec.