Dvouleté dítě do mateřské školky

9125
20.3.19 12:35

Ja dala do skolky dceru 2 roky a 4 mesice. Je tam nejmladsi. Prvni mesic byl narocny, kym jsem byla v dohledu tak dobry, pak trochu sceny. Ale zvykla si a ted na ni slycham jen samou chvalu. Nejdriv chodila po obede domu, po asi 2 mesicich i spala.

Ale hodne zalezi na pristupu skolky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7478
20.3.19 12:38

Ne,problém nebyl ani u jedné dcery. Spíš chválily, že jsou v něčem samostatnější než starší děti, že je to s nima v pohodě. Takže pokud je samostatný tak, jak popisuješ…navíc září spousta času, to je u takto malých dětí velký čas na další posun…Jestli cítíš spíš, že je zralý být bez tebe. Já jsem dávala pouze na dopoledne, mladší ani ne každý den, měla jsem jen částečný úvazek a velmi pozvolna navyšovala. Na plnou palbu bych od 2 nedala,pokud by mě netlačily existenční důvody. U nás bylo dvouletaku dost a celé září,říjen fakt slzavé údolí - zvlášť ti,co tam byli celodenně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
20.3.19 12:40

@LucieDom Syn mel 2 roky a sel nejdriv na tri dopoledne, po mesici uz zustaval cely tyden, po obede jsem ho vyzvedla. Ted po pul roce uz zustava i na spani a obcas se stane, ze rve a nechce domu. :mrgreen: Ale chodi do soukrome miniskolky, kde je ve tride max 10 deti. Za mne spokojenost a je videt, ze mu to prospiva. Na druhou stranu, je to na povaze ditete. Mladsi syn je jine povahy a tam jsem si skoro jista, ze tak brzy ho do skolky nedostanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
20.3.19 12:47

Obe děti byly od 2 let v soukrome skolce o 17 detech, chodily na 2 dny v tydnu i se spaním a vse ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
20.3.19 12:57

Já přidám negativní zkušenost od kamarádky. Kdy holčičku dali do školky po narození druhého dítěte a následovaly zdravotní problémy, agresivita atd. Ale spíš si myslím, že je to o tom, že jí to dostatečně nevysvětlili a ona to pořád bere jako trest. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
20.3.19 12:58

Dala jsem dceru ve 2 letech do soukromé školičky, kde je ve třídě 12 dětí na 2-3 učitelky (reálně tam je tak 8 dětí) a jsem za to ráda. Dcera si tam během týdne zvykla, chodí každé dopoledne (původně jsem chtěla dávat jenom na 2-3 dopoledne, ale paní učitelka říkala, že je lepší, když chodí denně a mají to jako rituál a musím ji dát za pravdu). Ráno teda ještě knoura, když se loucime, ale vyzvedávám si vysmate dítě a skoro ji musím ze školky tahat :D Krásně se tam rozmlouvá a osamostatňuje. Na celý den ji tam zatím ale nechávat nebudu, i když většina deticek i těch dvouletých tam je až do 16h a zvládají, ale mně přijdou ty 4h denně tak akorát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
20.3.19 13:12

Dcera chodila od 2 let a 4měsíců a úplně v pohodě.Nikdy mi nezaplakala,že by tam nechtěla.S ostatnima stihala a i když ještě zrovna nebyla úplný řečník vše zvládla a učitelky si ji moc chvalily.Do školky chodí do teď ráda.Určite je to hodně individuální, každé dítě je jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
20.3.19 13:18

Moje taky od 2 let, spatne mluvila teda, ale mela to tam strasne rada a delala obrovske pokroky. Sla bych do toho znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1107
20.3.19 13:26

syn začal chodit ve 2,5 letech jen 2× týdně na adaptaci a přišlo mi to takto v pohodě,pozvolné nenucené zvykání,zezačátku plakal,nebyl moc samostatný,nezapojoval se do společných aktivit,ale postupně se všechno upravilo,další rok šel už na celý týden a začala vysoká nemocnost,takže teď přes zimu ho mám prakticky pořád doma,ale od jara zase nastoupí naplno.Záleží na typu dítěte,můj syn je na mě dost fixovaný a nejraději se mnou,jiné děti kolektiv potřebují jako sůl a na mámu si ani nevzpomenou,takže asi tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
20.3.19 13:31

Do soukromé bych dala, do státní ne. Státní je fajn spíš pro starší otrkanější děti, obě mé děti šly po soukromé ve skoro 3 letech do státní a bylo to hodně poznat- byli spíš pozorovatelé, hledali si podobně staré kamarády, starší je nebrali jako rovnocenné. Až kolem 4 let mi přišli víc v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
795
20.3.19 13:37

Urcite zalezi na povaze ditete. Ale behem toho pul roku se muze jeste hodne dite zmenit. Ja davala ditko do MS od 2,5let. Moc nemluvil,plenky nemel a vyzvedavala jsem ho po obede. Do te doby byl zvykly na kolektiv,chodili jsme na krouzky,deti mel moc rad, vydrzel v pohode,kdyz jsem si potrebovala odskocit. Prvni dva tydny v MS byly nic moc! Kazde rano plac,ale od ucitelky jsem vedela,ze v MS uz moc neplakal (jen treba kdyz sli na prochazku). Nicmene tam meli hodne uplakanych deti,tak se navzajem strhavali. Odpoledne to bylo uplne jine dite (bez energie,nesmal se). Urovnalo se to tak behem tech 3tydnu a pak uz byl dobrej. Ale prislo mi to narocnejsi pro nas pro rodice,to ustat. Samozrejme toho dost i promarodil! Kamaradky syn (2roky a 4mesice)MS nedal, plakal celou dobu,pak tak pul roku se od nej nemohla hnout ani na zachod…Ale ja toho nelituji,myslim,ze by si necim podobnym prosel i o rok pozdeji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9125
20.3.19 13:44

@smudlinky To se nedá zevšeobecňovat. Každá školka je jiná. A tá naše, státní, je super. A dcera to tam zvládá super. A i co poslouchám z okolí, tak jim dělaj nadstandardní prokram, kopec akcí, prostě o dost víc než v jiných státních školkách. Ale vše je to o lidech., o učitelkách. A taky o dětech. Takže bych nedělala rovnítko mezi 2 leté dítě do súkromné jo, ale do státní ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
20.3.19 14:41

@LucieDom Ja jsem mela dite od cerstvych dcou let v soukrome skolce a od cerstvych tro ve statni. I kdyz je velmi sikovny a spolecensky, do statni skolky s 25 detmi ve tride bych ho nedavala. I kdyz by to treba zvladl,je tam mnohem vetsi ruch, neni tam tolik prostoru na individualni pomoc napriklad kdyz deti neco tvori apod., nektere starsi deti ve skolce maji tendenci byt „vycurane“ (bouchnou nebo seberou hracku,kdyz se nikdo nediva,posmovaji se,ze dite je prcek…) a dvouletak na tohle neumi jeste dobre reagovat. Taky cim vetsi kolektiv,tim vic se siri nemoci,sama jsem byla prekvapena,jaky rozdil je mezi 15 a 25 detmi.
Za me dvoulete dite do skolky ano,ale do soukrome nebo proste tam,kde je mensi kolektiv (idealne do 15 deti) a nejsou tam predskolaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
20.3.19 14:48

@iwa83 „Kopa akci“ ale vubec neni smerodatne kriterium pro to,jestli se bude ve skolce libit dvouletemu. Spis bych rekla prave naopak,protoze v tom veku jeste nejsou tak fyzicky zdatne a je to tempo pro ne narocne. Nase statni skolka ma taky spoustu akci,jezdi do divadel,vzdalenejsich parku ve meste,na koniky a nas triapullety jeste ted casto sotva plete nohama pri navratu a u obeda se uz vidi v posteli. A to je jinak akcni a doma nespi ani omylem. Ve dvou bych ho do tohoto konkretniho zarizeni nedala,i kdyz ted jsme ja i deti velmi spokoneni. Ale v tech dvou proste deti vetsinou potrebuji pomalejsi tempo,vic casu treba na spanek,tvoreni apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
20.3.19 14:56

Pokud je to třída pro děti od 2 let s chůvou nebo chůvami,tak je režim jiný než v běžné třídě MŠ.
Děti do 3 let patří domů k mámě a pokud to nejde,tak vhodnou alternativou jsou jesle nebo třída v MŠ tomu uzpůsobená,případně dětská skupina uzpůsobená režimu menších dětí. Ne,určitě bych své dítě nedala předčasně do školky jen proto,že je šikovné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí