Závislost batolete na matce

263
16.3.19 20:23

Zkusila bych ji nechat hlídat občas na hodinku a pak déle, aby si zvykla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6509
16.3.19 20:26

Já mám závislé :mrgreen: obě. Začátkem školkové docházky se vždy prohloubilo. V MŠ zvládaly obě v pohodě. Ale z logiky věci, když začaly chodit do MŠ, byly méně času se mnou, tož na mě pak doslova visely :lol: Já jsem byla prý stejná, až na to, že já tu školku nedávala tak dobře jako ony. Časem sedne, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
16.3.19 20:26

jenze ona s nim ani nikam nechce hned breci.Tak muz se nastve a uz se ani nesnazi.No je to jeho vina vim ale nechce to slyset :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
16.3.19 20:29

@marcy40 nemyslim si, ze je to jeho vina, explicitne bych vinu nehledala u nikoho jineho. Jestli x let byla s Tebou doma, proste si zvykla a vyzaduje to. A pokud zjistila, ze jak zacne jecet, tak tatka prchne a prijde mamka, tak toho vyuziva.

Zkousela bych napr. po hodine, aby tatka nabizel novou hru s ni, cteni, pexeso apod. a pokud jeci, at si da spunty do usi a vydrzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
16.3.19 20:33
@marcy40 píše:
jenze ona s nim ani nikam nechce hned breci.Tak muz se nastve a uz se ani nesnazi.No je to jeho vina vim ale nechce to slyset :(

Co je jeho vína? To,že na to nemá nervy neni jeho vína,ono vydržet řev vlastního dítěte ,to že s ním nechce být taky zamrzi a naštve. Upřímně si myslím,že chyba je to tvoje -ne ve zlým,ale pokud jsi jí měla 3 roky jen u sebe a nikdy u nikoho jiného tak se nemůžeš divit,že je tak fixovana, zvlášť když u tatínka zařve a ty přiběhne,dětí jsou vycurany,vidím to u svých. Vyšli tatínka ven na procházku,předtím řekni že na ně počkáš někde po cestě a ty intervaly prodluzuj, je škoda aby nechtěl a být š tátou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1811
16.3.19 20:38

Je to vice o povaze. Kamaradka ma dcerku v jeslich od pul roka, k ruce oboje prarodice,
ale jakmile je v dosahu ona sama, povesi se na ni, je hrozne placha a to ji je uz pet let. Nicim jinym nez treninkem se to podle me nezlepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
16.3.19 20:47

Ale ja se snazim uz dlouho a vysvetluji at se zapoji.Jenze nema cas nebo nechce.Kdyz breci tak na ni krici a to se mi nelibi.Proste to s ni neumi.Rada bych ji nechala s nekym jinym ale nemam s kym.Ona je ujecena i se mnou.A je pravda deti jsou vycurany zkousi co vydrzime.Ale bohuzel nevim jak muze donutit at s ni travi vic casu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
539
16.3.19 20:49

Není to separační úzkost? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
16.3.19 20:50

@marcy40 pokud mu budeš říkat, jakým způsobem se k ní má chovat, tak si k ní cestu nenajde. Promiň, ale mám pocit, že je z tvé strany rozmazlená a manžel na to asi nemá nervy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
16.3.19 20:59

Podotykam ze je odmala hodne plactiva, vznetliva a stale nespokojena. I v noci spatne spi. - tak to je jako bys psala o mojí dceři. To samé. Taky fixovaná na mě, ale naštěstí tatínek má nervy v pořádku a když je na něj hnusná tak se udrží v klidu a chvilku jí nechá na pokoji, ona se vyvzteká a pak za ním přijde sama. Ohromně jim prospělo, to, že když jsem začínala v nové práci, že si vzal paragraf on a byl s ní 9 dní doma. Víc si zvykli na sebe navzájem, začala se k němu tulit atd. Do té doby to samé co u vás, všechno jsem musela dělat já, tatínek jí nesměl utřít ani nos. Ono se to může zlomit, ale nejdřív by si opravdu tatínek měl uvědomit, že z nich dvou je on ten dospělý, kdo by měl umět ovládat svoje emoce a ona je to dítě, které se to teprve učí. Nemyslím tím všechno jí dovolit a nechat si líbit cokoli, ale být v klidu a vysvětlovat a vysvětlovat a hlavně jít příkladem. Pokud jde o školku, na tu jsem jí zvykala postupně. Od 2,5 roku chodila dvakrát týdně na dopoledne do soukromé školky. Ano, něco mě to stálo, ale byly to dobře utracené peníze. Postupně jsme docházku navyšovali a nebyl problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
16.3.19 21:05

@marcy40 a dovoliš tatínkovi, aby se k ní choval podle svého? Co je treba poslat na jedno dopoledne o víkendu udělat si společnou zábavu sami bez tebe? Zajit na dortik, do zoo, nebo za jinou zábavou :wink: aby si tatínka spojila taky s příjemným zážitkem…

Já když mi syn vyřvával, když zacal chodit do školky, tak jsem ho naopak s tátou posílala schválně, protože u něj si to nedovolí… Ještě mě napadlo nepodryvaš tatinkovu autoritu? Třeba i nevědomky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
16.3.19 22:13

Dcera rozmazlena trochu bude to asi ano mam ji docela v pozdnim veku a jsem vic uzkostliva.Tatinka necham jednat podle sveho ale je cizinec mluvi na ni cesky ale malo nema slovni zasobu a nevysvetli ji nebo neuklidni jako ja.A proste to s ni celkove neumi.Mala je vztekla po nem ale nemuze chtit po diteti byt v klidu kdyz to sam neumi.A ja se bohuzel snazim uklidnit situaci :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí