Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Co říká pediatr?
Já s říkám, když je spokojená doktorka, tak já taky. Některé děti jsou drobnější.
Kolik teď měří? Syn měl kolem roku tak 10kg, já tak 9kg. Některé děti prostě nejsou baculate ať děláš co děláš.
tak jestli ona normálně jí a vypadá spokojeně, tak je to normální. však i dospělí mají různou stavbu těla, některý dítě má v roce 8kg a některý 15kg
mě čtyřleťačka váží 14kg a dvouleťačka váží 16kg
jedna se pomamila a druhá se potatila no
![]()
Já si myslím, že dobrý. Pokud tedy neměříš metr osmdesát a chlap 2 metry. Moje malá nemá v sedmi měsících ještě ani 7 kilo, já sama jsem měla v roku 9 kilo. Je to v pohodě.
Myslím, že je to naprosto v pořádku. Zvlášť, pokud je dítě spokojené. Po roce již takové váhové přírůstky nejsou.
Důležité je jestli roste
Malá je malé pívo po mě
já mám 154cm
a malá měla na roce 7,2kg a 67cm na tříleté prohlídce 9kg a 82cm (porodní 3,8kg) …za to teď poslední synátor se povedl!
tomu jsou teď 2 měsíce a má 7 kg a 65 cm
(porodní 4,5kg) Prostě co dítě to originál
![]()
Pro srovnání, dcera má taky 17 m, v nedeli bude mít 18m. Teď váží necelých 10 kg, v roce měla 9,5 kg, měří 80 cm a za půl roku vyrostla o 4 cm…MY měříme 174 cm- já a 186 cm její otec.. a malá mi přijde v pohodě, jsem ráda, že se dobře nese, kdyz už je unavená a nechce chodit..
@PiQuy podle mě v pohodě. Synové oba měli v 18 měsících kolem 10 kg a 86 cm. Nepřišlo mi to jako něco, co bych měla řešit. A to starší se narodil jako 4kilový cvalda.
@PiQuy v pohodě. Já sama jsem měla v roce i v roce a půl méně, než tvoje a je ze mě normální, zdravá a štíhlá ženská, co nemá problém s váhou a neřeší diety
. Buď ráda.
Já bych řekla, že v pohodě, vždyť má jen 74 cm
Dcera se narodila 47cm a 2880g, v roce 76cm a 9 kg, teď jí bude 15m a má sotva 9,5 kg (napapaná a oblečená
). Já jsem ráda, kdo se s ní má tahat
evidentně je spokojená a pořád je tabulková, což těší paní doktorku, ale ona je stejně taková pohodová, moc věci nehrotí ![]()
Syn má v šestnácti měsících 11, 5kg a 80cm. A to ho považuji za buclatého. Je maličká výškově, myslím, že ta váha sedí. Je to přece jen holčička.