Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ono to ani nejde jen se ptám jestli stim má někdo skusenosti a poradí třeba nějaký čelenky přes ouska
Celenky a podobně blbiny většinou nepomůžu. Jde o tvar chrupavky, to se prilepenim nezmění. Mozna nepatrně když se začne u takto malého dítěte, ale výrazný efekt to mít nebude. Nejvhodnější dobu na operaci jistě poradí lékař. A kvůli hřišti bych to opravdu neřešila, přece se nestydis za své dítě.
@Anonymní píše:
Dobrý den. Mám dítě 1 rok a má odstáty ouška, jsme tozhodnuty k operaci až to bude možné ale chtela sem se zeptat jestli má někdo skusenosti. Třeba s čelenka atd. Když budeme chodit na hřiště
Svagrova lepi dceri ouska izolepou. ![]()
Ja s tim treba nesouhlasim. Proste kazde dite je jine, nektere ma velkou hlavu, velky nos nektere je silne, hubene. Ouska nejde nijak ovlivnit. Proc v dceri podporovat pocit, ze se ma stydet za to, jak vypada..
Ouska nechej ouskama, az na to bude cas, ouska se nechaji prisit a je to.
Muzes to podporit treba jen ucesem, ze nebude mit dlouhe vlasy do culicku, aletreba mikado.
Anonym kvuli svagrove
Nestydím ale je malá na to aby byla bez čepice nebo bez čelenky tak sem se chtěla zeptat ![]()
Tak to si neumím představit že bych je nějak lepila třeba izolepou ![]()
Vymyslete vhodný účes, nebo nějaké lehčí čepičky, jestli se ti to vizuálně až tak nelíbí. Ale já bych to neřešila, ta hlavička se jim ještě mění, navíc dětem je fuk jaký má kdo uši. Syn měl taky v tomhle obdobi uši odstáté, vypadalo to o to hůř, protože do roka neměl žádné vlasy. Teď mu jsou 4 a vypadá normálně, ani by mě nenapadlo mu je nějak priplacavat k hlavě ![]()
Kdyz jsem sedela v cekarne, tak pred detskou plastikou na Vinohradech sedely asi 6 deti s uvazanym zajickem (po operaci usi). Myslim, ze se tam bavili, ze operaci hradi pojistovna do 10 let veku. Deti mi prisly tak prvni trida, ale tezko se to odhaduje. Sla bych na konzultaci a podle toho se zaridila.
Ja to preziju je to moje Dite ale měla sem kamarádku která ji jako miminko začala pomlouvat že je jak Rákosníček atd. A na hřišti se sní můžu potkat a nechci aby to slyšely starší sourozenci
Ahoj, mám chlapečka s hoodne odstatymi ušima a dodnes (6 let) si toho nevšiml. Dost se mu věkem zakulatila hlavička a kadeřnice mu nechává delší sestřih a už to ani není tak do očí bijící.
Ad cepicky - já u batolat měla ráda cepicky na zavazovani pod bradou. Teď má jarni cepicku z upletu (česká vyroba) a krasne sedí.
Syn má 8let o přišití nechce ani slyšet. Jedno má odstátější víc.
@Anonymní píše:
Nestydím ale je malá na to aby byla bez čepice nebo bez čelenky tak sem se chtěla zeptat
Tak ted ji das jarni cepku, v lete ksiltovku. Jarni kvuli vetru, ksiltovku proti slunicku. Ne kvuli ouskam.
Mam 6 leteho, 7 mesicni a oba maji „blatouchy“ po tatinkovi
se starsim uz se o tom bavime, pokud se rozhodne sam, tak ho podporime. U dcery to se teprve uvidi, ta bude mit vyhodu delsich vlasu. Manzel do ted lituje, ze mu te nenechali v detstvi rodice udelat, ale zaset ted po 40 uz nam to prijde zbytecne, pry uz holky nahanet nebude:-)
Dobrý den. Mám dítě 1 rok a má odstáty ouška, jsme tozhodnuty k operaci až to bude možné ale chtela sem se zeptat jestli má někdo skusenosti. Třeba s čelenka atd. Když budeme chodit na hřiště