Dítě mimo kolektiv ve školce?

Anonymní
7.6.18 09:57

Dítě mimo kolektiv ve školce?

Ahoj, chci slyšet váš názor nebo jen jestli jsem moc přecitlivělá :(
Mám skoro 3 letého syna a v Dubnu nastupoval do školky protože jsem na rizikovém těhotenství. Paní učitelka ho už od začátku chválí, že je mnohem šikovnější než starší děti a atd.. že prý se krásně zapojuje do kolektivu a atd. Jenže ; každé ráno říká že nechce do školky, neřekne důvod, jen že nechce do školky.. při předání chviličku pláče ale než zavřeme dveře tak už pláč neslyšíme. Jenže o co mi jde, už po 2 x se mi stalo, že jsem šla kolem zahrádky kde si hrají a syn tam seděl sám. Dnes mu paní učitelka při předání říká - ( když začal natahovat na pláč ) pojď, půjdeme se spolu podívat s čím si budeš hrát a než jsem vyšla k zahrádce tak jsem si všimla že tam sedí sám a tváří se dost smutně. Prvně seděl v takové " Kačence " dřevěné co tam mají a pak si šel sednou na takové lavičky ale byl tam sám a tvářil se dost smutně.. :,( Úplně mi to rvalo srdce. Neviděl mě. Ani paní učitelky.. takže vím že si ho za tu dobu co jsem tam stála + - 20 minut nikdo nevšiml.
Pak se sebral, šel na písek a ale zase si sedl sám. Jenže mě to hlava nebere, on který si tak strašně rád hraje s dětmi a vyhledává je, najednou sedí sám? Občas mluví o nějakém Tobiášovi který ho bouchne ale to zase nechávám být protože vím že i on je takový " od rány " občas. Že prostě si nenechá nic jen tak líbit.
Přemýšlím že se zeptám paní učitelky ale zase nechci vypadat že je tam snad špehuju nebo co. Do kolektivu se prý zapojuje normálně. Mám to nechat být? Že prostě " jen chtěl být sám "? Nebo to nějak řešit? Odcházela jsem s pláčem a výčitkami že musel do školky a teď tam je sám :think: jsem přecitlivělá nebo si myslíte že by si ho paní učitelka měla všímat? Ale zase chápu že při 20 dětech nemůže sledovat jen jedno dítě..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12915
7.6.18 10:00

Určitě jsi přecitlivělá, když brečíš kvůli něčemu takovému.
Normálně by ses měla zeptat co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
7.6.18 10:05
@Anonymní píše:

Jsi těhotná, jsi citlivější…normálně bych se zeptala :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
7.6.18 10:15

Zeptala bych se učitelek. A jeho se ptáš, jestli tam má kamarády?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
7.6.18 10:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.18 10:17
@Amelie30 píše:

Ano, říká mi že ve školce je sranda. Že tam má Elišku. Nebo když vidí děti ze školky tak je hned radostně vítá.. jen když mluvím o paní učitelce tak říká - ne paní učitelka.. ale nevím no. Jako přijde mi v pohodě. Až na tyhle 2 náhody..

• Citovat
  • Upravit
12834
7.6.18 10:18
@Anonymní píše:
Mám skoro 3 letého syna a v Dubnu nastupoval do školky protože jsem na rizikovém těhotenství. Paní učitelka ho už od začátku chválí, že je mnohem šikovnější než starší děti a atd.. že prý se krásně zapojuje do kolektivu a atd. Jenže ; každé ráno říká že nechce do školky, neřekne důvod, jen že nechce do školky.. při předání chviličku pláče ale než zavřeme dveře tak už pláč neslyšíme. Jenže o co mi jde, už po 2 x se mi stalo, že jsem šla kolem zahrádky kde si hrají a syn tam seděl sám. Dnes mu paní učitelka při předání říká - ( když začal natahovat na pláč ) pojď, půjdeme se spolu podívat s čím si budeš hrát a než jsem vyšla k zahrádce tak jsem si všimla že tam sedí sám a tváří se dost smutně. Prvně seděl v takové " Kačence " dřevěné co tam mají a pak si šel sednou na takové lavičky ale byl tam sám a tvářil se dost smutně.. :,( Úplně mi to rvalo srdce. Neviděl mě. Ani paní učitelky.. takže vím že si ho za tu dobu co jsem tam stála + - 20 minut nikdo nevšiml.
Pak se sebral, šel na písek a ale zase si sedl sám. Jenže mě to hlava nebere, on který si tak strašně rád hraje s dětmi a vyhledává je, najednou sedí sám? Občas mluví o nějakém Tobiášovi který ho bouchne ale to zase nechávám být protože vím že i on je takový " od rány " občas. Že prostě si nenechá nic jen tak líbit.
Přemýšlím že se zeptám paní učitelky ale zase nechci vypadat že je tam snad špehuju nebo co. Do kolektivu se prý zapojuje normálně. Mám to nechat být? Že prostě " jen chtěl být sám "? Nebo to nějak řešit? Odcházela jsem s pláčem a výčitkami že musel do školky a teď tam je sám :think: jsem přecitlivělá nebo si myslíte že by si ho paní učitelka měla všímat? Ale zase chápu že při 20 dětech nemůže sledovat jen jedno dítě..

Ja uz bych se davno zeptala. Rekla bych ji, ze kluk nechce do skolky. A ze ti rikal, ze tam sedi sam(no proste to, cos videla) a uvidis, co ti ucitelka rekne. Za chvili budou prazdniny, tak to uz nejak preckate.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023

Tak to je zvláštní, naše holky jsou samotářky, ale ve školce jim to neprochází (nadsázka), učitelky se snaží je zapojovat. Nijak násilně, ale třeba ji přidá ke stolečku, kde se „plastelinuje“ nebo kreslí. A tam se už otrká a baví se.
Zkusila bych učitelku poprosit jestli by ho nemohla nenásilně zapojit s její pomocí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
@Anonymní píše:
Ano, říká mi že ve školce je sranda. Že tam má Elišku. Nebo když vidí děti ze školky tak je hned radostně vítá.. jen když mluvím o paní učitelce tak říká - ne paní učitelka.. ale nevím no. Jako přijde mi v pohodě. Až na tyhle 2 náhody..

Tak bych to neřešila. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.6.18 10:22

Ahoj, popovídej si s paní učitelkou, ať víš, jak ten jeho dne v tomto smyslu probíhá. Jestli ho paní učitelka nemůže víc do party začlenit. Já bych to vnímala stejně a těhotná nejsem. Bylo by mně to líto, že je sám. Ale ještě je to chvilka, od toho, co nastoupil do školky. Ostatní děti tam jsou třeba hned od září, mají už partičky atd. Věřím, že se to časem poddá a najde si spřízněnou dušičku. Určitě, má jen ranní stýskání a pak je v pohodě! Držím pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.18 10:22
@TopSecret píše:
Ja uz bych se davno zeptala. Rekla bych ji, ze kluk nechce do skolky. A ze ti rikal, ze tam sedi sam(no proste to, cos videla) a uvidis, co ti ucitelka rekne. Za chvili budou prazdniny, tak to uz nejak preckate.

Já jsem se ale už ptala. Jak se zapojuje, jak vychází s ostatními dětmi, a říkala že ve školce je úplně v pohodě. Jak jsem psala, říkala že je v mnoha ohledech jeden z nejlepších a nejšikovnější. Že když s dětmi tančí nebo prostě dělají takovou tu organizovanou činnost, tak se zapojuje normálně…

• Citovat
  • Upravit
12834
7.6.18 10:31
@Anonymní píše:
Já jsem se ale už ptala. Jak se zapojuje, jak vychází s ostatními dětmi, a říkala že ve školce je úplně v pohodě. Jak jsem psala, říkala že je v mnoha ohledech jeden z nejlepších a nejšikovnější. Že když s dětmi tančí nebo prostě dělají takovou tu organizovanou činnost, tak se zapojuje normálně…

No, tak bych se zeptala znova, ze mi rikal, ze tam sedel a hral sam.
Nebo to mohla byt jen nahoda :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.18 10:32
@TopSecret píše:
No, tak bych se zeptala znova, ze mi rikal, ze tam sedel a hral sam.
Nebo to mohla byt jen nahoda :nevim:

Přemýšlela jsem že bych sem tam, když jsou na zahradě se tam šla podívat. Ale zase nechci vypadat jako hysterka :roll:

• Citovat
  • Upravit
30935
7.6.18 10:49

Ja osobne bych to neresila. Muj syn je taky vetsinou hodne spolecensky a vcera na hristi (se mnou teda), kde bylo asi 7 znamych deti, sedel v rohu a stoural si tam nejaky lupen. Celou hodinu a pul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
7.6.18 10:49
@Anonymní píše:
Přemýšlela jsem že bych sem tam, když jsou na zahradě se tam šla podívat. Ale zase nechci vypadat jako hysterka :roll:

to se můžeš procházet, když jsi na rizikovém?
Pokud Ti to vadí, promluv s učitelkou nebo si nechej syna doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí