Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, chci se zeptat.. Mam 5-ti letou holcicku s dlouhymi vlasky, na kterych si zaklada dost. Jenze mi prijde, ze jich nema moc.. Mate zkusenost, ze by po ostrihani zhoustly? Ptala jsem se ji a vypadala kupodivu pristupne, tak si rikam, jestli to ma smysl.. ![]()
@AVL18 je to blbost, vlasy vyrůstají z hlavy a ostříháním víc vlasových folikůlů nevznikne
Ano ostříhali jsme o zhoustli..chce to prostřihávat nejlepe každý měsíc trošku..tím se vlas zkvalitní
Je pravda co říká @stinga jsou dané už při narození, takže už s tím nic neuděláš.
Mala taky mela ridky, ostrihali jsme a za chvili to mela zpatky a opravdu zhoustly
takze zadnej nesmysl to neni.
Ostříhané houstnoucí vlasy by zhoustly i tak, ale když se ustřihnou zeslabené konečky a celkově má účes nějaký tvar, vypadá to o dost lépe.
To je nějakej všeobecnej mýtus. Je to přesně tak, jak už tu zaznělo. Vlasy vyrůstají z vlasových folikulů, jejichž počet je dán už při narození. Stejně tak kvalita a tvar vlasu. Ostříháním vlasy většinou zhoustnou jen na pohled, opticky. Logicky kratší vlasy jsou lehčí, proto vzdušnější a vytváří dojem většího objemu. Ale vlasů je pořád stejně a jsou pořád stejně jemné nebo tvrdé nebo blonďaté.
@AVL18 Ne, nezhoustnou. Je to blbost, jde jen o optický „klam“. U dětí je ten efekt „zhoustnutí“ daný tím, že malé děti mají jemné vlásky, které postupně sílí. Takže když jí ostříháš to jemné na konci, zbude to silnější blíž hlavě. Ale u hlavy to bude pořád stejné. Maximálně zvolit vhodný sestřih, sestříhat tak, aby vlasy vypadaly vzdušnější a dostaly větší objem.
@AVL18 píše:
Ahoj holky, chci se zeptat.. Mam 5-ti letou holcicku s dlouhymi vlasky, na kterych si zaklada dost. Jenze mi prijde, ze jich nema moc.. Mate zkusenost, ze by po ostrihani zhoustly? Ptala jsem se ji a vypadala kupodivu pristupne, tak si rikam, jestli to ma smysl..
Jak můžou zhoustout? Počet vlasových váčků je daný, síla vlasu taky. Ostříháním do pěkného tvaru opticky vlasy vypadají hustší. Ale stříháním fakt nehoustou ![]()
@smurfka píše:
Ano ostříhali jsme o zhoustli..chce to prostřihávat nejlepe každý měsíc trošku..tím se vlas zkvalitní
@smurfka píše:
Jako dítě jsem měla světlé a řídké vlasy. Neustále mě stříhali na kluka. Sponku aby přilepovali, nedržela mi. Ejhle, vyrostla jsem, vlasy ztmavly a jsou silnější. A hustší. U holičky jsem nebyla 2 roky.
Nezhoustnou, ale zesílí. Zvlášť pokud je ještě neměla stříhané.
@Russet ano..pravidelnost stříhání je u dětských vlasů..nemluvím o dospělých..
http://doma.nova.cz/…odne-ne.html
Geneticky nema po kom.. Konecky mela strihane jednou, asi pred mesicem..
@Russet píše:
Jak můžou zhoustout? Počet vlasových váčků je daný, síla vlasu taky. Ostříháním do pěkného tvaru opticky vlasy vypadají hustší. Ale stříháním fakt nehoustou
Netusila jsem, ze je to tema na mlaceni hlavou do zdi ![]()
Mám taky pětiletou, s vlasama po zadek (proto, že nejsm schopni zaběhnout ke kadeřnici na zkrácení, pořád není čas
), vlasů má fakt dost, ale teď ty oslabene konce vypadjí řídce. Když jí nechám ustřihnout aspoň 10cm, tak to bude vypadat mnohem lépe, zhoustnou opticky, jelikož tam nebudou ty cancoury. takže pak to vypadá, že má vlasů na 3 hlavy. jinak houstnutí po střihání je blbost, jak už psaly holky.