Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, mám 2 letého syna, který byl v roce na týden v nemocnici s bronchitidou a od té doby nechce chodit nikam na návštěvy. Jen se otevřou dveře a on má vejít, tak strašný hysterický záchvat, drží se mě jak klíště a vůbec ničím nejde uplatit. Má strašně rád děti, ale k nim na návštěvu nepůjde, nechce ani chodit do obchodů, do bazénu, do dětského centra, všude je to stejné. Jediné kam jde, jsou prarodiče, ale taky se to kolikrát neobejde bez pláče, Už nevím co dělat, taky bych někam chtěla jít a ne zvát návštěvy jen k nám:-) Máte někdo podobnou zkušenost? Díky
A nebyl tam sám? Tohle vypadá, že se bojí, aby tam nezůstal. ![]()
Náš malý ani v nemocnici nebyl a přesně v tomto věku- trvalo to asi od 2-2,5let nechtěl nikam chodit, hysterický řev, chodili jsme jen k mým rodičům, protože všude jinde se šprajcnul ve dveřích a konec a když někdo přišel k nám, tak se mě držel jak klíště opakoval,,už půjdou domů?,,
myslím, že to přejde, našeho to přešlo tak do půl roku
Malý taky jednu doby nechtěl chodit nikam na návštěvy a v nemocnici nebyl. Možná to není způsobeno nemocnicí, ale jen má takové období… ![]()
Ne, byla jsem v nemocnici celou dobu s ním, vůbec jsem se od něho nevzdalovala, jedla jsem na pokoji atd… Jinak návštěvy u nás mu nevadí, to je nadšený, když někdo přijde, ale on prostě nikam nechce:-( Trvá to už rok a věřím, že to někdy přejde, ale raději bych to nějak uspíšila, kdyby to šlo:-)