Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den,
přítel má z bývalou manželkou 6letého kluka. Chlapec byl soudně přidělen k matce jenže k ní nechce chodit někdy dokonce i pláče když k ní jde. Máme ho vždy týden my a týden je u matky respektive u jejích rodičů. Co vím od přítele tak jako dítě se mu moc nevěnovala radši jezdila po nákupech atd. a vesměs se o něj staral přítel. Poraďte co máme dělat. Já jsem pro variantu nechat dát dítě do péče otce. Hlavně i kvůli psychice dítěte. Nechci tu úplně popisovat chlapcovu matku ale lhaní a hádaní bych řekla je její hobby. Maminka dostává celkem nekřesťanské peníze na dítě které dá se říct ani moc nevychovává. Podle vykládání chlapce se před ním i s novým partnerem hádá. A ještě navíc ma sestřičku takže je i trošku odstrkován.
Pro co ty jsi, asi není vůbec podstatné. Pro něco musí být hlavně otec.
Předpokládám, že všechny věci, které popisuješ, jsou tvoje domněnky, žádný podklad pro ta obvinění nemáš. Pokud máš, tak je tvůj chlap teda řádný budižkničemu, že u tak strašné ženské nechá vyrůstat své dítě.
Btw, některé děti jedou pěkné hysteráky, když se vracejí domů třeba od prarodičů. A to jim doma nic nechybí.
Ježíš, to víš že jo. Tvůj muž bude nejlepší a jeho ex totální blbka co se neumí starat o dítě. Klasika
To miluju..
![]()
@Klarbie píše:
Dobrý den,
přítel má z bývalou manželkou 6letého kluka. Chlapec byl soudně přidělen k matce jenže k ní nechce chodit někdy dokonce i pláče když k ní jde. Máme ho vždy týden my a týden je u matky respektive u jejích rodičů. Co vím od přítele tak jako dítě se mu moc nevěnovala radši jezdila po nákupech atd. a vesměs se o něj staral přítel. Poraďte co máme dělat. Já jsem pro variantu nechat dát dítě do péče otce. Hlavně i kvůli psychice dítěte. Nechci tu úplně popisovat chlapcovu matku ale lhaní a hádaní bych řekla je její hobby. Maminka dostává celkem nekřesťanské peníze na dítě které dá se říct ani moc nevychovává. Podle vykládání chlapce se před ním i s novým partnerem hádá. A ještě navíc ma sestřičku takže je i trošku odstrkován.
Nerozumím, co tě vede k představě, že názor někoho cizího na internetu je pro takovou situaci jakkoli relevantní.
Rozhodující je názor otce - pokud se jako jeho partnerka spolu s ním o dítě staráš, pak by samozřejmě měl brát v potaz i tvůj názor, ale jinak je to čistě na něm.
Já jako přítelkyně bych do toho nevrtala vůbec. Nech to na nich. ![]()
Ikdyby se ptala rodič, tak nemáme žádné informace. To, co píšeš ty ty naprosto běžné- astronomicke výživné v radu pár tisicovek, za které matka jezdí na Bahamy, dítě, o které se nestará, chodí nemyte, zuby si necisti, nevari, nepere. Podle nextky to dítě nic neumí…takže bez najekeho objetivniho vhledu to nemá smysl hodnotit a delat závěry, co dělat.
Obecně vzazo, pokud tam není zásadní patologie, která tam v 99% není, js pro péči obou rodičů.
Příspěvek upraven 21.03.22 v 15:35
@Klarbie píše: .Příspěvek upraven 21.03.22 v 15:10
@Klarbie píše:
Dobrý den,
V tomhle věku je naprosto běžné, že dítě dvou rozvedených rodičů brečí tehdy, kdy má jít k druhému. To, že má sestřičku, nemusí nutně znamenat, že je odstrkován. Jen je těm menším dětem běžně věnováno více pozornosti než těm, které jsou samostatné. Mě ale udivuje, kolik je v očích ostatních expartnerů špatných matek.
No jo, opět ex zlá matka, co se o dítě nestará, bere obr alimenty a hned je rozfofruje za nehty, kadeřníka a kosmetiku…A chudák dítě je odstrkovaný, špinavý a hladový že? Tak se do toho nemontuj, a nech to na chlapovi ne? Je to jeho dítě, a jestli opravdu trpí, tak už jistě podniká kroky k tomu, aby netrpelo.
Ach jo, z bývalou:). A nekřesťanské peníze, jako třeba 100k měsíčně:)?.
Nejak nerozumim tomu proc ji otec plati penize kdyz ho mate tyden vy a tyden matka.Je to stridava pece a tam se alimenty neplati. Tatinek at dojde na OSPOD a pozada o upravu styku s ditetem jelikos uz ted mate jakoby stridavou peci.
@OlgaC píše:
Nejak nerozumim tomu proc ji otec plati penize kdyz ho mate tyden vy a tyden matka.Je to stridava pece a tam se alimenty neplati. Tatinek at dojde na OSPOD a pozada o upravu styku s ditetem jelikos uz ted mate jakoby stridavou peci.
No, není pravda, že by se při střídavé péči neplatilo, ale s tím, že bych tu střídavou chtěla oficiálně, souhlasím. I když ono je otázka, zda ji chce otec nebo jen přítelkyně.