Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@AliciaR píše:
@Tosidelassrandu Vsak pisu, ze chodim, co to jde, ale kazdy den to proste nedavamnaložit kocar do auta, kolo druhymu klukovi, sbalit obe deti, vyrazit na cyklostezku, tam vsechno vyložit a pak znovu naložit. Ona kyla i nazhojena jizva celkem boli. Ale tady uz celkem dost směřujeme od meho dotazu
Jako chceš mi řict, že máš ještě starší dítě a nechodíte každy den ven? Jak je starší starý? Proč bys musela autem na cyklostezku? Normálně běž na hřiště, starší ať si hraje a ty courej kolem. ![]()
Chodila jsem. Každej den minimálně 10 km, ve sněhu, dešti, s jizvou po CS. Každičkej den. Jako jo, kýlu jsem neměla, ale taky jsem si nikam nepopojížděla a nevykládala kolo a kočár - starší byla ve školce, já si dala mimino do kočáru a vyjela ze dveří, a na cyklostezku si došla.
Teď koukám, že starší je 5 let. To nechodí do školky? S ní jsi měla taky stejný problém. Tam taky byla jizva a kýla, že jsi s ní nemohla chodit?
Mě by teda asi trefilo, trávit den doma s nespícím, protivným a uřvaným miminem. Takže jsem radši trávila dvě hodiny ráno a dvě až tři hodiny odpoledne venku s jedoucím kočárem. Dokonce i astma mi ty nachozené kilometry vyléčily
Dítko začalo spát přes den v postýlce až poté, co začalo lézt a stoupat si a přes den se pořádně unavilo. Do té doby jen v jedoucím kočáru.
@Tosidelassrandu píše:
Jako chceš mi řict, že máš ještě starší dítě a nechodíte každy den ven? Jak je starší starý? Proč bys musela autem na cyklostezku? Normálně běž na hřiště, starší ať si hraje a ty courej kolem.
Kupodivu existuji i mista s nedokonalou vybavenosti pro vyziti deti.
@Tosidelassrandu píše:
Teď koukám, že starší je 5 let. To nechodí do školky?S ní jsi měla taky stejný problém. Tam taky byla jizva a kýla, že jsi s ní nemohla chodit?
A kupodivu jsou prazdniny a skolky bezi jen pro rodice pracujici, a to jeste jak kde.
@AliciaR píše:
@Tosidelassrandu Vsak pisu, ze chodim, co to jde, ale kazdy den to proste nedavamnaložit kocar do auta, kolo druhymu klukovi, sbalit obe deti, vyrazit na cyklostezku, tam vsechno vyložit a pak znovu naložit. Ona kyla i nazhojena jizva celkem boli. Ale tady uz celkem dost směřujeme od meho dotazu
A nějaké hřiště v okolí nemáte? Vypustit staršího na hřiště a s kočárkem chodit okolo, nebo si sednout na lavičku a popojíždět? To by nešlo?
Chodila jsem 15 km denně i v šestinedělí, když mi novorozenec nespal jinak, siti me tahalo pri kazdym kroku, spatne mi bylo. Poprvé spal mimo kočár a mimo prso někdy v 11. týdnu. Je to období za pár týdnů to může být jinak, ale teď musíš vydržet a chodit. Raketa mi taky nefungovala. A pak přišel najednou den, kdy kočár zastavil a on se neprobudil.
@Tosidelassrandu Jasně, že jsme pořád venku. Máme zahradu, děti tu mají hřiště a několikrát za den s nima vlezu i do bazénu. Bydlíme na konci vsi a máme tu jen lesní cestu, kde to na kole nedá. Proto se musíme vždycky poskládat a vyrazit na cyklostezku, kde si v klidu jezdi a ja nemusim zastavovat kocar. Jen jak pisu výše, nejde to takhle kazdy den. Spíš bych byla ráda za názor, jestli je to normální, když dítě takhle málo spí a nebo jestli to mel nekdo podobne a sedlo si to
@AliciaR píše:
@Tosidelassrandu Jasně, že jsme pořád venku. Máme zahradu, děti tu mají hřiště a několikrát za den s nima vlezu i do bazénu. Bydlíme na konci vsi a máme tu jen lesní cestu, kde to na kole nedá. Proto se musíme vždycky poskládat a vyrazit na cyklostezku, kde si v klidu jezdi a ja nemusim zastavovat kocar. Jen jak pisu výše, nejde to takhle kazdy den. Spíš bych byla ráda za názor, jestli je to normální, když dítě takhle málo spí a nebo jestli to mel nekdo podobne a sedlo si to
Ne, není to normální, že tak málo spí a proto máš dělat všechno pro to, aby dítě spalo, stejně jako ostatní mámy, co s tím dítětem dvakrát denně jdou ven. Starší dítě teda do školky nechodí? To se nedá kočár vozit na zahradě? A starší dítě s vámi na procházku jen tak nemůže? Proč musí jen na kolo na cyklostezku?
Jako málokdy tadyhle s kolegyní souhlasim, ale v tomhle jo - jít to musí, ne, není normální že ho neuspíš a necháš ho bejt. Já to chápu, že je to voser, ale musíš najít cestu nejmenšího odporu, prostě nemůžeš nechat mimino nespat protože se ti nehodí uspávat ho tak, jak on teď zrovna potřebuje, jakkoliv je to fakt na palici. Vim to, żivě si to pamatuju, je to fakt peklo, ale řešení není zrušit mu spánek takto brzo.
Na uhongání je dobrá houpačka. Houpání, oběd a procházka s kočárem do uspání.
@Tosidelassrandu To jsem chtěla slyšet, Dekuju
My tu máme jen maličkou školičku při ZŠ, a ta je přes léto zavřená. Asi by mě ani nenapadlo tam dítě dát, když jsem doma s druhým. Po zahrádce i v lesíku taky chodime, je to ale samý zastavování, že malý ani nezabere. Manžel ma ted sezónu, takže jsem s dětmi od pondělí do pátku sama, vrací se jen na víkendy, tak jsem z toho trochu na budku, hodne unavena a rozbolavela. Tak si asi možná trochu moc stezuju ![]()
@AliciaR Jako neni asi uplne bezne, ze 9m dite vynechava denni spanek. Nejmladsi dcera s nim skoncila nejdrive v 18m, od 3m spala jen 2krat denne a od 7m jen jednou denne po obede. V souctu hodin nesla pres 9/24. Nevypadala unavene. Starsi deti prestaly spat po obede uderem 2r. Pak uz mi neusnuly nikdy nikde, pokud nebyly nemocne. Ale nehrotila bych to tremi hodinami. Ja taky musela s nejmladsi jezdim, velkym 5r a 3r jsem pustila doma pohadku a pul hodiny jsem jezdila okolo baraku. No, a pak se mala bud vzbudila a muselo ji to stacit, nebo jsem ji vynesla do patra a spala. Ale o nejaky rezim jsem se snazila.
@Tosidelassrandu Vsak pisu, ze chodim, co to jde, ale kazdy den to proste nedavam
naložit kocar do auta, kolo druhymu klukovi, sbalit obe deti, vyrazit na cyklostezku, tam vsechno vyložit a pak znovu naložit. Ona kyla i nazhojena jizva celkem boli. Ale tady uz celkem dost směřujeme od meho dotazu