Dítě nevyka dospělým.

Anonymní
13.12.22 10:43

Dítě nevyka dospělým.

Setkala jste se některá se situací, že dítě nevyka dospělým a odmítá vykat. Jedná se o dítě bez diagnóz, normální intelekt.
Jde to nějak vysvětlit a naučit? Kromě klasického opravování a vysvětlování.
Do jakého věku to je podle vás ještě OK a nechali byste to?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
LP4
1368
13.12.22 10:46

Věk?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6795
13.12.22 10:49

Jednostranne vykani je ujete.
At si dite opravuje ten, kdo to vyzaduje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.22 10:50

Anglicky mluvící jedinci nevykaji. Většina dětí dnes kouká převážně na anglický mluvící pohádky, rozumí jim a chápou. Takže odkud to asi mají? Vysvětlovat, upozornění…

• Citovat
  • Upravit
6021
13.12.22 10:53

Koncept vykani nase deto pochopily cca na druhem stupni zakladky. Ja jsem je neopravovala… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
13.12.22 10:53

Takže přijde to školky a řekne čau účo. Jak ses vyspala? Nazdar doktorka jak ti to léčí? Cizímu řekne ahoj frede jak ti to klape? Muži jít s tebou. Fakt vychovaný dítě :pankac: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
13.12.22 10:55

Jo. Denně vysvětluji některým dětem v práci. Některé nemají kapacitu, že si to zapamatují. Tohle je problém od školky. Tam se paní učitelce tyká. Dětem se po školce blbě přepíná na vy. Ve školce to byla paní učitelka Lucinka. A teď je to jinak. Pár dětí v každé třídě to drží dlouho. Mám pocit, že některým to dochází kolem 4-6 třídy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
13.12.22 10:55
@Anonymní píše:
Takže přijde to školky a řekne čau účo. Jak ses vyspala? Nazdar doktorka jak ti to léčí? Cizímu řekne ahoj frede jak ti to klape? Muži jít s tebou. Fakt vychovaný dítě :pankac: :mrgreen:

A ty jsi anonym proc presne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
13.12.22 11:01
@Anonymní píše:
Takže přijde to školky a řekne čau účo. Jak ses vyspala? Nazdar doktorka jak ti to léčí? Cizímu řekne ahoj frede jak ti to klape? Muži jít s tebou. Fakt vychovaný dítě :pankac: :mrgreen:

Co to meleš?

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
13.12.22 11:01

Důležitá informace - kolik je dítěti roků?

• Citovat
  • Upravit
37275
13.12.22 11:03
@J_Doe píše:
A ty jsi anonym proc presne?

Protože ti největší hrdinové píšou svoje stupidní vyblitky anonymně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
13.12.22 11:03
@Kelsey píše:
Jo. Denně vysvětluji některým dětem v práci. Některé nemají kapacitu, že si to zapamatují. Tohle je problém od školky. Tam se paní učitelce tyká. Dětem se po školce blbě přepíná na vy. Ve školce to byla paní učitelka Lucinka. A teď je to jinak. Pár dětí v každé třídě to drží dlouho. Mám pocit, že některým to dochází kolem 4-6 třídy.

Nase deti to mely na prvem stupni tak, ze se tam ucitelum i asistentum tykalo. :nevim: Kdyz presly na 8-lety gympl, tak ucitele vyzadovali vykani, tak rychle preply. Nevidim v tom problem, ktery je potreba resit roky. Jinak jsem sla prikladem ja, a kde jsem vykala ja, zrejme vykaly automaticky taky, ale prilis jsem to nesledovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
13.12.22 11:04
@Anonymní píše:

Pravil nekdo, kdo porusuje pravidla anonymity :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12746

Myslím, že dítě by mělo pochopit koncept vykání ideálně už ve školce, nejpozději s nástupem na základní školu. Nedovedu si představit, že by učitelka (ani na prvním stupni) tolerovala, že jí bude žák tykat. Ale bohužel spásnou radu nemám, nikdy jsem se s takovým dítětem nesetkala. Předpokládám, že kdybych takové dítě měla (hrozilo by, že bude tykat dospělým i po nástupu na ZŠ), byla bych v tomto nekompromisní: opravování, domlouvání, vysvětlování, možná i nějaký ten trest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Anonymní píše:

A když řekne, čau učo, jak jste se vyspala - to je snad lepší? A co ty ve škole? Chodila jsi do ní?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi