Dítě odmítá léky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
zoy
1495
2.11.17 21:55

Jako já ho vcelku chápu, dvakrát jsem si musela vzít na bolení hlavy dětský sirup (nic jiného doma nebylo) a dvakrát jsem se po něm pozvracela. Víckrát už to zkoušet nebudu. Dětem chutná a snaží se ho získat, i když jim nic není. Léky na teplotu bych dala ve formě čípku a ta atb ještě zkusila, ale pokud to bude znovu zvracet, tak vám holt asi nic jiného než nemocnice nezbyde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8596
2.11.17 21:57

Mohu se zeptat co ma za antibiotika? Pry Klacid hodne deti odmitaji a zvraci (jsou v nem cucky). Zatimco Ospen je pry v pohode. Mozna pozadat lekarku o jina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2357
2.11.17 22:10

Jak se ATB sirup jmenuje, jakou má sílu a kolik ho bere?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
2.11.17 22:18
@Lucie_Sx píše:
Jestli je horečka jakž takž a kašel se dá snést, vykašlala bych se na to a vymýšlela jen atb. Násilí nic nezmůže (mám podobný exemplář doma), zkusila bych do něčeho zamaskovat nebo holt injekce :nevim:.

taky jsem o tom už uvažovala. My máme problém i s tím oblíbeným jídlem. Do šesti měsíců byl jen kojeny, a ty poslední dva měsíce si teprve na jiná jídla zvyká. Nic oblíbeného zatím nemá. Dneska jsem zkusila držet v ruce misku s kaší, abych ho zmatla. Stejně vyhrál. Poznal to, asi po čuchu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
2.11.17 22:22
@Miriana píše:
Mohu se zeptat co ma za antibiotika? Pry Klacid hodne deti odmitaji a zvraci (jsou v nem cucky). Zatimco Ospen je pry v pohode. Mozna pozadat lekarku o jina?

zinat 125 mg. Bereme 2.5 ml po 12 hodinach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
2.11.17 22:23
@JaPetra píše:
zinat 125 mg. Bereme 2.5 ml po 12 hodinach

Ještě by mě zajímalo, jak poznali zápal plic? Jaká vyšetření? Kolik měl crp? Nehodili to jen tak od boku…? Pak by ses na to mohla v klidu víš co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2357
2.11.17 22:27

@JaPetra zkus se zeptat dr, aby ti dala obyč injekční stříkačku (kvůli přesnějšímu dávkování) a napíše ti ten Zinnat 250mg. Tím pádem by ho bral jen 1,25ml a měla bys větší šanci to do něj dostat. Ještě fungovalo dávat ne hned po jídle, ale cca za půl hodinky, jestli ho ještě kojíš, stříkačku dej hluboko do pusinky, když se bude zlobit, tak tam dobře uvdíš, ale nestříkej mu to do krku, ale jakoby do kloubu čelistí a hned dej prso nebo dudlík. Klidně lék podávej s prsem venku. Taky můžeš načasovat tak, aby to dostal před jídlem, když to mateřským mlíkem hned zapije, za těch pár vteřin to žaludek nepodráždí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
2.11.17 22:28

Měli jsme stejný problém, taky plival, nadavoval se a zvracel. Syn teda už byl starší. Taky jsem mu to musela dávat nasilím, stříkačkou do pusy a pak zavřít pusu a trochu zaklonit hlavu aby to nevyplivl. Ale pak vždy dostal nějakou sladkost aby to zajedl. A když to zajedl, tak pak aspoň ani nezvracel. Přeju pevné nervy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2357
2.11.17 22:28

@Lucie_Sx zápal plic se dá poznat i poslechem, ne vždycky, ale dá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
2.11.17 22:34

Náš malej 3,5 nevezme jen tak do pusy nějaký lék se lžičky, vždy musím naředit ve sladkém čaji nebo šťávě aby to nepoznal a když je lék opravdu hnusnej, že to pozná i v pití, pohrozím že jestli to nesní doma, dají mu to doktoři a to zabere. Teda zatím to zabírá. Ale u tak melého dítěte, dala bych to lahve s pitím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.17 22:37

Syn má 2,5 a je to boj. Dostal suspenzi ATB a jediná možnost (po vyzkoušení všech rad, přemlouvání, zabavování, úplatků, předvádění, maskování…) je zabalit ho do deky, položit na podlahu, zakleknout, zadkem přišpendlit tělo, hlavu mezi kolena a narvat násilím. A ani to moc nešlo, co mohl, vyplivnul, popř. vyzvracel. Aby otevřel pusu, musela jsem mu zacpat nos. Na teplotu čípky, to je sice řev, ale ok. Teď je zase nastydlý a já se jen modlím, abychom to nemuseli absolvovat znovu… Sirup mi zásadně nevezme, ale když je nemocný, tak může pít „šťávičku“, extrasladkou a extrachemickou dle vlastního výběru a tam mu sirup na kašel propašuju, ale nevypije všechno, tak nemám přehled.

• Citovat
  • Upravit
34322
2.11.17 22:44

2,5 roku a boj? Chudák :-(.
Jde to přes pozitivní motivaci jako u psa ;-) (já vím, zní to divně), zkus si o tom něco přečíst. Dvouleté dceři jsem takhle dávala extra hnusné tabletky a šlo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
2.11.17 22:46
@Lucie_Sx píše:
Ještě by mě zajímalo, jak poznali zápal plic? Jaká vyšetření? Kolik měl crp? Nehodili to jen tak od boku…? Pak by ses na to mohla v klidu víš co.

Zápal plic není sranda. Tohle bych tedy nezradila nikomu.
Jinak k dotazu - na horečku čípek, na kašel zkusit půjčit inhalátor a lék inhalovat. Je to i účinnější. U nás půjčuje dětská doktorka. No a o ATB se poradit s doktorkou. Já dávala násilím a okamžitě po polknutí dala zapít sladkým pitím a uplacela třeba bonbonem nebo čokoládou. Ale to byly starší. Takhle malým jsem nemusela dávat v sirupu nic, tak nemám zkušenost. Zkusila bych to možná naředit do sladkého piti. Třeba by se chytil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
2.11.17 22:53

Ještě mě napadlo nechat napsat ATB v tabletách. Někdy to jde a kolikrát je lepší nadrtit tabletu a propašovat do jídla. Nenadavuje to tolik jako sirup. A není to takové množství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
2.11.17 23:05
@Anonymní píše:
Syn má 2,5 a je to boj. Dostal suspenzi ATB a jediná možnost (po vyzkoušení všech rad, přemlouvání, zabavování, úplatků, předvádění, maskování…) je zabalit ho do deky, položit na podlahu, zakleknout, zadkem přišpendlit tělo, hlavu mezi kolena a narvat násilím. A ani to moc nešlo, co mohl, vyplivnul, popř. vyzvracel. Aby otevřel pusu, musela jsem mu zacpat nos. Na teplotu čípky, to je sice řev, ale ok. Teď je zase nastydlý a já se jen modlím, abychom to nemuseli absolvovat znovu… Sirup mi zásadně nevezme, ale když je nemocný, tak může pít „šťávičku“, extrasladkou a extrachemickou dle vlastního výběru a tam mu sirup na kašel propašuju, ale nevypije všechno, tak nemám přehled.

Pokud to nejde po dobrém můžu doporučit lepší fixaci. Sednout na zem roztáhnout nohy, dítě si položit hlavou k „pipce“, rozpazit mu ruce a dát si je pod nohy. Stehnama se fixuje hlava, ruce a pokud kope je možné mu takto zafixovat i nohy. Je to rychle a efektivní, a bez zbytečného přetahování. A pak máš volné ruce a ani není potřeba tolik síly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí