Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Je po operaci nepodcenovala bych to a hlavne nenechat se odbyt. Mela jsem problemy po slepaku i reoperaci.
@wallie mela jsem k tomu i zanet pobrisnice, tudiz se mi to 3× znovu zanitilo (absces) a po sesti letech mi to reoperovali nakoposled, mela jsem dren z bricha, aby odvedl ten hnis a od te doby ma klid (tuk tuk). Jestli si dobre pamatuji (precejenom je to uz 20 let od prvi operace), tak 1. byl ambulatni zakrok, 2. Byla reoperace a potom jsem mela uz klid.
@Pidulka1991 Páni, tak to bych nepřála nikomu
, tak ještě že to dobře dopadlo a zítra tedy vezmu neteř asi na chirurgii, protože nevypadá nejlíp, myslíte že to může být také nějaký zánět, hnis nebo že by mohla být znovu teda operovaná
?
@wallie no semnou si rodice fakt uzili
… jestli ji neni dobre, tak radsi ji vzit, preji aby to bylo v poradku
@Pidulka1991 no podle internetu mi její dnešní stav ukazuje možnost zánětu podbřišnice…takže myslím že to bude vážně lepší protože nevíme co s ní.
@Pidulka1991 Jsem podobný případ. Prasklé slepé střevo. Pak tři roky klid a illeus, neprůchodnost střev, zánět pobřišnice. Po půl roce další reoperace pro srůsty. To bylo v dětství. Pak v dospělosti další operace pro srůsty a pak další kvůli odstranění vejcovodu. Takže @wallie, já bych to nepodceňovala a nenechala se odbýt, protože ten prasklý slepák i ten zánět pobřišnice mi zanedbali lékaři na pohotovosti
, prý mi nic není ![]()
Vemte ji na chiru do nemocnice. Ani jedna popisovana vec neni standardni. Z rany nesmi nic vytekat, nesmi tam byt zadny otvor.
Podle me neco zanedbali, bohuzel.
A kazda zmena barvy jizvy znaci zmenu, tudiz neco se tam deje. A bricho, uz jen vzhledem k zenskym organum, je hodne osemetna zalezitost podobne jako hlava. Je potreba se podivat dovnitr.
Ahoj, tak moje sestra má problém se svou 15ti letou dcerou. Před 14ti dny ji našli zánět slepého střeva, operaci neprovedli laparoskopicky a po 5 dnech ji pustili domů. Nyní jsou to 2 týdny od operace, neteř měla malinkatý abces ze kterého ji tekla červená tekutina(mysleli jsme že krev, ale doktoři řekli že ne), “vysáli” ji ho injekcemi. Poslední 4 dny jsem ji měla na hlídání a včera večer a dnes dopoledne si stěžovala na slabou bolest hlavy a občasné píchnutí v podbřišku, okolí jizvy bylo lehce zarudlé, v jizvě se ji udělala dírka z které tekutina vytéká a uprostřed podbřišku měla vyrážku že jí prý hrozně svědí břicho, teplotu neměla a říká že ji pálí stolice a moč. Taky má velmi slabý tlak a při vstávání se ji zatočí hlava div že nespadne, dnes ani nechtěla oběd že nemá hlad, je unavená ale schody vychází v pořádku, ani předkloněná nechodí… Nechci zase plašit a vozit ji do nemocnice aby nám řekli, že je třeba přetažená, nemáte někdo zkušenosti?