Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nejlepší je zeptat se přímo lékaře.
Nebo pak kouknout na net a je to neurologického rázu.
Na netu je pak toto : hyperreflexie = nadměrné vystupňování reflexních pohybů
dětská mozková obrna – kvadrudistribuce. To je jediné co jsem našla normálně na netu. Zabere to jen minutku. ![]()
To jsem zkoušela, ale vyjely mi jen anglické názvy, a takový odborník na angličtinu nejsem.Ale DMO a hyperreflexie, to se mi zdá zvláštní. Ale velmi děkuji, že by to souviselo s DMO?
To je jediné co mi to našlo, třeba je to úplně jinak. Raděj to prober s lékařem, který tomu rozumí.
Taky mi to zní divně.
@Anonymní píše:
To je jediné co mi to našlo, třeba je to úplně jinak. Raděj to prober s lékařem, který tomu rozumí.Taky mi to zní divně.
Naše neuroložka nechce vysvětlovat, člověk se jí bojí na něco zeptat. I EEG odmítla vysvětlit.
@Anonymní píše:
To je jediné co mi to našlo, třeba je to úplně jinak. Raděj to prober s lékařem, který tomu rozumí.Taky mi to zní divně.
A děkuji moc za snahu
![]()
Tak potom bych se zeptala jiného neurologa, napsala mu email. Všechno se dá a doktorka by to měla vysvětlit.
S DMO to urcite souviset muze. Syn ma spastickou triparezu a ma i hyperreflexii. Treba ten reflex, kdy klepnes do kolinka a vyleti noha, ma vybavnej i po stehnech.. Kvadrudistribuce bych mozna chapala tak, ze se projevuje na vsech 4 koncetinach.. Ale nejsem odbornik.. ![]()
@AlenaPi píše:
S DMO to urcite souviset muze. Syn ma spastickou triparezu a ma i hyperreflexii. Treba ten reflex, kdy klepnes do kolinka a vyleti noha, ma vybavnej i po stehnech.. Kvadrudistribuce bych mozna chapala tak, ze se projevuje na vsech 4 koncetinach.. Ale nejsem odbornik..
Děkuji moc.
To znamená, že má velmi reflexní nohy a ruce? Co to pro dítě znamená?
@Anonymní píše:
Tak potom bych se zeptala jiného neurologa, napsala mu email. Všechno se dá a doktorka by to měla vysvětlit.
No oni moc emaily nemají, ale zkusím zavolat do nemocnice, pokud se nedopátrám vysvětlení tady. Nechci je moc obtěžovat. Minule mi nebyli schopní vysvětlit vyšetření EEG.
@Qwentin Spis to znamena, ze ma ty reflexy (slovy doktora) mnohem „zivejsi“, nez by mely byt. Tzn jsou vyvolatelne na mnohem vetsi plose, nez by mely a to je spatne. Signalizuje to pravdepodobne problem v mozku. Nevim, co to znamena pro tvoje ditko. Nevim, kolik mu je, ani jak je na tom s psychomotorickym vyvojem? U nas to znamena, ze klukovi jsou 2, leze po kolenou, nesedi, nepostavi se a kdybysme od narozeni 4× denne nedreli Vojtovku, byl by na tom mnohem hur. ![]()
@KristynaTita píše:
@Qwentin Takovou neurolozku bych poslala vite kam..
Nejspíš od ní odejdeme…
@AlenaPi Moc děkuji, pravděpodobně to bude ono, protože je celkově hypersenzitivní špatně reaguje na hluk, světlo, pach, dotek, takže to bude znamenat, že neadekvátně reaguje, když se mu šáhne třeba na nohu, kopne nebo uhodí, netrefí se do rukávu…?Je celkově velmi neobratný.
Dobrý den, prosím, dokáže někdo vysvětlit termín: hyperreflexie v kvadrudistribuci? Je to zřejmě neurologický termín, potřebovala bych vědět co znamená. Velmi děkuji.