Jak často Sinecod?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1382
27.10.17 18:49

Jak casto Sinecod?

Holky, po kolika hodinach muzu dat synovi Sinecod sirup? Je mu 5 let, v 18.30 dostal davku a porad hrozne kasle. Po kolika hodinach muzu dat dalsi? Dekuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3348
27.10.17 18:55

Ma se davat 3× denne, takze bych nedala drive nez po cca 6 hodinach.

Muzes dat Fenistil - rozsiri dychaci cesty a celkove zklidni.

Cibulovy sirup zklidni podrazdeny krk.

K posteli nakrajet cibuli, zvhlcit vzduch a hodne polstaru pod hlavou.

Take muzes dat na kasel neco s jinou ucinou latkou - treba Ditustat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11143
27.10.17 19:21
@Carmen6 píše:
Holky, po kolika hodinach muzu dat synovi Sinecod sirup? Je mu 5 let, v 18.30 dostal davku a porad hrozne kasle. Po kolika hodinach muzu dat dalsi? Dekuju :kytka:

Tak snad je to napsané v příbalovém letáku, popř. na krabičce, pokud nemáš, stačí si to najít na internetu, kde jsou příbalové letáky všech léků k dispozici.

Jinak žádný přípravek na kašel neúčinkuje tak, že ho podáš a do 20 minut je po kašli. Může to trvat pár dní, než to zabere…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1382
27.10.17 19:26

@Fazulina Kdyby to bylo v letaku, tak se neptam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11143
28.10.17 18:31
@Carmen6 píše:
@Fazulina Kdyby to bylo v letaku, tak se neptam

Je tam dávkování přesně napsáno, stejně jako u každého léku:-).

Děti 3-6 let - 5ml 3× denně, tedy jednou za 8 hodin (24/3 = 8 8).

http://www.pribalovy-letak.cz/407-sinecod -platí pro kapky i sirup…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
29.10.17 08:27

@Fazulina to ale nemáš pravdu. ATB se berou po 8 hodinách, většina ostatních léků, kde je napsano 3× denně se bere ráno, v poledne a večer. což není po osmi hodinách. takže 7-12-19. někde je napsáno kdy nejdříve se smí vzít, někde ne. takže zakladatelka se ptá dobře. nicméně pokud jedna dávka nezabrala hned na dráždivý kašel, další dávka brzy po ní (což měla zakladatelka v plánu) to většinou nespraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1382
30.10.17 11:25
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11143
30.10.17 19:40
@Alyss1 píše:
@Fazulina to ale nemáš pravdu. ATB se berou po 8 hodinách, většina ostatních léků, kde je napsano 3× denně se bere ráno, v poledne a večer. což není po osmi hodinách. takže 7-12-19. někde je napsáno kdy nejdříve se smí vzít, někde ne. takže zakladatelka se ptá dobře. nicméně pokud jedna dávka nezabrala hned na dráždivý kašel, další dávka brzy po ní (což měla zakladatelka v plánu) to většinou nespraví.

OK, beru. Mě prostě jen přijde, že někdy se tady řeší každý prd, místo aby člověk uvažoval rozumem:-). Pokud bych někde četla, že lék se bere 3× denně, tak mě prostě nenapadne dávat druhou dávku hned po první, ale přinejmenším tedy ráno, v poledne a večer (což je logické, jídlo 3× denně, léky 3× denně), třeba s min. 5-6 hodinovým rozestupem. Ono to taky může být v 7 - 13 - 20, 8 - 14 - 21, 6 - 12 - 20 atd atd…

Ale ono je to nakonec jedno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1382
31.10.17 14:09

@Fazulina Myslim, ze je zbytecne takto nekoho shazovat :nevim: Zeptala jsem se ne proto, ze chci dat dalsi davku hned po prvni (to by snad nenapadlo nikoho), ale proto, jestli treba nekomu nerikal doktor, po kolika hodinach NEJDRIV se muze vzit dalsi davka. Jak je to napr. u analgetik atd. Tak jestli i treba Sinecod nema nejaky minimalni rozestup. Jestli ho muzu dat uz po peti hodinach nebo je potreba cekat az ubehne osm hodin… nevim, co je na tom nepochopitelneho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11143
31.10.17 18:43
@Carmen6 píše:
@Fazulina Myslim, ze je zbytecne takto nekoho shazovat :nevim: Zeptala jsem se ne proto, ze chci dat dalsi davku hned po prvni (to by snad nenapadlo nikoho), ale proto, jestli treba nekomu nerikal doktor, po kolika hodinach NEJDRIV se muze vzit dalsi davka. Jak je to napr. u analgetik atd. Tak jestli i treba Sinecod nema nejaky minimalni rozestup. Jestli ho muzu dat uz po peti hodinach nebo je potreba cekat az ubehne osm hodin… nevim, co je na tom nepochopitelneho :nevim:

OK, já nechtěla nikoho shazovat. Jen si říkám, co bychom dělali bez toho internetu:-))). V pohodě, chápu to, že je lepší asi se zeptat, když člověk neví. Já myslím, že kdyby u tohoto léku nějaká hodina hrála roli, bylo by to tam napsané. Dokonce si myslím, že by se nic nestalo, kdyby si dítě vzalo třeba omylem dvě dávky najednou atd atd…

Každopádně snad už je synkovi lépe a kašel je lepší. U nás nikdy na kašel žádné kapky nezabraly, ať jsem je dávala nebo ne, stejně se to vyléčilo jen časem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí