Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já tohle měla a dost to přešlo když jsem začala nosit brýle. Teď už zustaly jen občasné migreny.
Určitě jak píše @lachtanice86 ještě zkuste oční. Jinak moje dcera měla období, že kdybych se zeptala jestli ji bol vlasy, tak odpoví že ano. Tím ale samozřejmě neradím problém podceňovat.
@ivašot: na očním jsme byli 4.10., je pod kontrolou kvůli mému astigmatismu a krátkozrakosti. Z vyšetření vyplynulo, že máme ještě počkat, než dáme brýle, že je hraniční, že se to ještě může spravit, jak roste, že máme nechat udělat brýle pouze v případě, že by se cítila unavená ![]()
Napadlo me… je možné tohle od krční páteře u malého dítěte? Když mám špatné položenou hlavu tak se to projeví bolesti oči.
Nam se tahle z bolesti hlavy vyklubali sestky, zrovna jsme mela dcera tyden po zanetu strdedniho ucha a byly jsme na kontrole na ORL kde rikam doktorce, ze ji boli celo a doktorka ji prohledla a dutiny vyloucila, ze je deti nemaji na cele dovyvinute a kdyz koukala do krku tak rekla, ze tam vidi natekle dasne a klubajici se sestky a ze proto ji muze bolet hlava na cele. Me to ani nenapadlo, ze by se ji uz mohly klubat druhe zuby.
Holky, diky za zkušenosti, pořád si říkám, že prostě je to jen bolest hlavy ( kterou samozřejmě řešíme, že babička taky od dětství trpí na migrény, prostě na to možná bude trpět ), ale nechceme nic zanedbat a já jsem strašný pesimista a hned všude vidím to nejhorší ![]()
V prvé řadě bych asi vyzkoušela ty brýle a pak dle projevů postupovala dál.
Od dětství trpím na bolesti hlavy/migrény, nicméně brýle bylo to první, co se řešilo.
Otec to považoval brýle za vyřešení situace, takže mě hlava bolela několik let dál, než jsem mohla sama k lékaři a léčila se dál.
Oživuji a snad někdo poradí.
Dítko 6 let, včera vstalo s tím, že ho bolí hlava, dospalo se, pak ok. V autě na delší trasy se mu dělá špatně, ale včera zvracelo po chvilce v autě…pak už dobré, jedlo a chovalo se úplně v pohodě. Ode dneška zastřený hlas a kašle a trochu poštěkává - laryngytidu jsme nikdy neměli. Rýma minimální, ALE když ho hladím po hlavičce, tak to prý bolí - od vršku čela až k té prohlubni, co mají děti na vrchu hlavy. Nebolí to při hraní, spaní…jen při prudším skoku a prý i když mu sahám na to místo. Souvisí to nějak s něčím? Jsem docela plašan a jak jde o hlavu, tak mám fakt strach, že ho to bolí. Teplotu má zvýšenou, když je pod dekou tak samozřejmě vyšší k 38, ale jinak kolem 37-37,7 přes dnes den
Da bradu na prsa resp. celo na kolena pokrcenych nohou? Svetloplachost? Citliva mistana hlave jsou od svalovych uponu (ano, i na temeni), pri blokade krcni patere, ale i pri viroze. Jen tedka nevim, jak s covid, jestli se ma hlasit kazda viroza, nebo jen prijedsi z italie.
Ahoj holky, chci se zeptat na zkušenosti ostatních. Dceru 6 let poslední dny ( možná týdny, možná od září ) bolí hlava v oblasti čela ( těsně nad obočím ). Poslední 2 měsíce si asi 3× ráno postěžovala, že ji bolí hlavička. Ó víkendu jsem se zeptala, jestli je v pohodě, jestli ji nic nebolí ( syna bolelo ouško, tak jsem se ptala i jí, aby se necítila odstrcena ), tak jen tak mezi řečí řekla, že ji trochu bolí hlavička. Prý to vždy po chvíli přejde. V červnu měla něco podobného, byli jsme na ORL, a dutiny to prý nebyli, že je tak malé děti ještě nemají v čele vyvinuté. Sama od sebe neřekne, že ji hlava bolí ( kromě toho 3× ráno ), když se zeptám, tak se většinou zamýšlí a řekne, že ji asi trochu bolí ( spíš tlak ). Od září chodí do školy, na oční chodíme, je hraniční, brýle by měla nosit, jen kdyby byla unavená. Včera jsme šly k dětské, tak dnes odběr krve a čekáme na výsledky. Jinak se chová normálně, žádné změny chování, motání, zvracení nic, vlastně ani žádná velká bolest hlavy, ale to trochu tam je. Po krvi nás asi čeká ORL a neurologie. A mě už napadají špatné myšlenky. Jaké máte zkušenosti vy s vašimi dětmi? Děkuji.