Bolest hlavy u 6leté

Anonymní
31.10.17 19:30

Bolest hlavy u 6-lete

Ahoj holky, chci se zeptat na zkušenosti ostatních. Dceru 6 let poslední dny ( možná týdny, možná od září ) bolí hlava v oblasti čela ( těsně nad obočím ). Poslední 2 měsíce si asi 3× ráno postěžovala, že ji bolí hlavička. Ó víkendu jsem se zeptala, jestli je v pohodě, jestli ji nic nebolí ( syna bolelo ouško, tak jsem se ptala i jí, aby se necítila odstrcena ), tak jen tak mezi řečí řekla, že ji trochu bolí hlavička. Prý to vždy po chvíli přejde. V červnu měla něco podobného, byli jsme na ORL, a dutiny to prý nebyli, že je tak malé děti ještě nemají v čele vyvinuté. Sama od sebe neřekne, že ji hlava bolí ( kromě toho 3× ráno ), když se zeptám, tak se většinou zamýšlí a řekne, že ji asi trochu bolí ( spíš tlak ). Od září chodí do školy, na oční chodíme, je hraniční, brýle by měla nosit, jen kdyby byla unavená. Včera jsme šly k dětské, tak dnes odběr krve a čekáme na výsledky. Jinak se chová normálně, žádné změny chování, motání, zvracení nic, vlastně ani žádná velká bolest hlavy, ale to trochu tam je. Po krvi nás asi čeká ORL a neurologie. A mě už napadají špatné myšlenky. Jaké máte zkušenosti vy s vašimi dětmi? Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19987
31.10.17 19:32

Já tohle měla a dost to přešlo když jsem začala nosit brýle. Teď už zustaly jen občasné migreny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15446
31.10.17 19:42

Určitě jak píše @lachtanice86 ještě zkuste oční. Jinak moje dcera měla období, že kdybych se zeptala jestli ji bol vlasy, tak odpoví že ano. Tím ale samozřejmě neradím problém podceňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.17 19:45

@ivašot: na očním jsme byli 4.10., je pod kontrolou kvůli mému astigmatismu a krátkozrakosti. Z vyšetření vyplynulo, že máme ještě počkat, než dáme brýle, že je hraniční, že se to ještě může spravit, jak roste, že máme nechat udělat brýle pouze v případě, že by se cítila unavená :nevim:

• Citovat
  • Upravit
31.10.17 20:30

Napadlo me… je možné tohle od krční páteře u malého dítěte? Když mám špatné položenou hlavu tak se to projeví bolesti oči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
31.10.17 21:09

Nam se tahle z bolesti hlavy vyklubali sestky, zrovna jsme mela dcera tyden po zanetu strdedniho ucha a byly jsme na kontrole na ORL kde rikam doktorce, ze ji boli celo a doktorka ji prohledla a dutiny vyloucila, ze je deti nemaji na cele dovyvinute a kdyz koukala do krku tak rekla, ze tam vidi natekle dasne a klubajici se sestky a ze proto ji muze bolet hlava na cele. Me to ani nenapadlo, ze by se ji uz mohly klubat druhe zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.17 22:53

Holky, diky za zkušenosti, pořád si říkám, že prostě je to jen bolest hlavy ( kterou samozřejmě řešíme, že babička taky od dětství trpí na migrény, prostě na to možná bude trpět ), ale nechceme nic zanedbat a já jsem strašný pesimista a hned všude vidím to nejhorší :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.11.17 04:22

V prvé řadě bych asi vyzkoušela ty brýle a pak dle projevů postupovala dál.
Od dětství trpím na bolesti hlavy/migrény, nicméně brýle bylo to první, co se řešilo.
Otec to považoval brýle za vyřešení situace, takže mě hlava bolela několik let dál, než jsem mohla sama k lékaři a léčila se dál.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.3.20 20:35

Oživuji a snad někdo poradí.
Dítko 6 let, včera vstalo s tím, že ho bolí hlava, dospalo se, pak ok. V autě na delší trasy se mu dělá špatně, ale včera zvracelo po chvilce v autě…pak už dobré, jedlo a chovalo se úplně v pohodě. Ode dneška zastřený hlas a kašle a trochu poštěkává - laryngytidu jsme nikdy neměli. Rýma minimální, ALE když ho hladím po hlavičce, tak to prý bolí - od vršku čela až k té prohlubni, co mají děti na vrchu hlavy. Nebolí to při hraní, spaní…jen při prudším skoku a prý i když mu sahám na to místo. Souvisí to nějak s něčím? Jsem docela plašan a jak jde o hlavu, tak mám fakt strach, že ho to bolí. Teplotu má zvýšenou, když je pod dekou tak samozřejmě vyšší k 38, ale jinak kolem 37-37,7 přes dnes den

• Citovat
  • Upravit
6598
2.3.20 20:49
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
467
2.3.20 20:54

Zánět dutin?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43054
8.3.20 13:42

Da bradu na prsa resp. celo na kolena pokrcenych nohou? Svetloplachost? Citliva mistana hlave jsou od svalovych uponu (ano, i na temeni), pri blokade krcni patere, ale i pri viroze. Jen tedka nevim, jak s covid, jestli se ma hlasit kazda viroza, nebo jen prijedsi z italie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí