Dítě odmítá UM, co dělat?

1005
5.7.14 20:04

Dítě odmítá UM, co dělat?

Ahoj maminky,

mám 6měs. prcka a už nějakou dobu mi odmítá UM, je na něm od narození a vždycky baštila krásně a najednou mi to plive a vzteká se u toho, naprosto násilím do ní dostanu maximalně 180ml víc nic a to pouze v noci, už jsem i změnila značku a stále bez výsledku. Třeba teď večer, vypila 250ml čaje a usnula. Pořád jsem si říkala, že to je teplem, zuby apod, ale už to trvá víc jak měsíc a už mě to moc nebaví, protože mi od té samé doby začala bojkotovat postýlku, do té doby spala zásadně ve svém, k nám ani nechtěla, a spala celou noc, nyní musí spát u nás jinak celou noc řve a to ještě i třeba 6× za noc musím vstát, takže kvalita spánku 0 :cert: ale třeba k té postýlce jsem dostala radu, dát ji do normální postele, že jí třeba vadí ty šprincle, ale přijde mi to docela nebezpečný, může mi tedy někdo z Vás poradit prosím? Nejlépe, abych nějak vyřešila oboje najednou :mrgreen: Díky moc holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7974
5.7.14 20:10

@Kikushe Je už dost velká na příkrmy, tak bych najela na ně a UM nechala jen na noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
5.7.14 20:11

Píšeš, že víc jak 180 ml do ní nenacpeš, to znamená jako za celý den, nebo na jednu dávku? Pokud myslíš jednu dávku, je to naprosto v pořádku, moje děti v tom věku pily i míň. Se spaním neporadím, nemám zkušenost.

• Citovat
  • Upravit
31672
5.7.14 20:13

Tak UM zkus jiný, nejsou od 6m už ty ochucený od sunaru? :think: aa zkusit to propašovat jinam, večer třeba kaši, na oběd bramborovou kaši s um, krémovou polívku s UM..a pozvolna možná zkusit bílé jogurty, nejlíp hollandii.
to spaní nevím, já spala s posteli vždycky s dětma, a nebudili se nijak moc. pokud je to u vás lepší než v postýlce, tak byhc ji zatím nechala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
5.7.14 20:14

@kotyk : Příkrmy samozřejmě jí, k obědu maso-zelenina a odpo ovoce, ale přijde mi, že 180ml za den je málo, někde jsem četla, že by měli ty děti vypít mnohem víc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
5.7.14 20:15

@Krakatice88 : za celý den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.7.14 20:16

Náš mladej, když začal takhle blbnout, tak jsem mu večer dala mléčnou kaši a mlíko mu dávala buď v noci, když se vzbudil a vyváďel a nebo nad ránem, vstával totiž kolem 5 -5:30 :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
5.7.14 20:19

@slavuska1 : no když ze sunaru měla zácpu tak se ho docela bojím, měli jsme hipp a teď jsem najela na hami, a nechce mi ani ty kaše, nějak ji to nejede, už jsem zkoušela tři, přijde mi, že jakmile jí to nesmrdí masem tak to není v kurzu, protože i s tím ovocem to u nás není nijak moc slavný… jako určitě nestrádá, protože se vyžrala jako malinká, takže má teď na 6měs už 8kg, ale za poslední měsíc nepřibrala zhola nic… a s tím spaním, mi to právě nepřijde úplně výchovný aby spala u nás, jednak já se nevyspím a druhak se bojím toho až jí to budu chtít odnaučit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
5.7.14 20:21

Mě taky malý bojkotoval UM, tak jsem to nehrotila a dávala mlíčko jen ráno a večer. K večeři má kaši, dělám bram. kaši s UM a bílé jogurty. Když nechce, tak to do ni nelij. Akorát jí to zprotivíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
5.7.14 20:23

@Kikushe me v tomhle veku uz UM skoro nepil. Taky odmital a byl kvuli tomu dost brzy na prikrmech. Proste nechtel mlicko za zadnou cenu pres den a pil ho jen v noci a rano. Postupne ho pije od toho cca pateho mesica cim dal tim min a ted v roce jsme na jedne ranni flasticce, kdy vypije s premlouvanim kolem 150 ml. Vic ani tuk takze cekam ze za chvili bude po mliku uplne. Pred spanim dostava mlecnou kasi od te doby co nechce mlicko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
5.7.14 20:23

@Fíííjááá : aha, a jaký je rozdíl v té mléčné, já totiž dávala nemléčnou.

A ještě k těm jogurtům, právě jsem nevěděla kdy začít, všude se píše něco jiného… takže bych už mohla začít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
5.7.14 20:24

Dávej jí víc příkrmů, naše taky nechtěla, začala ublinkávat, nebo pokud nutně potřebuješ aby vypila něco tekutého, já řeším třeba sváčy když jsme někde venku těma mlíčkama s kaší v krabičce, jen jsem dle složení zjistila že zhruba nejlepší je od nestlé

• Citovat
  • Upravit
31672
5.7.14 20:26
@Kikushe píše:
@slavuska1 : no když ze sunaru měla zácpu tak se ho docela bojím, měli jsme hipp a teď jsem najela na hami, a nechce mi ani ty kaše, nějak ji to nejede, už jsem zkoušela tři, přijde mi, že jakmile jí to nesmrdí masem tak to není v kurzu, protože i s tím ovocem to u nás není nijak moc slavný… jako určitě nestrádá, protože se vyžrala jako malinká, takže má teď na 6měs už 8kg, ale za poslední měsíc nepřibrala zhola nic… a s tím spaním, mi to právě nepřijde úplně výchovný aby spala u nás, jednak já se nevyspím a druhak se bojím toho až jí to budu chtít odnaučit :lol:

k tomu UM už nevím, já ráda radím s UM, ale sama jsem hov životě nepoužívala, takže do takových podrobností moje znalosti nezasahují :oops: :mrgreen: ale k tomu spaní, kojence nevychovávej, výchovy si ještě užiješ dost :) nepomohlo by z postýlky vyndat 1 stranu, a přirazit postýlku k vaší posteli? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
5.7.14 20:27

Holky, díky tak já zkusím koupit tu mléčnou kaši a uvidíme :) jako nechtěla jsem to hrotit, jen mi šlo o to, abych do ní dostala nějaký ty vitamíny a tak co to mlíko obsahuje… mám první mimčo a jsem z toho vyjukaná :lol: každopádně táta vyrostl na surovym kravskym mlíku a taky žije, asi to moc hrotim… hm, asi jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
5.7.14 20:27
@Kikushe píše:
@Fíííjááá : aha, a jaký je rozdíl v té mléčné, já totiž dávala nemléčnou.A ještě k těm jogurtům, právě jsem nevěděla kdy začít, všude se píše něco jiného… takže bych už mohla začít?

No tak nemlecna kase se dela z UM ne? Takze v tom vlastne zadny rozdil není. Mlecna kase uz ma UM v sobe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová