Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky,
mám 6měs. prcka a už nějakou dobu mi odmítá UM, je na něm od narození a vždycky baštila krásně a najednou mi to plive a vzteká se u toho, naprosto násilím do ní dostanu maximalně 180ml víc nic a to pouze v noci, už jsem i změnila značku a stále bez výsledku. Třeba teď večer, vypila 250ml čaje a usnula. Pořád jsem si říkala, že to je teplem, zuby apod, ale už to trvá víc jak měsíc a už mě to moc nebaví, protože mi od té samé doby začala bojkotovat postýlku, do té doby spala zásadně ve svém, k nám ani nechtěla, a spala celou noc, nyní musí spát u nás jinak celou noc řve a to ještě i třeba 6× za noc musím vstát, takže kvalita spánku 0
ale třeba k té postýlce jsem dostala radu, dát ji do normální postele, že jí třeba vadí ty šprincle, ale přijde mi to docela nebezpečný, může mi tedy někdo z Vás poradit prosím? Nejlépe, abych nějak vyřešila oboje najednou
Díky moc holky
@Kikushe Je už dost velká na příkrmy, tak bych najela na ně a UM nechala jen na noc.
Píšeš, že víc jak 180 ml do ní nenacpeš, to znamená jako za celý den, nebo na jednu dávku? Pokud myslíš jednu dávku, je to naprosto v pořádku, moje děti v tom věku pily i míň. Se spaním neporadím, nemám zkušenost.
Tak UM zkus jiný, nejsou od 6m už ty ochucený od sunaru?
aa zkusit to propašovat jinam, večer třeba kaši, na oběd bramborovou kaši s um, krémovou polívku s UM..a pozvolna možná zkusit bílé jogurty, nejlíp hollandii.
to spaní nevím, já spala s posteli vždycky s dětma, a nebudili se nijak moc. pokud je to u vás lepší než v postýlce, tak byhc ji zatím nechala
@kotyk : Příkrmy samozřejmě jí, k obědu maso-zelenina a odpo ovoce, ale přijde mi, že 180ml za den je málo, někde jsem četla, že by měli ty děti vypít mnohem víc ![]()
Náš mladej, když začal takhle blbnout, tak jsem mu večer dala mléčnou kaši a mlíko mu dávala buď v noci, když se vzbudil a vyváďel a nebo nad ránem, vstával totiž kolem 5 -5:30 ![]()
@slavuska1 : no když ze sunaru měla zácpu tak se ho docela bojím, měli jsme hipp a teď jsem najela na hami, a nechce mi ani ty kaše, nějak ji to nejede, už jsem zkoušela tři, přijde mi, že jakmile jí to nesmrdí masem tak to není v kurzu, protože i s tím ovocem to u nás není nijak moc slavný… jako určitě nestrádá, protože se vyžrala jako malinká, takže má teď na 6měs už 8kg, ale za poslední měsíc nepřibrala zhola nic… a s tím spaním, mi to právě nepřijde úplně výchovný aby spala u nás, jednak já se nevyspím a druhak se bojím toho až jí to budu chtít odnaučit ![]()
Mě taky malý bojkotoval UM, tak jsem to nehrotila a dávala mlíčko jen ráno a večer. K večeři má kaši, dělám bram. kaši s UM a bílé jogurty. Když nechce, tak to do ni nelij. Akorát jí to zprotivíš.
@Kikushe me v tomhle veku uz UM skoro nepil. Taky odmital a byl kvuli tomu dost brzy na prikrmech. Proste nechtel mlicko za zadnou cenu pres den a pil ho jen v noci a rano. Postupne ho pije od toho cca pateho mesica cim dal tim min a ted v roce jsme na jedne ranni flasticce, kdy vypije s premlouvanim kolem 150 ml. Vic ani tuk takze cekam ze za chvili bude po mliku uplne. Pred spanim dostava mlecnou kasi od te doby co nechce mlicko
@Fíííjááá : aha, a jaký je rozdíl v té mléčné, já totiž dávala nemléčnou.
A ještě k těm jogurtům, právě jsem nevěděla kdy začít, všude se píše něco jiného… takže bych už mohla začít?
Dávej jí víc příkrmů, naše taky nechtěla, začala ublinkávat, nebo pokud nutně potřebuješ aby vypila něco tekutého, já řeším třeba sváčy když jsme někde venku těma mlíčkama s kaší v krabičce, jen jsem dle složení zjistila že zhruba nejlepší je od nestlé
@Kikushe píše:
@slavuska1 : no když ze sunaru měla zácpu tak se ho docela bojím, měli jsme hipp a teď jsem najela na hami, a nechce mi ani ty kaše, nějak ji to nejede, už jsem zkoušela tři, přijde mi, že jakmile jí to nesmrdí masem tak to není v kurzu, protože i s tím ovocem to u nás není nijak moc slavný… jako určitě nestrádá, protože se vyžrala jako malinká, takže má teď na 6měs už 8kg, ale za poslední měsíc nepřibrala zhola nic… a s tím spaním, mi to právě nepřijde úplně výchovný aby spala u nás, jednak já se nevyspím a druhak se bojím toho až jí to budu chtít odnaučit
k tomu UM už nevím, já ráda radím s UM, ale sama jsem hov životě nepoužívala, takže do takových podrobností moje znalosti nezasahují
ale k tomu spaní, kojence nevychovávej, výchovy si ještě užiješ dost
nepomohlo by z postýlky vyndat 1 stranu, a přirazit postýlku k vaší posteli? ![]()
Holky, díky tak já zkusím koupit tu mléčnou kaši a uvidíme
jako nechtěla jsem to hrotit, jen mi šlo o to, abych do ní dostala nějaký ty vitamíny a tak co to mlíko obsahuje… mám první mimčo a jsem z toho vyjukaná
každopádně táta vyrostl na surovym kravskym mlíku a taky žije, asi to moc hrotim… hm, asi jo
@Kikushe píše:
@Fíííjááá : aha, a jaký je rozdíl v té mléčné, já totiž dávala nemléčnou.A ještě k těm jogurtům, právě jsem nevěděla kdy začít, všude se píše něco jiného… takže bych už mohla začít?
No tak nemlecna kase se dela z UM ne? Takze v tom vlastne zadny rozdil není. Mlecna kase uz ma UM v sobe