Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobry den, potrebovala bych poradit. Trimesicni Dceru plne kojim, mlicko ji zatim staci, ale potrebuju od ni byt jeden den cca na ctyri hodiny pryc. Je to nenasyta a vyzaduje kojit priblizne co hodinu, takze jsem nakoupila odsavacku a lahvicku s tim, ze ji mleko odstrikam a manzel ji ho bude ohrivat a nakrmi ji. Jenze jsem to dnes zkousela a odsaju sotva par kapek po kojeni, zkousela jsem ze zoufalstvi i prso pred kojenim, ale zadna slava. Tak me napadlo pro tuto situaci koupit mleko umele, ktere ji manzel pripravi. Jake je podle Vas nejlepsi, bojim se, aby ji to neudelalo paseku s briskem a s vyprazdnovanim a taky aby se nestalo, ze by potom nechtela mlecko moje, nebo se mi tvorilo min. Jak rikam, jsou to ctyri hodiny v jednom dni. Budu moc vdecna za kazdou radu, moc dekuji.
Je to fuk… Já bych koupila mlíko, které máte běžně dostupné v nejbližší drogérce/lékárně.
Třeba nutrilon prodává malé pytlíčky na vyzkoušení, to mi přijde na takovou akci nejlepší, protože UM se po otevření musí do nějaké doby spotřebovat a pokud jde o krmení 1× týdně, asi byste část piksly vyhazovali nespotřebovanou.
Každému dítěti sedne jiné mléko, některé vypije cokoli a pohoda, jiné nevezme žádné, dalšímu sedne jen jedna značka…
@Bibi239 a jake mleko je nejvic podobne materskemu? Nasladle? Cetla jsem, ze Sunar, jsem v tomto uplne mimo, nevyznam se ![]()
Většina dětí vezme bez problémů Bebu. Každopádně nějaký jedničkový. Ať do něj dá manžel třeba pár kapek Espumisanu nebo něčeho, co používáte na prdíky a jestli se bojíš o kojení, tak jí to může dávat přes prst stříkačkou, aby nepřičuchla k lahvičce. I tak je možný, že z ní třeba nebude pít.
Já bych pro tuto situaci navštívila mléčnou banku, prodávají mateřské mlíčko od jiných maminek, je to šíleně drahé, ale UM bych nepokoušela. Bývají při nemocnicích (př. Praha Podolí). A určitě krmit stříkačkou přes prst. I mlíčko od každé maminky chutná malinko jinak, je tedy možné, že jej nepřijme chuťově.
Bydlime ve Zline, tady zadna mlecna banka bohuzel neni
Bojim se spis toho, ze by se mleko prestalo tvorit uplne, ale to asi ne, kdyz jde o ty ctyri hodiny, nakrmim, nez odjedu, pak dostane zhruba dvakrat umele apak uz porad moje… Ach jo, jsem z toho zoufala, odsavacka na prd, mozna si jeste zkusim pujcit od zname.
@RadkaCh píše:
Většina dětí vezme bez problémů Bebu. Každopádně nějaký jedničkový. Ať do něj dá manžel třeba pár kapek Espumisanu nebo něčeho, co používáte na prdíky a jestli se bojíš o kojení, tak jí to může dávat přes prst stříkačkou, aby nepřičuchla k lahvičce. I tak je možný, že z ní třeba nebude pít.
To málo, co jsem ted odstříkala, si z lahvičky vzala, bude mít za týden a něco tři měsíce, tak jsem koupila savicku s větší dírkou, ale spíš se bojim toho umělého mléka, jsem toho odpůrce, když jde kojit. Ale prostě odjet musím, budu samozřejmě spěchat, ale nevydrží to bez mléka tak dlouho a s sebou ji vzít nemůžu, nechce být v kočárku, když jdu ven, tak jedině v Manduce.
Mlíčko se ti nepřestane tvořit, toho se neboj, ale vezmi si s sebou odsávačku, budeš mít extra nalitá prsa a mlíčko musí ven, alespoň si ulevit. Má kamarádka odtříkavala pro jinou, která měla mlíčka málo. Možná by i toto byla cesta, jak se dostat k mateřskému mlíčku…
@Aklama píše:
Mlíčko se ti nepřestane tvořit, toho se neboj, ale vezmi si s sebou odsávačku, budeš mít extra nalitá prsa a mlíčko musí ven, alespoň si ulevit. Má kamarádka odtříkavala pro jinou, která měla mlíčka málo. Možná by i toto byla cesta, jak se dostat k mateřskému mlíčku…
Kamarádka kojí, ale jen částečně, musí dokrmovat umělým, takže sama má málo.
Moje deti nikdy Um do pusy nevzali, vyzkousela jsem skoro vsechny znacky. Odstrikane v pohode z jakekoliv lahvicky. Mam stejne stareho syna, mliko uz taky moc odstrikat nejde, nejlepsi je to rano, syn spi celou noc, takze z jednoho nakojim, druhe odstrikam, kdyz ten den musim odjet… Uz to neni jak driv, ze jsemza 10 min odstrikala 150ml a mohla jet…
Zkus to napred kdyz budes doma, ale je mozne, ze si UM neda zadne.
A mozna s manzelem bude treba jen 1 krmeni, decka kdyz citi ze jsem doma, byly by u mne furt, jak hlida babicka, klidne by celou dobu prospali.
4hodiny nejspis zvladnes bez odsavacky-beru podle sebe…
Ježíš, mlecna banka apod mi teda přijde kvůli občasnému krmeni totální zbytečnost, nehledě teda na to, ze mliko od někoho cizího, kdo se stravuje buhvijak muže mimcu způsobit zažívací potíže a proste mi to prijde takový fuj
. Pokud mas vyzkoušeno, ze z lahve pije tak bych to vůbec neresila a proste dala UM. Jen bych asi koupila nějakou s probiotiky, za me Hipp 1, ale to už záleží co kteremu mimcu sedne. A sebou vložky do podprsenky a připadne na záchodě hold ručně odstrikas, kdyby te prsa bolely. No problém. Stresujes se zbytečné ![]()
Holky, teď jsem se domluvila se známou, půjči mi el. odsavacku, akorát mě trosku vyděsila tím, když jsem ji řekla, že kojím co hodinu, až hodinu a půl, že budu mit slabe mléko a časem se přestane tvořit a budu muset dokrmovat. Krmim každé kojení jen jedno prso, tak snad se za ty tři hodiny v tom druhém dokáže vytvořit mléko dostatečně vyzivne. Ach jo, to je věda, to by člověk nevěřil!
@Akrobatka já vím, moc to řeším, jsou to čtyři hodiny a pak už budu zase porad s ní ![]()
@Romanetka píše:
Moje deti nikdy Um do pusy nevzali, vyzkousela jsem skoro vsechny znacky. Odstrikane v pohode z jakekoliv lahvicky. Mam stejne stareho syna, mliko uz taky moc odstrikat nejde, nejlepsi je to rano, syn spi celou noc, takze z jednoho nakojim, druhe odstrikam, kdyz ten den musim odjet… Uz to neni jak driv, ze jsemza 10 min odstrikala 150ml a mohla jet…
Zkus to napred kdyz budes doma, ale je mozne, ze si UM neda zadne.
A mozna s manzelem bude treba jen 1 krmeni, decka kdyz citi ze jsem doma, byly by u mne furt, jak hlida babicka, klidne by celou dobu prospali.
4hodiny nejspis zvladnes bez odsavacky-beru podle sebe…
Ona toho právě přes den moc nenaspí, tak se děsím toho, že manželovi ty čtyři hodiny prořve. Chudák, je z toho na nervy od te doby, co jsem mu to oznámila ![]()
Osobně myslím, že když nebudeš na dosah, nebude mít ani takový „hlad“ - co si budeme povídat, krmení co hodinu hlad není, je to spíš potřeba se přitulit. Viděla bych to tak, že manžel bude krmit maximálně jednou. Taky je možné, že si umělé nevezme vůbec. Chuťově podobný - alespoň mému mléku -(podobně hnusný podle mého
) je Nutrilon - sladký s hořkým ocáskem.