Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@3HE píše:
@Pandorka a jakou odsávačku máš? nejdříve by bylo dobré navýšit laktaci, takže zvýšit odběr mléka - zkus pár dní odsávat vždy ve dne po kojení… v noci ne, ať se vyspíšodsáté můžeš slévat dohromady, po celém dni zamrazit.k tomu odsávání - jsou maminky, kterým odsávat prostě nejde… ale většinou to jde všem - případně si vypij předtím hrnek horkého čaje, prsa nahřej a zabal, pak promasíruj a začni odsávat. masáž prsa najdeš na netu.
Včera jsem si koupila tu obyčejnou z DM, ale je na h****, netvoří vůbec tem podtlak, půjdu jim ji omlátit o hlavu. Kamarádka má elektrickou, to půjde samo ![]()
@Pandorka píše:
Dobry den, potrebovala bych poradit. Trimesicni Dceru plne kojim, mlicko ji zatim staci, ale potrebuju od ni byt jeden den cca na ctyri hodiny pryc. Je to nenasyta a vyzaduje kojit priblizne co hodinu, takze jsem nakoupila odsavacku a lahvicku s tim, ze ji mleko odstrikam a manzel ji ho bude ohrivat a nakrmi ji. Jenze jsem to dnes zkousela a odsaju sotva par kapek po kojeni, zkousela jsem ze zoufalstvi i prso pred kojenim, ale zadna slava. Tak me napadlo pro tuto situaci koupit mleko umele, ktere ji manzel pripravi. Jake je podle Vas nejlepsi, bojim se, aby ji to neudelalo paseku s briskem a s vyprazdnovanim a taky aby se nestalo, ze by potom nechtela mlecko moje, nebo se mi tvorilo min. Jak rikam, jsou to ctyri hodiny v jednom dni. Budu moc vdecna za kazdou radu, moc dekuji.
Zkus koupit elektrickou odsávačku, pokud ji nemáš. Ta odsaje mnohonásobně víc než ruční.
Jinak, já bych se asi přiklonila k Sunaru:)
@Pandorka Já bych ti doporučila Beba Pro 1. Naší malou s ní přikrmuji od narození, k tomu je částečně kojená a nemá žádný problém. Beba Pro obsahuje Bi-fi bakterie, které se nacházejí ve střevech kojených dětí. Malá i krásně prdí sama (nevím, zda je to tou Bebou, ale obejdem se bez kapiček i rourky). Jinak tady v rubrice Recenze najdeš zkušenosti maminek s jednotlivými značkami, Nutrilon z toho nevychází úplně nejlíp. Hodně jsem se tím zabývala, protože jsem hledala, zda není něco lepšího než Beba Pro, ale nic lepšího jsem nenašla.
@Pandorka elektrická je super, narodilo se mi nedonošené mimi ve 28tt a odsávala jsem s ní tři měsíce denně co tři hodiny…
Tu elektrickou odsávačku mam právě možnost si půjčit. Je to jen výjimečný stav, takže bych to asi zvládla i tou ruční, ale pohodlí nadevše
Jedu pro ni už dnes, pokud z prsou moc nevymačkám, půjdu teda asi koupit tu Bebu.
Já byla ve třech měsících maleho v nemocnici, odstrikane mléko nestacilo, tak manžel koupil Sunar. Krmil normálně z lahve, ke kojení jsme se pak vraceli jeden den. Byl to boj, ale zvladli jsme to.