Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj., jen pro info, co jsem se dozvedela na veterine, tak ty pipety by se davat nemeyl, kdyz mate doma male dite. ale obojek. drive jsem davala advantix a nyni, od doby, co mame syna, ktery se po psovi denne neustale vali, davame obojek foresto.
Ty jo, to me taky vlstne nikdy nenapadlo. mame labradora, prevazne s nami v dome. dve deti 2,5 a pulrocak. psa prohlížíme, ceseme, klíšťata vyndáváme, obcas bohužel najdeme na zemi i to velke nacucle ![]()
pipty, frontline, vse vlastne prestalo působit. letos jsem koupila chvaleny obojek foresto a za poslední dva dny jsem psovi vytahala asi deset polonacuclych klistat. z obojku jsem zklamana. tech potvor j proste asi hodne.
kazdopadne mam novy tip, vetrit psovi mezi lopatky tea tree olejíček, pry to funguje spolehive. musim hned vyzkoušet.
@peta81 Ten mám doma, tak vyzkouším. No, ono malý pes je možná lépe pokrytý. Pyrenejský u našich i přes foresto má, jorkšír ťuk ťuk, od té doby, co ho máme je bez klíšťat.
@Bobule151 píše:
@peta81 Ten mám doma, tak vyzkouším. No, ono malý pes je možná lépe pokrytý. Pyrenejský u našich i přes foresto má, jorkšír ťuk ťuk, od té doby, co ho máme je bez klíšťat.
mozna
tak koupim jeste jeden foresto a dam ji ho na ocas ![]()
ja to taky zítra nakapu. je fakt, ze olejiek pouzivam proti komarum na lidi, mazneme si to za usi a ok. takze fungovat by to mohlo. poradila mi to včera znama, mají psa přes 30kg a letos ani jedno kliste. tak snad ![]()
@z1908 píše:
Ahoj., jen pro info, co jsem se dozvedela na veterine, tak ty pipety by se davat nemeyl, kdyz mate doma male dite. ale obojek. drive jsem davala advantix a nyni, od doby, co mame syna, ktery se po psovi denne neustale vali, davame obojek foresto.
A duvod prosim uvedli jaky? Myslela jsem, ze obojek bude ve vztahu dite-pes horsi nez pipeta. Loni jsme jeli jen ve spotech a zadny problem jsem nezaznamenala. Chystam se spot kapnout, tak abych vedela… Diky za odpoved.
@Ivanesca píše:
Ahoj, my psům kupovali obojek Scalibor a fungoval skvěle od jara do podzimuDcera, když měla rok a čtvrt, tak chytla klíště v punčochách, kalhotech, kotníkáčích, s mikinou, bunduou a šátkem - na rameno
Taky máme scalibor, doporučili mi ho na veterině, prý je vhodný k dětem. Látka se vsakuje do podkoží, neulpívá na srsti. Navíc máme bílého psa, takže už venku skenuju každej pohyb na jeho těle ![]()
Zatím jsem na něm našla dvě klíšťata, ale to ještě neměl obojek a klíšťata po něm jen lezla
@Ga Briela píše:
Ahoj,
chci se zeptat, jak to řešíte vy pejskaři, když máte malé dítě (já roční) a pes donese z venku klíště? Máme velkého chlupatého, kapku za krk jsem mu dala, co když si toho nevšimnu a klíště se přepije odpadne a dítě ho třeba najde na zemi a sní?? Je to pro mě noční můra co mám dělatdíky za odpovědi
@kroutilka údajně se z té pipety vylučuje něco, co není vhodné pro malé děti. víc info si již nepamatuji. kdyžtak zavolat na veterinu.
nám foresto na labradora zatím funguje. již třetí rok ho má.
My dáváme Bravecto a klíšťata sice nacházím, ale lezoucí po srsti a vždy psíka prohlídnu když s vrácíme z venku. Obojek mi nějak vadil, pipety nezabírají, ještě přidejte B-komplex nebo kvasnice(Pangamin, Pargavit), pejskům moc chutná a klíšťata odpuzuje ![]()
@Ga Briela píše:
Ahoj,
chci se zeptat, jak to řešíte vy pejskaři, když máte malé dítě (já roční) a pes donese z venku klíště? Máme velkého chlupatého, kapku za krk jsem mu dala, co když si toho nevšimnu a klíště se přepije odpadne a dítě ho třeba najde na zemi a sní?? Je to pro mě noční můra co mám dělatdíky za odpovědi
To by me taky zajimalo.
Napada me dat psa pryc.