Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zkusila bych tymián. Normálně vyluhovat a dát pít - nebo namíchat do šťávy. Je dost aromatický, snad to dítě vypije. Třeba pomůže.
Pokud by musel do nemocnice, tak bych jim o těch tvých atb nerikala…
@Aries6 tymián nemáme. Nesnesu jeho pach.
@Anonymní píše:
Pokud by musel do nemocnice, tak bych jim o těch tvých atb nerikala…
Mám zimnici, že doslova vibruju, čtyřicítky, nemluvím a rýmu jak trám. To neutajím.
Divím se že vám sinecod nezabral, nám s manželem stačí obvykle 3 dávky a je po kašli
U dětí jsem dávala ditustat, po tom konečně do cca 30 min přestaly kašlat a usly
@Pe-G Sinecod měl už 3× a nic.
Ditustat jsme měli kdysi a nepomohl. Už měl i Codein na kašel a tomu se chtěla doktorka tentokrát vyhnout.
Ja mela na kasel homeo Drosera 30CH. Ale nevim, jake redeni u ditete. Zkus pocist. Ja dala 2× po 10 kulickach a bylo po. Jinak jsem se dusila 3 mesice a nic nezabiralo
+ sirup Drosetux.
@Frogie doma to nemám a potřebuju to vyřešit teď hned. Už několik hodin bez přestávky kašle. Navíc na něj Homeo nezabírají. Zkoušeno několik různých druhů.
Cibuli nakrajet do misky, dat k postylce, at ty vypary dycha a pak taky dve kolecka cibule do satku, zavazat krk a nechat pul hodky. Jinak oblect decko a spat pri otevrenem okne, kdyz nezabira nic.
@Pe-G píše:
A co ho uspat v polosedě v kočárku u toho okna?
Bez efektu, tak jsem ho dávala spát po obědě a efekt nula.
Přes den jsme i inhalovali Vincentku a taky nic.
Zkus ještě Zodac, nebo Fenistil. Měli jsme měsíc zpátky to samé a na pohotovosti mi řekli, že mám dát dvojitou dávku Zodacu. Trochu to pomohlo.
@cverunka nepomáhá. Zkoušeno několikrát.
My s tím bojujeme přes rok a léky jsou nejlepší Sinecod a Dithiaden. Pokud je nejhůř, tak Codein. Ten doma nemáme, jinak ho už měl.
Holky a co Rectodelt nebo Ventolin?
Hezký večer,
potřebuji rychlou radu. Dítě 22 měsíců začalo včera kašlat. Na velké a vleklé kašle trpí, včera v noci už nespal a kašlal - dali jsme Dithiaden.
Dneska nám doktorka doporučila Prothazin, dostal v 18:30 a nepomohlo. Celý den kašle prakticky v kuse. V pokoji má vyvětráno, vlhké prostěradlo, podložená záda a stejně kašle hrozným způsobem. Spal celkem 30 minut, za tu dobu byl 5× vzhůru, až se probudil úplně. Přes den nespal skoro vůbec. Asi 30 minut než ho probudil kašel, normálně spí tak 2-3 hodiny.
Má astma, dýchátka dostává normálně. Přes den dostává Sinecod, ale je to spíš pro můj pocit než pro efekt.
Máte nějakou radu, co by mohlo pomoci?
Do nemocnice nemůžu, jsem na ATB, tak mě tam s ním nenechají a nikdo jiný není v dosahu. Pokud nic nepomůže, tak to je samozřejmé, že ho tam odvezu a nechám samotného, ale je to poslední možná varianta, protože za sebou máme nedávno naprosto příšernou zkušenost s hospitalizací, kdy mu nepomohli, ale uškodili.
Děkuji za rady.