Četnost antibiotik v necelých 3 letech

13.4.16 13:17

četnost antibiotik v necelých 3 letech

Maminky, mojí holčičce budou v červenci 3 roky a už má 5. antibiotika. Jsem z toho špatná:(. Jsou na tom některé děti podobně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9658
13.4.16 13:19

My do ctyř žádný, ale ja jsem dle okolí drsná matka. Jakmile se mi dite nezdá, nevytáhne paty z domu. Po čtvrtým roce 2× lokální ATB kapky do nosu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
13.4.16 13:32

@Pam12 omlouvám se za OT, ale proč drsná matka 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3736
13.4.16 13:45
@petraapetra píše:
Maminky, mojí holčičce budou v červenci 3 roky a už má 5. antibiotika. Jsem z toho špatná:(. Jsou na tom některé děti podobně?

Dcerka do 3 žádné antibiotika a syn první bohužel v 8 měsících. Pokud jich měla už tolik, tak bych se poradila s doktorkou, jestli by nešly udělat nějaké testy, vyšetření imunity. Taky záleží, co ji trápí, proč je bere. Zkusit navrhnout třeba lázně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
13.4.16 13:49

@petraapetra znam deti, co mely atb na kazdou blbost. Syn od kamaradky mel pravidelne atb, pac mel vzdy horecku, vysoke crp, tak lup ho atb…nicmene v 5 letech zjistili, ze to neni tak zhave, ze trpi pouze syndromem opakujicich se horecek a ze mel v krku moucnivku!! Takze lokalne vyresili krk a klucik ma ted co mesic az dva par dni horecku a pak je dobrej. Blby je to, ze atb a ted ty horecky mu celkem mrsi imunitu, ale zvladaji to. Zalezi na co je dite ma, neni od veci nechat se omrknout jinym doktorem, u nas ve meste jsou zname detske Dr. ktere rady davaji atb i kdyz je crp hranicni, nebo dokonce ani crp nemeri.
Jinak ja za sebe pokud nemusim tak atb diteti nedavam, syn mel atb jednou a to jsem mu je druhy den vysadila a cpala do neho radsi zelene potraviny, vykuryroval se za par dni. Ted ma 3, chodi neustale do kolektivu, kdyz se mi nezda, nacpu mu vic jecmene a chlorely, pije bylinkove caje a je v cajku. K doktorce chodi jen na prevenci, jinak se doktorum vyhybame co to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9040
13.4.16 13:55

Tak to je tvoje dítko oproti mým trochu „břídil“ Nejsem zastáncem zbytečného dávání ATB ani náhodou. Bohužel moje mladší dítě stihlo ty patery ATB do 16 měsíců :roll: nu což nadělám. Teď se drží pěkně, od loňského jara, kdy dobral ty poslední pátá, tak se držel až do prosince a to je dostal na spálovou angínu. Už jsme měli dostat lázně, ale nějak se to srovnalo, jeli jsme loni na 14 k moři a to pomohlo oběma.
U 5 leté dcery hodnotit množství ATB nelze, brala je x měsíců v kuse, jako obranný štít, sice v udržovací dávce, ale i tak. Plus k tomu musím přičíst ty, co brala v plné palbě. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
13.4.16 14:03
@saadet píše:
@Pam12 omlouvám se za OT, ale proč drsná matka 8o

protože je v okolí normálně běžné dávat dítě do školky, pokud se doma pozvrací, teče mu zelená rýma. nebo jakmile mu klesne teplota. Já jsem v tomhle hodně striktní. Raděj ho nechám doma tři týdny a mám jistotu, že je OK než nějaký pokusy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
13.4.16 14:04
@petraapetra píše:

Pokud tě to uklidní, tak od listopadu měla moje 21 mesíční už patery. Z toho jedny na kapačkách v nemocnici. Pořád dokola ten samý problém a nedaří se ho zkrotit. Jsem z toho úplně nešťastná, protože její dva starší sourozenci neměli tolik ATB snad za celý život (je jim 9 a 5) :? Pořád si říkám, co dělám špatně :zed:, ale opravdu nevím, co s tím. Už uvažuju i o nějaké alternativní léčbě, homeopatika a tak, ale nevím jestli to může fungovat, když na to nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
13.4.16 14:06

@Pam12 jo tak, v tom případě jsem taky drsná matka, kez by nas bylo víc, pak by i ubylo těch nemocných…ja kuli temhle „laxnim“ maminkam stáhla dceru uz ze dvou kroužku… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
13.4.16 14:08
@michee píše:
@petraapetra znam deti, co mely atb na kazdou blbost. Syn od kamaradky mel pravidelne atb, pac mel vzdy horecku, vysoke crp, tak lup ho atb…nicmene v 5 letech zjistili, ze to neni tak zhave, ze trpi pouze syndromem opakujicich se horecek a ze mel v krku moucnivku!! Takze lokalne vyresili krk a klucik ma ted co mesic az dva par dni horecku a pak je dobrej. Blby je to, ze atb a ted ty horecky mu celkem mrsi imunitu, ale zvladaji to. Zalezi na co je dite ma, neni od veci nechat se omrknout jinym doktorem, u nas ve meste jsou zname detske Dr. ktere rady davaji atb i kdyz je crp hranicni, nebo dokonce ani crp nemeri.
Jinak ja za sebe pokud nemusim tak atb diteti nedavam, syn mel atb jednou a to jsem mu je druhy den vysadila a cpala do neho radsi zelene potraviny, vykuryroval se za par dni. Ted ma 3, chodi neustale do kolektivu, kdyz se mi nezda, nacpu mu vic jecmene a chlorely, pije bylinkove caje a je v cajku. K doktorce chodi jen na prevenci, jinak se doktorum vyhybame co to jde.

Na moučnivku nezabírají atb, ani nemůže zvýšit CRP :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
13.4.16 14:17
@saadet píše:
@Pam12 jo tak, v tom případě jsem taky drsná matka, kez by nas bylo víc, pak by i ubylo těch nemocných…ja kuli temhle „laxnim“ maminkam stáhla dceru uz ze dvou kroužku… :roll:

jo, to jsme dvě. Já ho taky stahovala, protože po té co jsem vedla s maminkou diskusi, proč chodí na kroužek s dítětem, kterému teče zelená rýma a ona mi tvrdila, že je neinfekční, kluk pak skončil tři týdny doma, manžel na ATB a já těhotná se tři týdny dusila zahleněním, jsem to fakt vzdala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
13.4.16 14:49
@aleba píše:
Na moučnivku nezabírají atb, ani nemůže zvýšit CRP :think:

To je jasny, on mel prave tu horecku (ten syndrom kdy se zvysuje crp) a moucnivku mel pry v papuli buh vi jak dlouho! Po preleci moucnivky fialkou mel krk cisty, ale horecky ma porad. To byl priklad toho, ze proste doktorka davala atb zcela zbytecne a akorat klukovi snizila imunitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2129
13.4.16 14:51

Naše malá 3r a 3m měla také už patery ATB, z toho dvoje během posledních 2 měsíců a jedny v nemocnici nitrožilně, v drtivé většině na angínu. Je to na prd, ale co naděláme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí