Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zapoměla jsem dodat, že na pohmat ho nožička nebolí. Když se ho zeptám, kde ho bolí, tak buď řekne, že nebolí, nebo ukáže na klenbu, že ho bolí tam.
A nemá nějakou špatnou botu? není mu malá, nemá ta něco zapadlého? Bolí ho, když je obutý, nebo i naboso?
@pe-terka To jsem si napřed taky říkala, ale botky mu malé nejsou a kulhal i v papučkách doma.
Ve stejném věku jsme měli stejný problém, namohl si nožku na dětském hřišti, párkrát jsem namazala ibalginem v krému a pomohlo mu to ![]()
@johanka139 píše:
Ve stejném věku jsme měli stejný problém, namohl si nožku na dětském hřišti, párkrát jsem namazala ibalginem v krému a pomohlo mu to
Je pravda, že poprvé to měl taky z hřiště, kde byl s babičkou a 3 hodiny lítal, jak splašenej.
Díky za zkušenost.
@Anonymní píše:
@pe-terka To jsem si napřed taky říkala, ale botky mu malé nejsou a kulhal i v papučkách doma.
Nemá plochou nožku nebo nohy do X (nebo obojí)? To by vysvětlovalo zvýšenou únavnost a bolest chodidla…
@pe-terka píše:
Nemá plochou nožku nebo nohy do X (nebo obojí)? To by vysvětlovalo zvýšenou únavnost a bolest chodidla…
Minulý týden na ortopedii říkala, že je vše v pořádku, ani ploché nožky, ani nohy do X. Bavila jsem se s ní i o tom, že občas chodí po špičkách, ale prý je to u dětí normální, když tak nechodí pořád. Teď začal plakat, že ho bolí nožičky, tak jsem mu dala Nurofen, tak snad se mu uleví.
Malá to měla loni na 16m, taky spousta vyšetření, ale ona strašně rychle vyrostla, takže se to svedlo na rychlý růst, takže jsme dodávali více vápníku a srovnalo se to celkem brzy
Holky syn 2,5 roku zacal minulý týden kulhat, byli jsme na ortopedii, udělala utz kyčlí, vyšetřila a vše v pohodě. Prý z námahy, druhý den v pořádku. Dnes začal opět kulhat, je pravda, že včera ušel cca 4km na výletě a odpo ještě lítal po zahradě, ale nepřijde mi to normální, že by kulhal jen na jednu nožičku, jinak běhá normálně. Zítra jdeme opět k MUDr..Nemáte s tím zkušenost? Díky.