Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Zdravím, chtěla bych se zeptat jestli je tu někdo kdo máte dítě s Adhd a jaký léky se u vás osvědčili, dcera nekolik léků již vyzkoušela, ale problém je v tom, že ty léky mají na ni vedlejší účinky, takže většinou po těch lékách nemá chuť k jídlu, nebo trpí nespavostí a tak, takže by me zajímalo jak je to u vás?
Zdravím, mám syna s Adhd. Po vyprchani účinků R. italinu dvojnasobné emoce časté střídáni nálad během chvíle, únava-kolem půl čtvrté odpoledne usnul a byl problém ho vzbudit. Je teda pravda, že je teď nastydlý, tak si nejsem jistá, jestli to s tím nesouvisí
. Teď zkoušíme nově dva dny C. oncertu a přijde mi, že večer není tak unaven, usíná docela pozdě (po deváté večer) oproti tomu, kdy jsme léky nedávali (to usnul i po půl osmé).Každopádně mi přijde, že u C. oncerty nejsou takové emocionální propady jako měl u Ritalinu.
Jinak přes den nespí od cca 3-4let.
Jaké zkušenosti máte prosím vy? Co jste užívali?
My jsme právě měli ten Ritalin, ale dcera po něm vůbec nejedla, strašně ji snižoval chuť k jídlu, pak měla stratteru, ale ta mi nepřišla nějak moc účinná, teď jsme skončili u tý Concerty a to vypadá asi nejlíp, zatím nejsou s tím úplný problémy, tak uvidíme
Doporučuji si na Facebooku najít skupinu Rodiče dětí s vývojovou dysfázii
tam spoustu rodičů sdílí své zkušenosti s různými léky.
Na ADHD se píše primárně Ritalin. Je nejúčinnější. Nežádoucí účinky v počátku užívání jakýchkoliv psychofarmak jsou naprosto běžné. Je potřeba vydržet. Mám těžkou autistku na psychofarmacích. Nemá ADHD.
Mám v pěstounce dvě děti s těžkým ADHD. Začínali jsme na Ritalinu. Mezi dávkami hladina kolísala a byly z toho záseky a propady, přešli jsme na Concertu a super. Děti mají tedy vyšší dávky, ale po letech začínám pozorovat, že se zlepšily.
Zdravím, chtěla bych se zeptat jestli je tu někdo kdo máte dítě s Adhd a jaký léky se u vás osvědčili, dcera nekolik léků již vyzkoušela, ale problém je v tom, že ty léky mají na ni vedlejší účinky, takže většinou po těch lékách nemá chuť k jídlu, nebo trpí nespavostí a tak, takže by me zajímalo jak je to u vás?