Závidím normální životy

Anonymní
6.11.22 17:40

Závidím normální životy

Zdravím maminky,
Asi jsem se jen přišla vypsat :,( závidím všem okolo, co nemají problémy snad ve všech oblastech. Já jsem zadlužená, jelikož se na mě docela brzy vykašlal rodič. Nestíhám povinnosti, kterých mám víc než jednu práci. Začíná mě dost svádět alkohol. Kouřím. Znova se budu muset hnát do vyhoření, abych to všechno trochu srovnala. Psychicky to u mě taky není zrovna oukej, na dobrého neplaceného terapeuta jsem zatím nenarazila. Vztah mám krátký a fajn, ale vzhledem ke všem těm problémům vlastně ani nevím, jestli chci svému příteli “dopřát” takovouhle parťačku. Nebyla jste některá v podobné situaci, ze které se vám povedlo vyhrabat a žijete normálně? :,( Není mi ani 30 a když vidím, že někteří lidé v mém okolí žijí úplně jinak, zakládají rodiny, daří se jim, chce se mi brečet.. ne, že bych jim to nepřála, ale strašně bych to chtěla taky :( :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10982
6.11.22 17:42

A jak vysoký je tvůj dluh?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
6.11.22 17:45

Oddluzneni jdi zkousela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.22 17:51

@Trojlístek +- 250 tisíc..
@Elishka1 Bála bych se, že to “díky” tomu zjistí moji “blízcí”, myslím tedy, že se to veřejně uvádí poté v registrech :(

• Citovat
  • Upravit
Nelel12
6.11.22 18:04
@Anonymní píše:
Zdravím maminky,
Asi jsem se jen přišla vypsat :,( závidím všem okolo, co nemají problémy snad ve všech oblastech. Já jsem zadlužená, jelikož se na mě docela brzy vykašlal rodič. Nestíhám povinnosti, kterých mám víc než jednu práci. Začíná mě dost svádět alkohol. Kouřím. Znova se budu muset hnát do vyhoření, abych to všechno trochu srovnala. Psychicky to u mě taky není zrovna oukej, na dobrého neplaceného terapeuta jsem zatím nenarazila. Vztah mám krátký a fajn, ale vzhledem ke všem těm problémům vlastně ani nevím, jestli chci svému příteli “dopřát” takovouhle parťačku. Nebyla jste některá v podobné situaci, ze které se vám povedlo vyhrabat a žijete normálně? :,( Není mi ani 30 a když vidím, že někteří lidé v mém okolí žijí úplně jinak, zakládají rodiny, daří se jim, chce se mi brečet.. ne, že bych jim to nepřála, ale strašně bych to chtěla taky :( :,(

Nevěš hlavu. Chce to hlavně problémy řešit a ne zapíjet alkoholem..uvedomuješ si všechno, což je to největší plus. Zkus si dluhy sloučit a splácet hlavně. Každý má dluhy, důležité je si to nenechat přerůst přes hlavu. Působíš na mě statečně a silně, věřím, že není fajn cítit se úplně sama na všechno, ale o to si silnější a svým pánem. Tak to zbytečně nepo*ser. Šťastná přece můžeš být, mít rodinu..ale musíš se vydat tou dobrou cestou, vzít odpovědnost do hrsti, napravit nešvary a ono se ukáže to světlo a štěstí… Neboj nic. Hlavně žádnej chlast a nedej bože drogy, to prostě nic neřeší…hodně štěstí.

• Citovat
  • Upravit
4706
6.11.22 18:10
@Anonymní píše:
@Elishka1 Bála bych se, že to “díky” tomu zjistí moji “blízcí”, myslím tedy, že se to veřejně uvádí poté v registrech :(

To je zjistitelné, ale ja to vím o tolika lidech ve svém okolí a nikdo to neřeší, tak co :nevim: hlavně ze to pomůže
Zkus to, najdi si nějakou bezplatnou poradnu ve svém okoli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
6.11.22 18:13

V tvojí situaci nejsem.Ale první krok už je jen to, že si to uvědomuješ. Sluč si půjčky.. chce to nějaký řád, občas se odměnit a motivovat. Zkus si spočítat, kolik ušetříš, když omezíš pití a kouření na nějakou minimální hranici…
Držím pěsti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
6.11.22 18:13
@Anonymní píše:
Zdravím maminky,
Asi jsem se jen přišla vypsat :,( závidím všem okolo, co nemají problémy snad ve všech oblastech. Já jsem zadlužená, jelikož se na mě docela brzy vykašlal rodič. Nestíhám povinnosti, kterých mám víc než jednu práci. Začíná mě dost svádět alkohol. Kouřím. Znova se budu muset hnát do vyhoření, abych to všechno trochu srovnala. Psychicky to u mě taky není zrovna oukej, na dobrého neplaceného terapeuta jsem zatím nenarazila. Vztah mám krátký a fajn, ale vzhledem ke všem těm problémům vlastně ani nevím, jestli chci svému příteli “dopřát” takovouhle parťačku. Nebyla jste některá v podobné situaci, ze které se vám povedlo vyhrabat a žijete normálně? :,( Není mi ani 30 a když vidím, že někteří lidé v mém okolí žijí úplně jinak, zakládají rodiny, daří se jim, chce se mi brečet.. ne, že bych jim to nepřála, ale strašně bych to chtěla taky :( :,(

Máš normální život. Zadlužených lidí jsou tisíce. Aspoň neživíš další hladové krky. Mákni a budeš mít hned menší dluhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15855
6.11.22 18:17

Alkohol ani cigarety k životu vůbec nepotřebuješ, hned máš volné zdroje k umořování dluhů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.22 18:19

Měla jsem to podobně, ale měla jsem milence, který mi pomohl se zbavit dluhu 50k.
Rozhodne sem do toho nezalítla za 250k.
Mas za to apson neco? Byt, nábytek nebo auto?

Anonym. Velky soukromí. :mrgreen: :palec:

• Citovat
  • Upravit
1699
6.11.22 18:29

@Zumpa Taky si říkám. Vzdycky kdyz vidim výměnu manzelek, kde kazdej vyhulí minimálně krabičku denne a breci, jak je svet krutej, ze nemuzou ušetřit, to bych vzdycky :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.22 18:34

Byla jsem na tom dost podobně. Zadlužená, tedy vlastní blbostí, nešťastná, neviděla jsem východisko. No nezbývalo mi nic jiného, než si k práci najít přivýdělek, dvě půjčky jsem sloučila do jedné a splácím a splácím a mám radost, když vidím, jak to mizí. Když jsem si našla partnera a začalo to mezi námi být vážné, měla jsem se k němu stěhovat, jsem se mu k dluhu přiznala, vzal to překvapivě v klidu a mě se obrovsky ulevilo. Dnes spolu žijeme, dluh mám skoro splacený a zároveň šetřím peníze bokem. Tím chci říct, že se to zvládnout dá. Našla bych si nějakou bezplatnou dluhovou poradnu, tam ti poradí. ;)

• Citovat
  • Upravit
15255
6.11.22 18:40
@Anonymní píše:
@Elishka1 Bála bych se, že to “díky” tomu zjistí moji “blízcí”, myslím tedy, že se to veřejně uvádí poté v registrech :(

Lidi dluží miliony,250tisic není žádná hrůza. Zřejmě je to víc půjček, víc splátek, nešlo by sloučit do jedne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
6.11.22 18:47

Omezit kouření a hlavně se vyhýbat alkoholu - ušetříš peníze a nebudeš si zadělávat na další problémy. Alkohol je jen krátkodobý únik od toho všeho, nikdy nic nevyřeší!
250 tis. není zase tak hrozné - postupně to splatíš. Můžeš si pomoci u nějakou brigadou. Vše dopadne dobře, uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.11.22 18:54

Kazdy s hypotekou ma dluh az 20× vetsi :nevim:
Hlavni je dobra nalada a optimismus, s muzem to ve dvou zvladnete lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová