Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Matt 02 píše:
A kde tedy vzít několik milionů na byt, dům, při dnešních nákladech na bydlení v nájmu a celkově na žití, než se na dlouhé roky zadlužit a splácet hypo. Je určitě blbost si brát půjčky na dovolenou, na Vánoce, nepřemýšlet a zakrývat klín, klínem, to souhlas, ale vydělat si na vlastní bydlení nemá bez hypotéky naprostá většina lidí šanci.
Já tohle pofňukávání pořád nechápu. Moje první hypotéka byla za horších podmínek - a to nejen co se týká úroků, ale obecně prostředí. Nejprve nás obrala realitka, pak hypo smlouva byla plná brutálních sankcí, nějaká možnost předčasného splacení, nebo migrace dluhu k jiné bance těžká utopie, naopak se vše prodražilo tím, že si člověk musel uzavřít krajně nevýhodné pojištění, bance platil i za vedení účtu atp. A jen proces hypotéky trval včetně zápisu na katastru přes půl roku a to jsme na tom byli ještě relativně dobře. K tomu přes 10% nezaměstnanost. Já bych ty ukňourané líné a neschopné ňoumy vzal motykou po… ne, vzal bych je o x let zpátky, aby viděli, že si fakt jako nemají na co stěžovat.
Dneska je tu relativní právní pořádek, nízké úroky, skoro nulová nezaměstnanost, naopak není problém si najít brigádu, sociální dávky se sypou všem zcela bez rozmyslu, je solidní nabídka nemovitostí na trhu… fakt není absolutně žádný důvod ke fňukání.
@Nelel12 píše:
Tak já jsem kupovala před 4 lety za 3m. Bavila jsem se o svém dluhu. A v dnešní době už kór nemá nikdo na své vlastní ze své kapsy.
To jsou ale kecy ![]()
@Zumpa A opět a znovu - copak je vlastnické bydlení narokove? Není. Buď na ně mám nebo nemám. Buď mám na hypotéku nebo nemám.
@KacanovaIng píše:
Dobrý den 250 tisíc není žádná tragédie. Byt vámi našla bych si nějakého solventniho muže co vám to časem zaplatí pak s ním nemusíte být ale tu chvilku než se dostanete do pořádku. Určitě bych být vámi nešla do erotiky nebo tak to jsou sice rychlé peníze ale pak byste toho litovala.
Hele, už vidím ten zástup solventních mužů, co si uváží na krk kouřící a popíjející dlužniciTo fakt myslíš vážně? To je též prostituce svého druhu.
Určitě se poptej na oddlužení. Příbuzný v rodině dlužil, zařídil si oddlužení, pár let teda nebylo nic moc, ale dnes si píská. No a jestli to zjistí rodina, hlavu ti snad nikdo neutrhne a kdo za to stojí v rodině, naopak tě podpoří pomůže ti. Já nekouřím ani nepiju, ale chlast mi přijde teda horší, asi to u tebe souvisí se stresem, až vyřešís ty dluhy, tak nebude důvod pít, ale hlavně, abys mezitím nespadla do závislosti. Největší problém je u tebe ten dluh, ten vyres jako první, pomůže ti to i psychicky víc se hodit do klidu a nestresovat se. Držím palce ![]()
Tak já jsem kupovala před 4 lety za 3m. Bavila jsem se o svém dluhu. A v dnešní době už kór nemá nikdo na své vlastní ze své kapsy.