Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, opravdu spíš záleží jaký k tomu máte přístup. Pokud tam hrají roli i dědičné choroby a navíc se třeba žádný pokus IVF nepodaří, tak by dárce mohl být hned dobré řešení. Je možné, že budete zkoušet pokusy a stejně pak nezbyde nic jiného než dárcovské. Ale za sebe také nevím jak bych se rozhodla, není mi příjemná představa dárcovského sperma ani vajíček. Docela mě překvapuje, že vašemu partnerovi by to nevadilo. To je dobrý přístup, někteří chlapi by se přes to nepřenesli.
Pokud by se podarilo oplodnit vajicka jeho spermiema, tak se daji udelat geneticke testy, tak by se prislo na to, ze je s embryem neco v neporadku, ne?
Pokud by to neslo, tak bych sla do tech spermii od darce ![]()
@peta1003 píše:
Pokud by se podarilo oplodnit vajicka jeho spermiema, tak se daji udelat geneticke testy, tak by se prislo na to, ze je s embryem neco v neporadku, ne?Pokud by to neslo, tak bych sla do tech spermii od darce
To už jsme řešili prý se na tu polycystozu přijít nedá z embrya.
@Anonymní píše:
Ahoj ráda bych věděla k jaké variantě byste se rozhodli, spermiogram partnerovi vyšel pokaždé nekrospermie i přes preleceni, navrhli mesa/tese s tím že buď to dopadne nebo ne, když by našli nějaké použitelné udělalo by se ivf, kdyby ne použili by rovnou dárcovske spermie kdybych souhlasila. Partner nemá ani dobrou genetiku, je prenasecem ledvinove polycystozy, kterou dítě může zdedit je to 50 na 50. Celé by to stálo nervy, daleké dojíždění do caru(u nás by to vyšlo na 60 tisíc tam na 20). Nebo jít u nás na inseminaci s dárcem což je daleko jednodušší a levnější akorát to dítě nebude úplně partnera, ale to by mu nevadilo, me celkem ano. Díky za názory.
Pokud tobě dárce vadí, tak není moc co řešit. takže bych se spíš zamyslela, jak moc mi to vadí, jestli zvládne se přes to přenést, nebo ne…pokud ne, tak je to jasný.
@Keyllah píše:
Pokud tobě dárce vadí, tak není moc co řešit. takže bych se spíš zamyslela, jak moc mi to vadí, jestli zvládne se přes to přenést, nebo ne…pokud ne, tak je to jasný.
Já už mám jedno dítě s dárcem (dítě otce prakticky nezná ani on ho nechce znát) alimenty plati jak se mu zachce, doufala jsem ze na podruhé to bude jak má být. Musím se nějak rozhodnout. Je to opravdu těžké.
Dulezita je vase psychika. Po prvnim IUI jsem z caru odchazela s pocitem, ze jsem muze podvedla, nastesti rychle to pominulo. Mame dva krasne, zdrave synky. O starsim vsichni rikaji, ze je cely tata, o mladsim, ze je cely ja. Nam take rekli, ze by mohlo pomoci mesa tese, ale jelikoz je po chemu, tak sance byly uplne minimalni. Muz byl se mnou celou dobu v tehu, u porodu, jsou to proste jeho kluci a to, ze na zacatku byla bunka s jinym puvodem uz absolutne neresime. Prijali jsme darcovske spermie a po dvou synech jsme 4 zbyle, velice kvalitni embrya darovali. Rozhodnuti je na Vas, my se rozhodli jit touto cestou a nelitujeme. Prosim nechat anonym, citlive info, jinak smazat. Diky.
Šla bych do dárcovských spermií.
Pokud by byla šance, že dítě nebude v pořádku a mělo by jednou trpět…
Ahoj, my jsme teď ve fázi kdy čekáme na pgd embryí. Manžel je nositelem zmutovaného genů je to u nás taky 50:50. Jsou to docela nervy. O dárci jsme se bavili taky, ale nemohu to zatím přijmout jako fakt, tak jsme si řekli, že vyzkoušíme prvně ivf použili jsme MACS a uvidíme jestli něco projde. Když ne, tak nevím co bude… já asi do dárce nepůjdu.
@Anonymní píše:
To už jsme řešili prý se na tu polycystozu přijít nedá z embrya.
Tak bych sla do darce, protoze riziko je docela velke ![]()
Já bych do darovaných spermií nešla, pořád bych viděla, že to není manželovo dítě. Nebylo by to to, co bych chtěla, tedy dítě s manželem. Navíc když už jedno dítě máš. Ale je to samozřejmě na tobě a držím palce, ať to dobře dopadne…
Ahoj ráda bych věděla k jaké variantě byste se rozhodli, spermiogram partnerovi vyšel pokaždé nekrospermie i přes preleceni, navrhli mesa/tese s tím že buď to dopadne nebo ne, když by našli nějaké použitelné udělalo by se ivf, kdyby ne použili by rovnou dárcovske spermie kdybych souhlasila. Partner nemá ani dobrou genetiku, je prenasecem ledvinove polycystozy, kterou dítě může zdedit je to 50 na 50. Celé by to stálo nervy, daleké dojíždění do caru(u nás by to vyšlo na 60 tisíc tam na 20). Nebo jít u nás na inseminaci s dárcem což je daleko jednodušší a levnější akorát to dítě nebude úplně partnera, ale to by mu nevadilo, me celkem ano. Díky za názory.