Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobrý den, chci se zeptat zda je tady někdo kdo by mi mohl dát radu. Před rokem v lednu jsem podstoupila interupci. Vše proběhlo v pořádku, jelikož sem prenašečka hemofilie, nechali si mě i přes noc na pozorování. Po půl roce se mi vždy uprostřed mezi MS objevily bolesti v podbřišku, co krok to bolest, vždy to trvalo tak 5 dní. Sex v tomto období se nedal vydržet. Tak sem šla k doktorce. Proběhla typická kontrola, stěry a paní doktorka mi řekla ze to vypada jako ovulece spojená s tím ze mám bederní pater vykrivenou na jednu stranu.. po par dnech mi došla sms ze si mám v lékárně vyzvednout, antibiotika.. pokaždé když sem k paní doktorce volala abych zjistila na co mi je vůbec dala, sem se ani jednou nedovolala. Antibiotika sem dobrala a od té doby tyto bolesti nemám. Půl roku se s přítelem snažíme o miminko, ale nedaří se. Z nervů to nebude. Nepatřím mezi ty nedočkavce. Predtim se nám to povedlo na první pokus a teď prostě nic i přes Maca, kontryhel, kotvičník, dělat svíčku na 30 minut.. četla sem si par článku a diskuzích o srůstech.. po půl roce už to hlava nebere proč to nejde když predtim to šlo hned. Nemáte někdo zkušenosti? Předem děkuji ![]()
Na dceru sem si pockala asi 7 let, ted cekame druhe a otehotnela sem s teliskem. Pozadala bych na gynde o laparoskopii a hysteroskopii, podivaji se, zda jsou srusty a omrknou spodek zevnitr
Ja mela hodne srusty po spatnem slepaku, ktere ucpavaly vejcovody, jak zjistili pri zminovane hysteroskopii. Myslim, ze ji delaji aj ambulantne, osobne sem mela komplet narkozu na laparoskopii a tak vse udelali zaroven ![]()
@shadowbabe
V pátek si zajdu zase k paní doktorce a chci to začít už nějak řešit.
Jinak děkuji za radu ![]()
Ahoj, fyzioterapii zaměřenou na neplodnost/podporu otěhotnění si zvažovala? Nám pomohla.
@Simi23 Nezvaživala,doktorka mi dělala ultrazvuk a říkala že ve mě žádný problém nevidí.. dokonce mi říkala ze za 2 dny cca mi začnou plodné dny. Prý když nejde otěhotnět tak se to řeší až tal po roku snažení a že by vždy měl jít muž jako první na spermiogram. Přijde mi divné že predtim hned na poprvé co něco uteklo a teď nic.. vydrzime ještě chvíli a až pak začneme řešit ten spermiogram.. :
Jasné, není důvod plašit. Jen upozorním, že gynekolog na ultrazvuku případné fyzio potíže nevidí, to ti pomůže odhalit a odstranit až kvalitní fyzioterapeut.
Ale to, ze to slo minule hned vubec neznamena, ze vam to pujde pokazde hned na prvni dobrou
pravdepodobnost poceti pri trefeni se do ovulace je ca 20%. Takze jste meli stesti a soubeh okolnosti tomu napomohl, ze to zrovna padlo a ted to zase nepadlo…nijak to nedeklaruje vasi plodnost…
mozna to chce jen vic trpelivosti…good luck
Ženy, tak já se vám musím pochlubit
jak sem psala že sem byla u doktorky a ta mi řekla ze za 2 dny bude ovulace, tak sem i po hodně dlouhé době cítila bolest vaječníku no a teď sem si dělala test.. ta radost je neuvěřitelná ale nesmím nic zakřiknout ![]()