Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nikdy bych dítěti nepodala lék ovlivňující vývoj nervové soustavy, zvlášť, pokud nebyly vylouceny odborným vyšetřením jiné příčiny kašle. Cerny kašel může byt i bez teplot, plicní chlamydie dokonce nezvysuji crp.
S malým ditetem bych na pohotovost šla, může byt na ventolin.
@Jana206 @Petkaelik a co mám říct na pohotovosti že jednou za půl hodiny zakašle a že v noci se dusí? nevysmějou se mi? černý kašel by se snad projevoval horším kašlem, doufám
Anonymní U očkovaných se ČK podle všeho neprojeví tak bouřlivě jako u neočkovaných.
Tak presne s timhle jsme dnes byli na pohotovosti. Mladej mel v noci dvouhodinovej zachvat kasle az z toho blil a davil se. Hruza. Na pohotovosti jsme dostali nakej cipek na noc a dithiaden. Nic mu nenasli. Pan doktor vypadal jako ze jsme tam zbytecne ale me je to jedno. Kasle uz tyden a od patku je to porad horsi. Mam pocit ze se toho pitomyho kasle nikdy nezbavime ![]()
Ano, cerny kasel muze byt uplne bezpriznakovy, tudiz i bez teplot. A nezjisti to jinak, nez vyterem z nosohltanu nebo nekolika naslednymi specialnimi krevnimi testy. Pokud uz ten kasel ma, musi se to pretrpet, spis jde o zaleceni atb proto, aby nenakazil okoli. Lecitelne je to v prvnim stadiu, ktere se projevuje jako nachlazeni a nikoho nenapadne, ze je to pertuse. Pokud je ockovany, muze mit atyicky prubeh, tj bez prvniho stadia atd. Spousta lidi ani nevi, ze ho ma
Dcera to měla také, teď je toho plno -dr. říkala, že to vypadá jako černý kašel symptomaticky, ale není černý kašel -dcera dostala atb a za týden byla ok.
Ahoj měla jsem černý kašel v 16ti a je typický tím že nemáš když kašleš nadechovou fázi prostě kašleš kašleš a nejde se nadechnout. Fakt děsnej pocit já tak upadla až do bezvědomí, mamka chudák byla dost vyděšená.
Mam kluka 5 let ma furt dusici kašel řešim to přes Dr nejdřiv sme bili na Rtg pak mu vzali krev na naky vysledky tych kašlu a dt nic mu nezjistili že nic nema ale že je alergig my řekli tak mi dali na astma ten prostředek ale stejnak.mi furt jako štěka v noci vedne nic a jen v noci jak už to mam řešit už fak nevim comu. muže bejt skoušim i davat citron smedem a zazvor inhalujuho inhalatorem a stejnak je to furt stejny tak co. mumuze bejt ![]()