Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak pokud se venujes jinému dítěti tak evidentně žárlí. Chudinka to bych ji asi nedělala.
Možná by ji prospělo jít do jiné třídy. Může žárlit (nechapat proc tu maminka najednou není jen pro ni)
To jsi jako nedomyslela, promin. člověk by řekl, že lidi na svých místech jsou profíci, ale ouha..
Původně to tak vůbec nemělo být, ale ředitelka přišla s tím, že v druhé třídě není místo. Proto jsme skončily spolu. Jen na to jak pláče pomyslim
![]()
Zase aby si zvykala na nový kolektiv, když už tady má nějaké kamarádky se mi moc nechce. A kord když by teď byla v jiné školce, a úplně beze mě. Jestli chápete jak to myslím.
Řekla bych, že nezvládá to, že se věnuje jinému dítěti.. pracuji z domova, a pokud u toho výjimečně musí být čtyřletý syn, tak neudělám skorem nic..natož kdybych se věnovala jinému dítěti.. Co přestup jinam?
@Emm12345 Mela jsi trvat na prohozenim s jinym ditetem z te druhe tridy. Se nedivim, ze to dela neplechu. Mala muze zarlit, nechape, ze se venujes jinemu diteti, zaroven ji tva pritomnost brzdi szit se s novym prostredim a postupne se odpoutat od maminky a naucit se kopat sama za sebe.
Tohle proste nemůže fungovat to je jasný. Dala bych ji jinam.
@Emm12345 to je úplně šíleně nedomyslene. Někdo jako asistentka u dětí takhle stresuje své vlastní dítě? Promiň, ale to je první co mě napadlo. Raději bych tu práci neměla, než se nechat přesvědčit k něčemu takovému. Ani jiná třída by mě k tomu nemotivovala. Prostě běžná věc ty ve své práci, dcera ve školce. Tohle spojit bylo abnormálně neprofesionální i od samotné ředitelky. Nechápu v čem je to pro tebe těžké se rozhodnout, jak se zachovat vůči vlastnímu dítěti. Musí ti být přeci úplně jasné, jak se malá cítí ![]()
Omlouvám se za OT, ale když tak čtu, že většině to přijde neprofesionální, přišlo by Vám mimo i to, že má sama učitelka v Mš ve třídě své vlastní dítě navíc o celý rok mladší od ostatních děti? Prosím anonym nebo smazat.
@Anonymní píše:
Omlouvám se za OT, ale když tak čtu, že většině to přijde neprofesionální, přišlo by Vám mimo i to, že má sama učitelka v Mš ve třídě své vlastní dítě navíc o celý rok mladší od ostatních děti? Prosím anonym nebo smazat.
Ono asi záleží na povaze dítěte. Moje sestra měla taky dva roky dvě své děti ve své třídě a žádné větší problémy s tím nebyly.
A možná u té asistentky je to jiné, ta se musí věnovat tomu dítěti plně. Učitelka má na starost celou třída, tak se ta pozornost rozptýlí.
@Anonymní píše:
To je jina situace.. Ona se venuhe svemu diteti spolus temi ostatnimi
A neni tam jen jako asistentka pro jine dite.. (pokud se nepletu, asistent do vyuky nezasahuje, pouze provazi sveho sverence).
To, ze je dite o rok mladsi a je tam nejspis z protekce, neresim..
Na druhou stranu je dnes vysoka zamestnanost a najit zamestnance je vetsi a vetsi problem. Treba skolka akutne potrebovala ucitelku a tato byla jedina volna. Tak vzali i jeji dite ![]()
@Anonymní píše:
To jsem zažila, taky dobrý úlet. Nefungovalo to. Učitelka si našla práci nakonec jinde, dítě zůstalo. A stejně to bylo pro to dítě vysoce stresující. To jsou takové zvláštní pokusy. Však děti nejsou laboratorní myši. A je to zarážející o to víc, kde by mě takové jednání ani nenapadlo. Ony ty matky v tom vidí výhodu, ale jen samy pro sebe. Nevím jestli je v tom víc pohodlnost a lenost dát dítě jinam, či jen opičí láska a neumožní mu přirozeně se rozvíjet a zapadnout do společnosti. U tohoto bylo ještě perlička, že dítě do cca 4 let mělo dudlík a trpělo nadváhou skrz špatnou výživu v rodině (všichni obézní). Tak potom takový dobrý vzorek, kdo je ve školce jaký pedagog, když ani své vlastní dítě jakýmsi návykům nenaučí.
@Anonymní píše:
No ideal to neni, ale v pripade, ze bydli v Horni Dolni a dalsi skolka daleko nebo nekde, kde je problem sehnat misto ve skolce a neni moznost dat dite do jine tridy (pouze jedna trida, jedna trida od vekove kategorie a strcit sotva trilete ke ctyrletym ci predskolakum by delalo paseku) nelze, bych to i pochopila. Ale ocekavala bych pak mega profesionalitu ze strany pani ucitelky.
Podle mě, pokud je čerstvě tříletá, tak nemusí být zralá. Já si takto beru dvouletou dceru do školky na praxi(studuji na RD VS) a problémy nemáme. Taky jsem tam v podstatě asistentka a věnuji se všem detem ve třídě. Jde o MS speciální, menší kolektivy. Když jdu na naslech nějaké individuální odborné cinnosti, je dcera s asistentkou a ostatními detmi ve třídě a pohoda. Dovedu si představit, že bychon spolu takto zvládly nastoupit do práce.
Dale mám známou, ucitelku v MS, jejíž dcera s lehkou mentální retardaci porodila zdravé dítě. Na MD a RD s vnuckou sla ta znama, starají se s manzelem o dceru i vnučku. Vratila se do práce po druhych narozeninach malé, vnucku měla dva roky u sebe ve třídě. Problémy žádné. Až ve 4 ji nechala dát do jiné třídy. Anonym, moc osobní.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Dobrý den,
Měla bych dotaz ohledně mé dcery, 3 roky.
Od září nastoupila do školky, bohužel se mnou do třídy. Pracuji s holčičkou jako asistentka pedagoga. Dcera je od té doby vyměněná, úzkostná a hodně pripoutaná na mě. Jakmile se někam hnu, je zle a spustí pláč s voláním maminky. Nejhůře zvládá spánek. Nejsem si jistá, zda je na školku připravena. Nevím, zda ji ze školky odhlásit a být s ní nadále doma, zda by to něčemu pomohlo. Nerada bych ji po psychické stránce nějak ublížila.
Máte někdo nějakou radu, zkušenost? Je to pro obě dost těžké.