Dítě se opět počurává

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
99
3.9.23 09:11

Dítě se opět počurává

Dobrý den,
mám syna, který se učí na nočník, už mu to celkem šlo, doma si řekl nebo došel sám, venku jsem se většinou ptala a řekl buď ne nebo kyvnul hlavou že jo. Měl dny kdy to zvládal dobře a neměl nehodu a dny kdy se třeba dvakrát denně počůral. Jediný kde to neřekl bylo v aute. Jenomže teď už týden se opět počurává a to všude doma i venku. Byl dva dny u babičky (nevím jestli to na to má vliv nebo ne) a od té doby se pocurava, je mu úplně jedno, že je mokrý, vůbec si neřekne že se mu chce a když už je mokrý tak ani „neřekne“ že se počůral. Před tim vždycky přišel, řekl čuat a dival se na pocurane trenky. Teď nic. Prostě si dal hraje. A když mu řeknu, že je mokrý a že musí na nočník a ne do trenek, tak řekne ne a úplně vzdoruje. Na nočník ho vůbec nedostanu. Nevím co s tím, je to jen období a přejde to. Okolí mi zase říká ať mu dám plenu ale to nechci. Myslím, že moc dobře ví, že do pleny je to pohodlnější, ráno když se probudí, tak se do ní nejspíš ještě v posteli vyčůra a pak nechce abych mu jí sundala. Hrozně se brání. Já mu jí teda stejně sundám ale pak nastane celodenní pocuravani se a já už jsem z toho docela otrávená. Nechápu proč se najednou tak zasekl a nechce na nočník. Ještě teda dodám, že čůrá málo, má jen pocurane trenky nebo tepláky ale nikde na zemi louže není. Jakoby jen ucuraval. Ale je fakt že když na nočník chodil, tak taky cural málo, že jsem se i divila, že si došel se vyčůrat i několikrát po sobě s mini množstvím moči. Ale on i málo pije, to už je teda jiná kapitola, s tím bojujeme od malička, takže asi proto čůrá takhle málo. Jen prostě nevím co s ním, dát plenu to se mi nechce, nechat ho se pocuravat a pořád převlékat, vysvětlovat že se čůrá do nočníku nebo se vykašlat na vysvětlování a dát mu čas ať si to uvědomí sám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6418
3.9.23 10:20

Kolik mu je? Může to být jen období, třeba se nějak zasekl u babičky. Nebo mohle nastydnout a mít zánět močáku. Nelámalo bych to přes koleno, asi k tomu ještě nedozrál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
3.9.23 10:21

Není nastydlý?

• Citovat
  • Upravit
39
3.9.23 10:36

Kolik mu je? Dcera 2 a 3/4 jsme odjeli na chalupu přičemž už nočník zvládala. A najednou po příjezdu všude louže. Klidně v tom seděla a hrála si. Asi po týdnu jsem ji pleny vrátila na 3 měsíce a ve 3 letech zase zlom a pak už dobrý… Prostě měla jiné starosti. Strašně v tom období povídala a nejenom nám ale i hráčkám. Fantazie jela o 106.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
3.9.23 10:43

Může mit nejaky zanet mocaku, to se pak stává, že si děti takhle ucuravaj. Zasla bych k doktorce s močí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
3.9.23 13:39

To je jako bys postavila dite na kraj bazenu a cekala, ze zacne skakat salta.
No nezacne.
Bez treninku, bez niceho.

Normalne mu vrat plenu a zacni postupny trenink krok za krokem.
Posadit na nocnik hned po probuzeni, aby se stopro vycural. Nechat par tydnu a jakmile to zvladne, pridavat curani pred prochazkou, pred spanim atd. V mezicase nechavat plenu.
Timhle se to dobre zafixuje a zadne nehody se stavat zpetne uz nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
3.9.23 13:46

Budou mu tři roky za pár dní. S tím mocakem mě to taky napadlo ale jelikož se ho zeptám jestli nechce čůrat a on řekne ne a za chvíli se pocura, tak si říkám jestli v tom spíš nebude něco jinýho ale nevím no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
3.9.23 19:46

@Karrollina a nestalo se něco u babičky?
To by odpovídalo tvému popisu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
4.9.23 08:09

@Prdolinka86
To právě nevím. Syn mi to nepoví protože nemluví, má jen svých pár slov a z toho se to nedozvím. A babička tvrdí že se nic nestalo, akorát, že se ho pořád ptala jestli se mu nechce curat a občas ho zkusila posadit na nočník i když řekl ne. Tak jestli to nebude tím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
4.9.23 21:39

Vratila bych plenu a zkusila za cas. Tohle se ti taky muze vymstit. Muze se z toho stat jeho vzdor a bude to trvat treba rok. A zvolila bych obdobi, kdy neplanujete dovolene, babicky pres noc apod. Aby se nedely jine zmeny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze