Učení na nočník - zadržování
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Podle mě jsi začala prostě strašně pozdě a ona nad tim teď moc přemýšlí a řeší to ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj, snažím se dceru naučit na nočník/záchod. Je jí 2,5 roku. Občas jsem ji zkoušela posazovat zhruba od 1,5 roku, nechala se v pohodě, nikdy to nebylo na sílu. Nikdy se však nevyčůrala, což mi nevadilo, říkala jsem si, že má ještě čas. Pak ve 2 letech nočník po nějaké pauze začala zcela odmítat, neřešila jsem, na sílu jsem ji tam dávat nechtěla. Na záchod si každopádně občas sedne. Ale jen předstírá, že čůrá, chce si vzít papír, aby se jakoby utřela, chce spláchnout. Ale potřebu nikdy nevykoná a když ji nechám bez plíny, zadržuje to, dokud ji nedostane, klidně celé dopoledne. Pak je plína po 20 minutách durch. Máte s tím někdo zkušenosti? Kdy si nakonec dítě řeklo samo? Ona všemu rozumí, dokáže to ovládat, chápe, že na záchod se chodí čůrat, ale ona to prostě nepustí.
Nechala bych jí bez plenky a až budeš vědět, že potřebuje, tak bych jí posadila na záchod/nočník, sedla si před ní, dělala „čččččč“ a pošimrala těsně nad zadečkem
Nejlépe se to dělá hned po spaní. A pak většinou stačí jeden, dva úspěchy a je to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná Když to nemůže zadržet, tak začne brečet, že chce plínu a na záchod už si nesedne ☹️
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@unuděná Když to nemůže zadržet, tak začne brečet, že chce plínu a na záchod už si nesedne ☹️
Tak uklidnit, že od toho je tu přece ten záchod/nočník, že je to kámoš. Slíbit třeba nějakou mňamku, když se vyčůrá. Právě proto je lepší začínat s tím dřív, chytit to prostě třeba po probuzení, aby si dítě prostě v hlavě tenhle blok nevytvořilo no. Nebo jí posaď na nočník naproti záchodu a předveď jí, že na tom nic není ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, snažím se dceru naučit na nočník/záchod. Je jí 2,5 roku. Občas jsem ji zkoušela posazovat zhruba od 1,5 roku, nechala se v pohodě, nikdy to nebylo na sílu. Nikdy se však nevyčůrala, což mi nevadilo, říkala jsem si, že má ještě čas. Pak ve 2 letech nočník po nějaké pauze začala zcela odmítat, neřešila jsem, na sílu jsem ji tam dávat nechtěla. Na záchod si každopádně občas sedne. Ale jen předstírá, že čůrá, chce si vzít papír, aby se jakoby utřela, chce spláchnout. Ale potřebu nikdy nevykoná a když ji nechám bez plíny, zadržuje to, dokud ji nedostane, klidně celé dopoledne. Pak je plína po 20 minutách durch. Máte s tím někdo zkušenosti? Kdy si nakonec dítě řeklo samo? Ona všemu rozumí, dokáže to ovládat, chápe, že na záchod se chodí čůrat, ale ona to prostě nepustí.