Dítě se učí samo jíst

8
1.8.11 15:01

dítě se učí samo jíst

dobrý den. Porad´te kdy a jak začít batole (13 měsíců) učit jíst sámo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20296
1.8.11 15:10

Darkovi je 15 měsíců něco jí sám, něco krmím. Jí sám věci, které se dají napíchnout, ale že by toho snědl nějak zvlášť moc to se říct nedá :mrgreen:

Každopádně se to aspoň učí, já ho to nijak neučím…prostě chtěl vidličku - tak ji má a bodá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58838
1.8.11 15:15

Dát do ruky lžičku nebo vidličku a talíř a počkat jak si poradí.
Mě se malý 16 měsíců nakrmí sám už téměř vším, i když je dost zamazaný, tak téměř všechno jídlo končí tam kde má, na zemi a na stole je toho minimum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
1.8.11 15:20
tezi píše:Mě se malý 16 měsíců nakrmí sám už téměř vším, i když je dost zamazaný, tak téměř všechno jídlo končí tam kde má, na zemi a na stole je toho minimum

to je pravda, ale Vojtík je opravdu šikula :palec:

• Citovat
  • Upravit
7576
1.8.11 15:23

Začala jsem, když se začala sama na jídlo sápat rukama a chtěla lžičku do ruky, takže kolem toho roka. Pečivo (i namazané) baští malá sama. Ohledně obědů - když uvařím malé cokoli, co barví, krmím. Když něco jiného, dávám oblékací bryndák a „papá“ sama a á chvilku jí šoupnu lžičku do pusy, aby to netrvalo týden :mrgreen: Vidličkou je schopná napichovat a jíst sama, učila se to na banánu, bramborách, vařené mrkvi. Kukuřici z rizota jí zásadně rukou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
1.8.11 16:13

Sám rukama jedl už někdy v 9ti měsících ovoce. Od roka jsem zkoušela lžičku - husté věci - převážně kaši, bramborovou kaši…Asi od roka a půl i ostatní jídlo. Prostě jsem mu dala do ruky lžičku, na talíř jídlo a on si nějak poradil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
1.8.11 16:21

Já jsem na učení nějak nechvátala a to z čistě vlastní pohodlnosti. Představa, že po každým obědě musím vygruntovat půl kuchyně mě nelákala.
Vítek začal jako první vidličkou, lžičkou neměl ani páru o tom, jak se používá. Začala jsem to zkoušet v necelých 18m., kdy dostal dětské příbory k vánocům. Lžíci ovládá tak od cca 20 až 21 měsíce.
Rukou jedl cca od roka chleba, ovoce apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
1.8.11 16:23

ale díky Alpace jsem si vzpomněla, že třeba kaši zkoušel lžičkou už dřív jak v roce a půl, ale většinou se stejně do pusy netrefil.
Od to zkoušela a zkusila mu každé jídlo na chvilku lžíci nechat, ale marná snaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
1.8.11 16:28

Malej je teda o něco mladší, ale zkouší to taky sám, bere mi plnou lžičku z ruky a donese si jí sám do pusy…Já opět naberu, on donese…Sice je pak zablitá celá kuchyň, ale nechávám ho, ať to zkouší…Takže si myslím dávat lžičku, nechat ho a zatnout zuby, až bude jídlo všude. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
1.8.11 16:48

Tak my papáme ovoce dětské sůši a křupky od 8měs sami. Malá se po tom sápe a potřebuje vše poživatelné či nikoli sežrat a tak jí vždy dám do ruky kus něčeho a ona si to ohlodává. například teď jsem jí vyndala půl rohlíku z huby :roll: No hold si občas ukousne víc než zvládne :mrgreen:

Po lžičce se sápe a tak jí vždy uspokojím lžičkou její vlastní, a někdy si nabere, ale do pusy si jí rá obráceně, takže o má různě na hlavě, na krku a tak podobně. taky s ní někdy maluje po židličce a stolečku…no hlavní je, že ví, že se nabere a dá do pusy…to už ode mě vokoukala :mrgreen:

Takže vlastně odpověď na tvou otázku neznám, naše Verča se učí tak nějak sama, nijak jí k tomu neponoukám. Tvůj malej vůbec nic nejí sám, nebo myslíš učit jíst příborem? To jsem právě nepochopila :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
1.8.11 17:10

Podle zájmu jsem dávala do ruky lžičku, vidličku, druhou jsem krmila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
1.8.11 17:28

podobně jako ostatní v 18 měsících už jedla sama téměř vše a v pohodě. Doporučuju bryndák s plastovým korýtkem ušetříš si nervy a uklízení. Používáme do teď a nemůžu si ho vynachválit. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
1.8.11 17:52

Tak naše dítě sice jí ze lžičky samo, ale z porce je půlka všude jinde než v žaludku. Takže jsem mu to učení zkrouhla a tak teď aspoň krmí svojí lžičkou mně :-D

A teď poraďte s vidličkou. Nevypíchne si s ní oči? (má tu pidi umělou, ale stejně :think: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50165
1.8.11 18:26

My to nechali na klukovi :-) Ted je mu 17 měs., a když ho chci krmit, tak se začne vztekat, tak mu dám lžíci do ruky a sám si nabírá a krmí se :-) Ale polovina toho jídla skončí bud na stole nebo na zemi. Takže bych to v tom roce nehrotila, až bude mít zájem, tak mu dej lžíci a uvidíš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50165
1.8.11 18:28

Jinak třeba rohlík, banán, peckovité ovoce, děts.sušenky apod jí sám asi od roka, to mu jde dobře :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí