Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Johanka266 píše:
Zdravím, rada bych obnovila tema. Co když dite spolkne takový ten měkký magnet na lednici nebo jen jeho kousek? Mam na mysli magnetky typu kostici, číslice a písmena.😀 Říkám si, ze tyhle magnety nemají takovou sílu, jako ty ze stavebnic nebo ty tlustší klasické magnety, tak by je mohlo dite normálně vyloučit a nemusel by byt problém ani při dvou malých kouscích požitých naráz.Dite mi je nepozilo, ale raději se ptám 😀
co když spolkne magnet - jet urychleně k lékaři
@Johanka266 píše:
Zdravím, rada bych obnovila tema. Co když dite spolkne takový ten měkký magnet na lednici nebo jen jeho kousek? Mam na mysli magnetky typu kostici, číslice a písmena.😀 Říkám si, ze tyhle magnety nemají takovou sílu, jako ty ze stavebnic nebo ty tlustší klasické magnety, tak by je mohlo dite normálně vyloučit a nemusel by byt problém ani při dvou malých kouscích požitých naráz.Dite mi je nepozilo, ale raději se ptám 😀
Musi se okamzite jet, jsou pripady kdy se spojily a mackaly streva tak, ze byla nitna operace.
@Johanka266 píše:
Jak by dokázalo tak velký magnet spolknout? Natož dva?
@Kriss Tina píše:
no to je také pravda ![]()
Pokud by sis byla jistá, že šlo opravdu o jeden jediný kousek, asi bych to prokonzultovala s doktorem a čekala, že ho vykadi. Ovšem pokud bych si nebyla jistá na 100%, okamžitě jela k lékaři. Dva kousky magnet jsou nebezpečné
@Kriss Tina píše:
Ony se daji rozlamat.
@Johanka266 pokud je to jen jeden kousek, tak to problém není, to je jako kamínek. Ale dva kousky (nebo magnet a kousek kovu) se mohou k sobě přichytit. Ale jakou mají sílu, to nevím.
Holky jasan, platí tedy to stejné u všech magnetů. Dekuji za upřesnění ![]()
@Kriss Tina ony ty měkké se daji ohýbat a daji se i zlomit, proto píšu dva kousky
Pokud byl urcite jeden nevadi vyjde… pokud by jich mohlo byt vic tak na pohotovost!