Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Mám jet na pohotovost? Dítěti je pět let, magnet má půl centimetru, je velký asi jako větší čočka.
Pokud jsi si zcela jistá, že magnet byl pouze jeden, tak nepanikař - zavolej nejprve pediatrovi a domluv se s ním.
Pokud by sis počtem nebyla jistá a mohlo se jednat o magnety dva, pak ihned na pohotovost.
Presne jak pise @BohunkaP, spolknuti magnetu zacina byt problemem od 2ks vyse.
Určitě bych jela na pohotovost a nespoléhala, co mi řekne dítě. Bude vidět na rentgenu. To byl takový ten silný neodymový z nějaké stavebnice?
Myslim, že bude lepší udělat ten RTG, zjistí se, jestli toho nemá v sobě kovového víc (mohl si dát matičku před 2 dny a nevíš o tom).
U magnetu je problém když jsou 2ks a více. Záleží, jestli se dá věřit tomu, že spolkl jen jeden, pokud si nejsi jistá, raději na pohotovost.
Díky všem, už jsme po rentgenu, magnet naštěstí jen jeden..
@mackA159 píše:
A dokázala bys věřit malýmu dítěti, ze ti řekne pravdu?
To urcite ne. Ale nekdy se da zjistit, ze chybi jen jeden - treba kdyz jsi si jista, ze na lednicce byly tri a porad jsou tam dva. ![]()
@Anonymní píše:
Díky všem, už jsme po rentgenu, magnet naštěstí jen jeden..
Tak super. ![]()
@Pudloslava píše:
Myslim, že bude lepší udělat ten RTG, zjistí se, jestli toho nemá v sobě kovového víc (mohl si dát matičku před 2 dny a nevíš o tom).
, good point.
Z kurzu první pomoci jsem pochopila, že sice problém jsou 2 a více ks magnetů, ale řešit (jet na pohotovost) by se měl i ten jeden - nikdy člověk neví, zda se nemohl roztříštit a rázem je toho několik kousků
. Je dobře, že jste jeli ![]()
Zdravím, rada bych obnovila tema. Co když dite spolkne takový ten měkký magnet na lednici nebo jen jeho kousek? Mam na mysli magnetky typu kostici, číslice a písmena.😀 Říkám si, ze tyhle magnety nemají takovou sílu, jako ty ze stavebnic nebo ty tlustší klasické magnety, tak by je mohlo dite normálně vyloučit a nemusel by byt problém ani při dvou malých kouscích požitých naráz.
Dite mi je nepozilo, ale raději se ptám 😀
@Johanka266 telefonicky bych se poradila s lékařem, jestli přijet nebo čekat až vyjde.
Mám jet na pohotovost? Dítěti je pět let, magnet má půl centimetru, je velký asi jako větší čočka.