Syn je prý zvláštní

Anonymní
9.4.22 13:15

Syn je prý zvláštní

Zdravím, nevím jak tohle téma úplně nazvat, nicméně, má 4 letého syna. Od útlého dětství má jiný okruh zájmů, než většina jeho vrstevníků. Miluje vše kolem elektriky, baví ho různé pokusy, z hraček ho zajímá jen vláčkodráha, auta a podobě mu nic neříkají. Má rád přírodu, baví ho dívat se například do mraveniště, sbírání květin. U všeho je vidět, že přemýšlí, baví ho to. Nikdy s ním nebyly větší problémy. Mluvit začal velmi brzy, používá i poměrně složitá slova, slovní zásobu má i oproti staršímu dítěti obrovskou. Jedině, kde vidím problém tak logopedie, on sice mluví pěkně, určitě je sice co pilovat (proto chodíme), ale on už asi čtvrtou návštěvu prostě nemluví. On sám mi řekne, mami proč mám mluvit, když to paní nahrává? V závěru ho v podstatě beru jako velmi inteligentní dítě. Ale dnes mi jeden člověk řekl, že je prostě divnej a že s ním někam mám zajít. Celkem mě to vzalo. Jakože opravdu se vám to tak zda? Budu ráda za upřímné odpovědi. Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Alriga
9.4.22 13:16

A jaký má problém, že musí chodit na logopedii? A logopedka přece nemusí nahrávat…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.4.22 13:20

@Alriga omlouvám se mělo tam být nee nahrává, ale nahráváš…já ho musím doma nahrávat, protože on tam prostě nemluví…

• Citovat
  • Upravit
33568
9.4.22 13:21

Zeptala ses toho známého, co přesně mu připadá divné? Na tom, co jsi popsala, mi nepřijde divné vůbec nic. Zvídavé, šikovné dítě.
Možná jsi vynechala v popisu něco, co nijak výrazně nevnímáš, ale z pohledu nezúčastneného člověka to vidět je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.22 13:22

@adresa nevím, zda se mi že jsem nic nevynechala

• Citovat
  • Upravit
35963
9.4.22 13:22

Tchýně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
9.4.22 13:24
@Anonymní píše:
Zdravím, nevím jak tohle téma úplně nazvat, nicméně, má 4 letého syna. Od útlého dětství má jiný okruh zájmů, než většina jeho vrstevníků. Miluje vše kolem elektriky, baví ho různé pokusy, z hraček ho zajímá jen vláčkodráha, auta a podobě mu nic neříkají. Má rád přírodu, baví ho dívat se například do mraveniště, sbírání květin. U všeho je vidět, že přemýšlí, baví ho to. Nikdy s ním nebyly větší problémy. Mluvit začal velmi brzy, používá i poměrně složitá slova, slovní zásobu má i oproti staršímu dítěti obrovskou. Jedině, kde vidím problém tak logopedie, on sice mluví pěkně, určitě je sice co pilovat (proto chodíme), ale on už asi čtvrtou návštěvu prostě nemluví. On sám mi řekne, mami proč mám mluvit, když to paní nahrává? V závěru ho v podstatě beru jako velmi inteligentní dítě. Ale dnes mi jeden člověk řekl, že je prostě divnej a že s ním někam mám zajít. Celkem mě to vzalo. Jakože opravdu se vám to tak zda? Budu ráda za upřímné odpovědi. Díky

Není divný, náhodou je hezké že je tak zvídavý a šikovný, myslím si že bude opravdu inteligentní. A ten člověk možná jen závidí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33568
9.4.22 13:24

Ohledně logopedie bych mu to zkusila vysvětlit tak, že tam se naučí mluvit správně (popsala bych jaký problém s řeči má a tam ho vyřeší). A že je hlavně pro něj dobře to umět správně.
Ale když nebude pod paní mluvit, bude to trvat moooc dlouho, protože to nahrávání neukáže všechnotak přesně jako v ordinaci. Čím dříve začne mluvit tam, tím dříve tam přestanete chodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
9.4.22 13:25

Mi dle popisu přijde úplně normální. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8793
9.4.22 13:26

No tak ho doma nenahravej a řekni mu, že tam mluvit musí, protože ho doma nenahravas… nevím, z čeho usuzujes, že je velmi inteligentní, třeba je, třeba je jen sikovnej. Spousta dětí, co ve školce vyniká, tak během začátku školní docházky hezky zapadne do průměru, spíš lepšího, ale geniove z nich nejsou. Rozvijejte to, co ho baví, pracujte na tom, co mu nejde. A uč ho, že jaksi někdy musí dělat i to, co nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33568
9.4.22 13:26
@Anonymní píše:
@adresa nevím, zda se mi že jsem nic nevynechala

A zeptala se tedy toho člověka, co konkrétně mu připadá zvláštní?
Případně, pokud nebude konkrétní, tak ho odpalkovat, že odlišné zájmy a zvidavost neznamená divne dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
9.4.22 13:29

Je normální. Rozvijejte v něm jeho dary. Nezadupavejte ho. Nemyslete si, že není normální. Nenechte o něm mluvit jako o nenormalnim. Co je proboha normální?! Kdo vytvořil škatulky? Vše jsou diagnózy jen protože někdo vytvořil obraz normálnosti a léčí se něco, co se léčit nemusí! Nevidím nic špatného na tom, že obdivuje krásy naší planety - ano, i obyčejnou hlínu. A už vůbec není špatné jeho zájem o vynálezy, elektřinu, atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
9.4.22 13:30

Máš prostě nestandardní dítě, v dobrém slova smyslu. Mně by taky přišel,, jiný " než moje děti, protože to jsou dva divoši. Na tom ale není nic špatného. Kamarádka má stejné dítě, budou mu čtyři a je to taky takový malý rozumbrada. Vyspělejší v určitých směrech, ale zase vůbec nechápe některé ty dětské kolem sebe. Je strašně opatrný a klidný. Ale je to povahou, ne tím, že by měl nějaký problém. Jen trochu nezapadá do kolektivu, no. V tom třeba vidím problém do budoucna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
9.4.22 13:30

Jinak k tomu nahrávání - zpětná kontrola. Logopedka si to přehraje, aby vychytala všechny chyby, které jí mohly uniknout, aby mu mohla efektivně pomoci. Kdyby jí něco uniklo, což během řeči je hned, řešení by trvalo déle. Takhle to prostě syn může pochopit, ne? My teď nahráváme i doma to, co má dcera po mně opakovat, protože nemá v řeči sebekontrolu, jak mluví hodně, pořád a rychle - aby to prostě sama ze záznamu slyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.22 13:32

Neber to tak vážně, pokud ti syn přijde o. k. Já jednou ve školce řekla, že bych dceru přihlásila do jízdárny a paní učitelka mi odpověděla, že je to super nápad, že jak je postižená, tak by jí ty koně udělali dobře :-) A ne, není postižená. Možná je trochu střelená, ale to je tak všechno.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML