Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj,mám víc dotazů,proto ten název ![]()
1. Dáváte dětem v tomto počasí spodní kosilku? Naše babičky se diví,že já nedávám
. Oblékám je tak max když je venku 5 nad nulou. Můj názor je, že se dítě aspoň otuží. A také jsem četla,že dítě má být oblečené jako dospělý.Myslím si,že když je 10 stupňů,tak je košilka zbytečná,záda dětěm nekoukají.Zajímá mě váš názor.
2. Dáváte dětem přípravky na posílení imunity - Imunoglukan,preventan…? Já dávala přes zimu Imunoglukan a děcka nemarodily. Na jaře jsem přestala a děti jsou během měsíce podruhé nemocný. Tak nevím,zda to vůbec má smysl,zda není lepší je nechat promořit. Zda to ty přípravky jen nepotlačí a imunitu podporují jen po dobu užívání? Co myslíte?
Ahoj,tak me taky máma a ségra porad rikaji,ze mam prckovi davat kosilku,ale me je to nejak proti srsti…i kdyz,parkrat jsem mu ji teda dala.Ale ve vetsine pripadu nedavam.
Na posileni imunity jsem taky zatim nic nedavala a prcek vubec nemarodi.Za svuj zivot mel asi 3× rymu a 1× kasel,ale to jsme zvladli vzdy vylecit sirupem behem par dni.
A to je v kolektivu deti dost casto.
ad 1)
nedávám, jen v zíimě, ted mi to připadá naprosto zbytečné- 21 měsíční má ale body, to drží plínku a o její záda se ještě bojím
ad2)
já bych to nedávala, zaměřila bych se na stravu
Ahoj, tak osobně teď košilku nedávám, malá má 20 měsíců, hlídám jen, aby nelezly záda, takže tričko do kalhot nebo body, když byla zima, tak občas košilku nosila pod tričkem s dlouhým rukávem, který neměla v kalhotách…
A s tou imunitou, kdybych viděla, že po vysazení jsou hned nemocný, tak bych si taky myslela, že to má účinek jen v době užívání… a možná po vysazení jsou náchylnější, že je to skok… ale těžko říct, nikdy jsem takové léky neužívala ani nikdo v rodině…
Košilku dávám , ale teď při vedrech ne - starší chodí do školky a když jdou dopoledne ven bez bundy nemám jistotu,že ji nelezou záda.
Imunoglukan dávám taktéž starší od října do května.Je prvním rokem ve školce a ač mě se zdá,že je i přesto nemocná je fakt,že to zvládá bez atb.Po diskuzi s dr. jestli to má význam mě bylo vysvětleno,že při srovnání s jinými dětmi není tak často nemocná.Dobře zvládá nemoci - dlouho ji to netrápí a je jen na základních lécích.Takže nemoci nejsou komplikované , trápí ji jen občas rýma nebo trošku kjašel ,ale ten nesedne ani na průdušky.V září s nástupem do školky zase začnu posilovat imunitu.Ale malým dětem co máte doma bych nic nedávala.
@29 píše:
Košilku dávám , ale teď při vedrech ne - starší chodí do školky a když jdou dopoledne ven bez bundy nemám jistotu,že ji nelezou záda.
Imunoglukan dávám taktéž starší od října do května.Je prvním rokem ve školce a ač mě se zdá,že je i přesto nemocná je fakt,že to zvládá bez atb.Po diskuzi s dr. jestli to má význam mě bylo vysvětleno,že při srovnání s jinými dětmi není tak často nemocná.Dobře zvládá nemoci - dlouho ji to netrápí a je jen na základních lécích.Takže nemoci nejsou komplikované , trápí ji jen občas rýma nebo trošku kjašel ,ale ten nesedne ani na průdušky.V září s nástupem do školky zase začnu posilovat imunitu.Ale malým dětem co máte doma bych nic nedávala.
My jsme také prvním rokem ve školce. V říjnu dost marodily,pak jsem dávala imunoglukan,do března a po vysazení zase hodně marodí ![]()
Mě říkala mudr.,ať ho dávám od září do května.Já ji ho dala od půlky října a ty první nemoci chytla ošklivě - zánět průdušek.Ale tyhle jarní zvládla s přehledem - jen mírné nachlazení.
Košilku malé dávám přes zimu, ale když je počasí takové zrádné - ani teplo ani zima, do toho vítr, tak ji malé dám taky.
Na posílení imunity jsem malé nedávala nic, když teda pominu laktobacílky při průjmu a tak. Do školky chodí rok a čtvrt a nebývá moc nemocná (ťuk ťuk) ![]()
1. košilku dávám v zimě každý den, teďka podle situace, ve vedrech pochopitelně ne, ale včera třeba ji venku i doma měl. Doma ji má skoro furt (cihlový studený dům).
2. nedávám. Ale protože nejí čerstvé ovoce, tak dostane občas dětský cucací multivitamín, hlavně v zimě a na podzim.
Můj doktor říká, že dítě má mít max. o jednu vrstvu víc než dospělý, a přijde mi to rozumný, aby nezchoulostivělo. Na to, aby malé netáhlo na záda, jsem teda trochu úzkostná, takže dávám hlavně body - ale pokud si tričko nevyhrnuje, tak bych tak od deseti stupňů už tu košilku neřešila.
já sama košilky nesnášela, takže moje děti ani nevědí, co to je, nikdy je neměly. Žádné preparáty jim nedávám. Mají od malička dostatek zeleniny a ovoce, moc nemocné nejsou, tak nevidím důvod do nich cokoliv cpát.
Kosilku davam od chladneho podzimu do jara - prestala jsem davat ted,jak se oteplilo.Sama je nosim a neumim si to predstavit bez.Nebo spis tilka,tricka bez rukavu,thermo tilka.
Ahoj, já tílko dávám, ale jen když je chladno. Teď už ne. Jinak vitamínové přípravky nedávám, i když jsme teď dost marodili, ale dr. mi řekla, že pokud jí dítě hodně zeleniny a ovoce je to zbytečné, ovoce a zelenina jsou lepší.
1. Košilku v zimě ANO,teď už spíš ne.
2. Dceři žádný vitamíny atd..nedávám 1-nechce to i ve svých 10ti letech zpolknout
2- si myslím, že to taky žádnej zázrak není.
Kosilku nedavam nikdy. Sama si pamatuju, jak jsem nosila kosilku pod trickem i v lete, bylo to dost otresny
Maji tricko, kdyz je chladneji, tak pres to triko s dlouhym. A svetr.
Detem davam echinaceu kapky, nejmensimu Immunal, coz je echina pro mimina. Ale davam to jen, kdyz chodi do skolky a hlavne v zime. Ted na jare to teda davam taky, jsme prestehovany a vypada to, ze jsou tu jiny brebery. Myslim, ze na imunitu je to tak akorat, nemocny jsou i pres to, ale min, takze promoreny budou. Nemusim je mit ale ob tyden doma ![]()