Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Holky včera jsme přišli z porodnice a dnes bych ráda ven, jen nevím co na něj a pod něj a na něj ![]()
body, dupačky, mikinu nebo svetr, čepici a bud slaboulinkou ombinézku ta je taková letní a do rychlozavinovačky a deku. nebo bez kombinézky a dát jen do zimního fusaku? miminko se samo nezahřeje, ale zas at mu neni vedro ne
Já bych dala bavlněnou soupravu (košilku nebo body, dupky, kabátek, bavlněná čapka)a šoupla do zavinovačky
Cica, pokud jsi teprve včera přišla z porodky, tak bych asi ještě ven nešla.. prcek potřebuje chvilku na aklimatizaci…Aspon tak mi to rikala dr.. A pak zkouset treba jen k otevrenemu oknu a jit ven az pozdeji.. ![]()
No, na sluníčku je 28 stupňů ![]()
Takže bych dala body s dlouhým, tepláčky/dupačky, lehounkou čepičku a do rychlozavinovačky/lehkou deku.
A do tašky si přihoď nějakou lehkou mikinku, kdyby mu byla zima.
![]()
Tak ven bych s takovým malým miminem nešla a když už teda jinak nedáš,tak u nás je hic jak cyp
takže jen overal,tenkou čapku a přikrýt.
ahojky, nám radili v porodnici, když bude třeba jako dnes, tak miminko oblékat stejně jako sebe + max. + 1 vrstvu navíc, a pak, že se ani tak neřídit, jestli má teplé nebo studené ručičky(ty prý mají miminka pořád studené - tak nevim
, ale řídit se , jestli není studenoučký pod krčkem (v záhybu mezi ouškem a ramínkem
. Já se tím vždy řídila a myslim, že je to dobrá rada, protože, když jsem pořád přioblíkala, že do mě babi rejpala, že má studeňoučké ručičky, tak pak jsem ho vysvlékla a prďousek byl samá potnička ![]()
Za mě bych dala, body s krátkým rukávem, dupačky (podle tloušťky pytle nebo zavinovačky, bych ještě dala punčošky), mikinu nebo nějaký teplejší kabátek, čepici(klidně teplejší, přes hlavičku prý novorozeným miminků uniká dost tepla), zavinovačku a přikrýt dekou. Samozřejmě bych hodně kontrolovala, za krčkem by se mělo poznat, zda je mímu horko (je to tam spocený
, nebo studenější- případná zima). I horko je špatné, aby se nepřehřálo.
Já bych ven šla určitě. Body, dupačky, možná kabátek, čepičku, zavinovačku a lehkou deku. Určitě nesmí prochladnout, ale když bude miminko spařené, taky mu moc fajn nebude.
@tervi píše:
Cica, pokud jsi teprve včera přišla z porodky, tak bych asi ještě ven nešla.. prcek potřebuje chvilku na aklimatizaci…Aspon tak mi to rikala dr.. A pak zkouset treba jen k otevrenemu oknu a jit ven az pozdeji..
tohle se dělá s miminky co se narodí v zimě aby si zvykli na studený vzduch v plicích né když je 25 stupnu ve stínu to mužou klidně už ven já šla v říjnu při těchto teplotách na první prohlídku k dr v zimě jsem až po týdnu mohli pomalu zvykat u otevřeného okna na 30 minut pak na hodinku a až potom na hodinku ven a pomalu to natahovat
asi bych taky radši byla doma pár dní, aby se aklimatizovalo ![]()
mě tedy mudr říkala, že pokud je venku nad 5C, což tedy dnes rozhodně bude
tak šup s ním ven klidně hned v den propuštění, že není důvod trčet s mimiskem doma ba naopak, když je dnes pěkně, takse nemusíš bát:-)
spíš bych se raději držela dnes ve stínu, to sluníčko je pěkně zrádný, aby spíš prcek neměl hned horkost
Hele, my jsme museli pěšky k doktorce, když měl 5dní a druhý den jsme byli se starším na hřišti, tak mimi jelo taky.
Dneska bych dala body, dupačky, čepičku a do zavinovačky.Maximálně kdybyste byli ve stínu tak nějaký tenký kabátek.
Můj má 6týdnů dneska, a má bavlněný overalek, tenkou čepičku a je v bavlněné zavinovačce, razíme ven ![]()
ano přesně pod 5 stupnu to bylo ta aklimatizace jinak normálně ven na čerství vzduch ten mu jen prospěje
ale jo, holky máte pravdu. Je fakt, když není mráz, ani inverze a nějaký extra pařák, tak je pravda, že je dobré jít s novouškem ven ![]()
@Pipet píše:
No, na sluníčku je 28 stupňů
Takže bych dala body s dlouhým, tepláčky/dupačky, lehounkou čepičku a do rychlozavinovačky/lehkou deku.A do tašky si přihoď nějakou lehkou mikinku, kdyby mu byla zima.
Taky bych oblékla takto. ![]()