Jak dnes obléct novorozeně?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
699
27.4.12 10:02

jak dnes obléct novorozeně?

Holky včera jsme přišli z porodnice a dnes bych ráda ven, jen nevím co na něj a pod něj a na něj :mrgreen:
body, dupačky, mikinu nebo svetr, čepici a bud slaboulinkou ombinézku ta je taková letní a do rychlozavinovačky a deku. nebo bez kombinézky a dát jen do zimního fusaku? miminko se samo nezahřeje, ale zas at mu neni vedro ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5251
27.4.12 10:05

Já bych dala bavlněnou soupravu (košilku nebo body, dupky, kabátek, bavlněná čapka)a šoupla do zavinovačky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
27.4.12 10:06

Cica, pokud jsi teprve včera přišla z porodky, tak bych asi ještě ven nešla.. prcek potřebuje chvilku na aklimatizaci…Aspon tak mi to rikala dr.. A pak zkouset treba jen k otevrenemu oknu a jit ven az pozdeji.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
27.4.12 10:06

No, na sluníčku je 28 stupňů :nevim:
Takže bych dala body s dlouhým, tepláčky/dupačky, lehounkou čepičku a do rychlozavinovačky/lehkou deku.

A do tašky si přihoď nějakou lehkou mikinku, kdyby mu byla zima.
:think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
27.4.12 10:09

Tak ven bych s takovým malým miminem nešla a když už teda jinak nedáš,tak u nás je hic jak cyp :mrgreen: takže jen overal,tenkou čapku a přikrýt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
27.4.12 10:10

ahojky, nám radili v porodnici, když bude třeba jako dnes, tak miminko oblékat stejně jako sebe + max. + 1 vrstvu navíc, a pak, že se ani tak neřídit, jestli má teplé nebo studené ručičky(ty prý mají miminka pořád studené - tak nevim :-), ale řídit se , jestli není studenoučký pod krčkem (v záhybu mezi ouškem a ramínkem :-). Já se tím vždy řídila a myslim, že je to dobrá rada, protože, když jsem pořád přioblíkala, že do mě babi rejpala, že má studeňoučké ručičky, tak pak jsem ho vysvlékla a prďousek byl samá potnička :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
27.4.12 10:10

Za mě bych dala, body s krátkým rukávem, dupačky (podle tloušťky pytle nebo zavinovačky, bych ještě dala punčošky), mikinu nebo nějaký teplejší kabátek, čepici(klidně teplejší, přes hlavičku prý novorozeným miminků uniká dost tepla), zavinovačku a přikrýt dekou. Samozřejmě bych hodně kontrolovala, za krčkem by se mělo poznat, zda je mímu horko (je to tam spocený ;) , nebo studenější- případná zima). I horko je špatné, aby se nepřehřálo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
27.4.12 10:11

Já bych ven šla určitě. Body, dupačky, možná kabátek, čepičku, zavinovačku a lehkou deku. Určitě nesmí prochladnout, ale když bude miminko spařené, taky mu moc fajn nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
27.4.12 10:12
@tervi píše:
Cica, pokud jsi teprve včera přišla z porodky, tak bych asi ještě ven nešla.. prcek potřebuje chvilku na aklimatizaci…Aspon tak mi to rikala dr.. A pak zkouset treba jen k otevrenemu oknu a jit ven az pozdeji.. :nevim:

tohle se dělá s miminky co se narodí v zimě aby si zvykli na studený vzduch v plicích né když je 25 stupnu ve stínu to mužou klidně už ven já šla v říjnu při těchto teplotách na první prohlídku k dr v zimě jsem až po týdnu mohli pomalu zvykat u otevřeného okna na 30 minut pak na hodinku a až potom na hodinku ven a pomalu to natahovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
27.4.12 10:12

asi bych taky radši byla doma pár dní, aby se aklimatizovalo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
27.4.12 10:15

mě tedy mudr říkala, že pokud je venku nad 5C, což tedy dnes rozhodně bude :-) tak šup s ním ven klidně hned v den propuštění, že není důvod trčet s mimiskem doma ba naopak, když je dnes pěkně, takse nemusíš bát:-)

spíš bych se raději držela dnes ve stínu, to sluníčko je pěkně zrádný, aby spíš prcek neměl hned horkost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32871
27.4.12 10:15

Hele, my jsme museli pěšky k doktorce, když měl 5dní a druhý den jsme byli se starším na hřišti, tak mimi jelo taky.
Dneska bych dala body, dupačky, čepičku a do zavinovačky.Maximálně kdybyste byli ve stínu tak nějaký tenký kabátek.
Můj má 6týdnů dneska, a má bavlněný overalek, tenkou čepičku a je v bavlněné zavinovačce, razíme ven :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
27.4.12 10:17

ano přesně pod 5 stupnu to bylo ta aklimatizace jinak normálně ven na čerství vzduch ten mu jen prospěje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
27.4.12 10:20

ale jo, holky máte pravdu. Je fakt, když není mráz, ani inverze a nějaký extra pařák, tak je pravda, že je dobré jít s novouškem ven :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
27.4.12 10:24
@Pipet píše:
No, na sluníčku je 28 stupňů :nevim:
Takže bych dala body s dlouhým, tepláčky/dupačky, lehounkou čepičku a do rychlozavinovačky/lehkou deku.A do tašky si přihoď nějakou lehkou mikinku, kdyby mu byla zima. :think:

Taky bych oblékla takto. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková